Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az ami rendezett a háztartá...

Mi az ami rendezett a háztartásodban és mi az ami nem?

Figyelt kérdés

Rend van nálad általánosságban vagy inkább rendetlenség? illetve milyen sűrűn porszívóztok, törölhettek, mostok fel?

köszi!

2013. jan. 29. 17:21
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
illetve wc/ fürdő takarítás milyen sűrűn van ?
2013. jan. 29. 17:25
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Felmosás 2 naponta, porszívózás, portörlés, füri-wc-takarítás hetente. A nappaliban vannak a játékok, nap közben kupi van, este rakunk rendet együtt.
2013. jan. 29. 17:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekszoba gyerekruhak ,nappali tipp topp,erre nagyon figyelek.a haloszoba szekreny ami kaosz.a konyha furdo minden nap takaritva.port hetente torolgetek mert utalom.porszivozas napi sokszor mert a lanyom imadja azon kivul meg mar kuszik.felmosva ket naponta csakis vegyszementes szerrel(mert allitolag travolta fia azert lett beteg mert valami szonyegtisztitot megnyalt...vagy mi)

3gyerek van plusz a ferjem es en. 8/6 fiu 7 honapos lany.

2013. jan. 29. 17:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát úgy nagyjából van rend.

Porszívózás úgy a nappali gyerekszobákban 4-5 naponta, ahol morzsázunk előtér, konyha étkező ott 2-3 naponta. felmosás előtér fürdő wc konyha étkező 2 naponta, máshol hetente.

Ablakmosás évente 2 szer. Bútor törölgetés heti 2 heti 1szer . Amit napi többször is megcsinálok (nedves fertőtlenítős kendővel vagy fertőtlenítővel) az a wc és a konyhapult étkező asztal. 3 kicsim van 5,3,1 évesek erősen ahogy esik úgy puffan wc használók, evésnél is jó nagy kupi keletkezik szóval ezeket szinte napi 2-3szor meg kell csinálni.

Egyébként nem vasalok , holott korábban igen, nem mosok ablakot olyan gyakran (mint írtam évi 2szer).

Ami nálunk rendezetlen azok az ágyak mert állandóan összevissza áll az ágynemű ágyneműtartó nincs és nincs kedvem 5 ember után ágyalni napi 3 szor (mert még délután is alszanak) valamint a konyhapult az olyan hogy sajnos kicsi és rövid és ha egy két dolgot elöl hagyok már tök rendezetlennek tűnik és azt utálom.

A nappali persze tele játékkal de azt este és délutáni alvás előtt a gyerekek pakolják össze.

Amit lehet amúgy megcsináltatok velük, nem csak azért hogy nekem jobb legyen (van így is elég dolog) hanem hogy ők is tanuljanak kicsit rendszeretetet. Úgyhogy egyedül vetkőznek, öltöznek a nagyobbak a 3 évesnek segítek még nyilván. Bedobják a szennyesbe a dolgukat, a kiválogatott ruhákat helyükre teszik, nem elvágólag elsimítva de nem baj, nem érdekes:)

A tányért poharat beteszik a mosogatóba.

Hát ennyi. Sok sok kisgyerekes ismerősöm van, a legtöbb helyen nagyobb rend van de ez van, már megtanultam hogy ne foglalkozzak azzal más hogy csinálja:) Nagyjából tisztaság van és rend nem betegesebbek mint más gyerek sőt, és én se érzem azt hogy minden áldott napom csak a háztartásról szól.

2013. jan. 29. 17:32
 5/14 anonim ***** válasza:
59%

Nálunk ahol káosz van az a mikró teteje: jegyzeteim, a kicsik festő cuccai, krém, zsepikupac(tiszta zsepi mindenkinek). A konyhaszekrény vitrines része: elkobzott játékok, hegyezők, gyógyszerek, levelek, befizetett/befiz váró csekkek, képeslapok, matricák a hűtőre. És a könyvespolc felsőbb részei, amire menekülnek a nem gyerek kézbe való cuccok(hetente, havonta, naponta(amikor szexuális életet él a szememmel) rendezgetem ezeket.

Hetente egy nap takarítok, akkor a szekrény teteje, és az ablakok kivételével mindent ki- lepucolok. Seprek minden nap(nincs szőnyeg, allergia és éppelméjüségi okokból), így az is elég. Összességében a nap 90%ban bárki betoppanhat, nincs őskáosz.

2013. jan. 29. 17:43
 6/14 anonim ***** válasza:

Tökéletes rend nálunk soha nincs, illetve csak fél órákra.

Hetente egyszer porszívózok, port törlök. Naponta kisöprök minden helyiséget és felmosok. Megyek sorban a lakáson, wc-től a kamráig. Mindig egy-egy helyiséget csinálok, pl.: kezdem a nappalival, szellőztetek 10 percet, ez idő alatt mindent abban az egy helyiségben elpakolok, felsöprök, felmosok, és így megyek tovább.

Néha egy-egy nap kimarad, akkor csak összedobom a lakást.

3 gyermekünk van, néha szanaszét van sok-sok játék, ruha...

2013. jan. 29. 17:48
 7/14 anonim ***** válasza:

Naponta söprés, felmosás. Porszívózni ritkán szoktam, mert a lányom fél tőle, meg amúgy sem vagyunk sokat a hálókban. Kb hetente csinálom meg.

Igyekszem rendet tartani, mindig elpakolok, de persze, ha éppen főzök, akkor addig hagyom, had csináljon kupit a lányom, addigos elvan.

Portörlés nem tudom milyen sűrűn van, amikor látom, hogy kell, megcsinálom.

Fürdőt, wc-t is akkor takarítom amikor látom, hogy kell, mert mondjuk kicsit szappanlerakódásos vagy poros már a kád széle. Főút mellett lakunk, szóval elég sűrűn kell csinálnom a beszálló por miatt.

2013. jan. 29. 18:13
 8/14 anonim ***** válasza:

Porszivozas naponta, felmosas 2 naponta mindenhol. Törölgetes: dohanyzo asztal, tv-s szekreny naponta, mert ablak mellett vannak es eleg forgalmas utca van elöttünk, a lakas többi resze hetente. Konyhaba fözes utan rendet rakok, letakaritom a pultot, elpakolok mindent a mosogato gepbe, max 10 perc es akkor mar a gyerek is szetkent valamit a szekrenyen. Fürdö szobak szinten hetente takaritva egyreszt a beszallo por miatt, masreszt a hajam engedi a szinet es nem szeretem a rozsaszinü/piros kadat nezni, a gyerek meg elöszeretettel talalja meg azt az egy pillanatot amikor nem nezek oda es lehet turkalni a wc-be.... Ablakmosas havonta, szinten a por miatt.... A gyerek a jatekait elpakolja maga utan, tudja, hogy amivel mar nem jatszik azt vissza kell rakni a dobozba/szekrenybe. Vasalni nem vasalok, mert szarito gep van, abbol kiszedem a ruhakat, rögtön összehajtom es mar teszem is a szekrenybe, a zoknikat parosaval összecsomagolva rakjuk a szennyesbe, mosasnal összecsipeszelem öket, szaritogep utan csak csipesz levesz, csomagol, fiokba rak.

Naponta 20 perc amit takaritok/pakolok illetve hetente egyszer 2 oras nagytakaritas.

2013. jan. 29. 18:32
 9/14 frászkarikaborsó ***** válasza:
Nincs rend, de már nem idegesítem magam rajta :) pici lakás hátrányai.. Nem tartunk szennyest a földön, nincsenek szétdobálva dolgok, szóval konkrétan kupi sincs, de sok kacat van aminek nincs helye és itt-ott felhalmozódnak, amíg át nem rakom őket valahova máshova ahol szintén nem néznek ki jól. Porszívózni újabban naponta szoktam, nem azért mert kell, hanem mert egy altatásra töl jól beválik a zúgás. Törölgetni... hát.. ha már látom hogy kell :) Felmosni szintén. A nagy koszt nem szeretem, de nem vagyok tisztaságmániás hogy akkor is felmossak ha semmi szükség rá. Ez azt jelenti hogy vannak napok amikor egyáltalán nem mosok fel, akár több napig sem, mert elég a porszívó. Meg van amikor egy nap többször is felmosok, ha olyan a helyzet és van miért.
2013. jan. 29. 20:01
 10/14 anonim ***** válasza:

Látszat rend van mindig. Szóval ami látszik, és szem előtt van, az rendben van. De sokszor van káosz a hűtőben, az edények között, meg itt-ott.

Minden másnap porszívózok. Muszáj, mert a lányom termeli a szöszt. :) Általában felmosni heti 1x szoktam, de most sár van, az előszobában naponta többször fel kell törölni.

Rend van, tisztaság annyira nincs. Pl port törölni ritkán szoktam, mert macerás. Vagy ablak pucolás, szőnyeg takarítás, ezek elmaradnak rendszeresen. Npedig a nappaliban a szőnyeg már förtelmes. Persze csak közelről látszik. :)

A lányom játékai szoktak még szanaszét lenni, de az sem annyira vészes, mert általában ha nem játszik valamivel, össze szoktunk pakolni, mielőtt előveszünk mást.

2013. jan. 29. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!