Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A GYED időtartamára valóban...

A GYED időtartamára valóban fizetés nélküli szabadságot kell kérni írásban a munkáltatótól?

Figyelt kérdés
Mire a TGYÁS-om lejárt, illetve a GYED-et megigényeltem, addigra elindult a munkahelyem ellen a csődeljárás. Az ügyedket kirendelt csődbiztos "igazgatja". Sajnos előtte sem foglalkozott senki semmivel, az első naptól kezdve nekem kellett mindent intéznem az OEP-nél, a munkálkatótól semmilyen segítségre nem számíthattam, örültem, ha a szükséges papírokat alá tudtam írattatni. Erről sajna nem volt eddig infom, hogy még ilyen kérelmet is kellene írnom. Most ezzel mit csináljak? Érhet engem emiatt/ennek hiányában valami negatívum?
2009. szept. 2. 11:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen, kérned kell.

A humánpolitikával foglalkozó ember írja alá. Lehet, hogy most a csődbiztos az illetékes. Formalitás.

2009. szept. 2. 11:44
 2/6 A kérdező kommentje:

A cégnél senki sem maradt:-((

Valóban formalitás lehet, csak attól tartok, ha kimondják a cég megszűnését, nekem addig a napig járna az időarányosan járó szabadságok pénzbeli megváltása, és nehogy erre való hivatkozásként ne akarják kifizetni!!

Köszi a választ!

2009. szept. 2. 12:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem inkább a GYES időtartamára kell fizetés nélküli szabit kérned? Nekem így van...
2009. szept. 2. 14:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem, a GYED idejére.

Tudd meg, ki a csődbiztos (csődgondnok? Mittudomén...) és küldd el neki a levelet, kérelmet. De nem hinném, hogy emiatt megtagadhatná a jogos járandóság kifizetését.

2009. szept. 2. 15:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, pontosítok, a GYED idejére IS. Természetesen a GYES idejére is, ha nem mész vissza dolgozni...
2009. szept. 2. 15:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, annak most utánanéztem, hogy a TGYS lejárta után a gyermek 3 éves koráig kell. Persze érdekes, mert én már a GYED-et megkaptam. De azért biztos, ami tuti, mivel én anno a GYED igényléshez már felkutatttam a győdbiztost, írok neki egy ilyen kérelmet, magamat levédendő. És ez tök normális, hogy egy átlag munkavállaló ilyenekkel foglalkozik!!! Neeeeem????

Köszi a válaszokat!

2009. szept. 2. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!