Anyukák ti voltatok már betegek és mentetek pár nap betegszabadságra?
Engem baromira nem érdekel, hogy a kollégáim mit szólnak.
Ha beteg vagyok és indokolt az otthon maradásom, akkor bizony 2-3 napot TP-n vagyok. Ez a gyereknél is így van.
Persze, lehet mondani, hogy a munkahelyről így kirúgnak.. etc.. szerencsére az én munkahelyem emiatt még senkit se rúgott ki.
Nem azt mondom, hogy minden hónapban 1 hétig otthon kell "lógni", de ha indokolt, akkor bizony otthon kell maradni.
Volt olyan kollégám, aki sosem ment el orvoshoz. Állandóan dolgozni akart. Az eredménye az lett, hogy 20 emberből 14-en mentünk el egyszerre TP-re, mert elkaptuk tőle a vírust. Hasmenés-hányás NON-STOP. Na, akkor nagyon lebaxták és el is küldték orvoshoz.
Ráadásul nálunk nem csak irodai munka van. Ha úgy alakul, akkor fogadni kell a beszerzőket, szállítókat és lemenni az eladótérbe is.
Persze, voltam már beteg többször is. Mondjuk nem vagyok az a beteges típus, de azért az elmúlt pár évben volt már mandulagyulladásom (sajnos tavaly télen szinte megszakítás nélkül folyamatosan ezzel szenvedtem, idén szerencsére nem jött elő), és azért lázasan nem megyek dolgozni. Már csak azért sem, mert ez pont olyan, hogy fertőz is, ráadásul, mivel szociális munkás vagyok, folyamatosan emberekkel dolgozom, gondolom senki nem köszönné meg, ha megfertőzném, pláne, hogy a kliensköröm nagy része tinikből áll (bár ők lehet, hogy örülnének neki, ha nem kéne suliba menniük, a szüleik már gondolom kevésbé).
Hogy a kollégák mit szólnak? Hát merem remélni, hogy azt, hogy hála a jó égnek, ők nem kapják el az én nyavalyámat, mert akkor aztán mindenki járhatna dolgozni betegen.
Egyébként meg, ha itthon vagyok betegszabin, akkor az nálunk itthonra is vonatkozik :) Úgy értem, akkor vegyék úgy, mintha itt se lennék. Egy időben a nagymamám csinálta azt, hogy ilyenkor mindenféle teendőket próbált rám sózni, mert hát úgyis ráérek. Menjek el ide, oda, amoda, intézzem ezt, azt, amazt. Rövid úton leállítottam, de a család többi tagjának is felhívtam rá a figyelmét, hogy nem azért nem dolgozom, mert nincs kedvem, és nem azért vagyok otthon, hogy nekik ugrándozzak, hanem mert ha ahhoz nem vagyok jól, hogy dolgozzak, akkor nyilván pihennem kéne. Szerencsére egy idő után mindenki megértette :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!