Folyton tépi a hajamat,10 hós, mit csináltok?
Az elején nem kell ilyen hülyeséget megengedni a gyereknek meg nem kell mindent ráhagyni.
NULLÁSGÉP!!!!!!!!!!!
Kedves válaszoló - mert feltettem a kérdést, még nem azt jelenti, hogy megengedem... De nyilván SZERINTED én vagyok az egyetlen, akinek egy óvatlan pillanatban elkapja a gyerek a haját és CSAK akkor szól rá...
Ha kérhetném, olyanok válaszoljanak, akiknek szintúgy nehéz volt ezt átvészelni - arra lennék kiváncsi, kinek hogyan sikerült. Mert nyilván nmem az én gyerekem, aki ezt szeretné csinálni.
És kérnék mindenkit aki at első válaszolóhoz hasonlóan "kedves" kommentet írna, tegye meg egy másik, szabadon válaszott kérdésnél, ne pedig itt...
Szia!
Miért engeded neki? Mond neki hogy nem szbad, és fogdd meg a kezét. Ha tovább csinálja akkor tedd le kicsit. Rá fog jönni hogy ezt nem lehet.Én még azt is hozzá teszem, hogy ez nekem fáj. Így már csak ritkán jut eszébe tépkedni, ahogy rászólok be is fejezi. A rövid haj nem megoldás, mert ha bárki kezébe adod azt is megtépi! Vagy csak rövid hajúak vehetik kézbe:)?
Szólj rá, ha hajthatatlan kösd össze vagy tűzd el:-)
Nálam bevált, hogy lyenkor "sírva fakadok" és "zokogok", hogy fáj, ne félj nem csinálja többet, ő is elsírja magát. Aznap rendben vagyunk, de másnapra elfelejti....
Első vagyok.
Azért írtam ilyen kedves választ mert ez az igazság.
Hátközépig érő hajam volt az első gyereknél, a másodiknál kicsit rövidebb, de amikor először próbáltak ilyet csinálni nem hagytam nekik.
A lényeg mindig, ha valami butaságot csinál a gyerek, hogy nem szabad nevetni, sikongatni, mert akkor azt hiszi, hogy ez jó móka. Határozottan kell rászólni, hogy nem szabad.
Nekem is pont ennyi idős a kisfiam és ő is ezt csinálja. Mondhatom h nem szabad csak kinevet. Nem hagyom neki félre ne értsen senki de hiába a szó a hangoskodás már mindent kipróbáltam de még mindig húzza. Na akkor mi van? Szépen minden egyes haj húzásnál elmondom neki és majd meg érti h nem szabad.
10 hós hajhúzos kisfiú anyukája! :D
Köszönöm a válaszokat. Én is rászólok, de kb. ugyanaz mint az elsőnél.
A másik gond, hogy esténként az nyugtatja meg, ha turkál benne - nem húzza akkor egyáltalán, csak úgy szöszmötöl vele. Azt hagyom neki, mert látom rajta, neki az olyan, mint másoknak a kis plüssállat, amivel elalszanak. Így megnyugszik, elalszik. Nappal meg jönne a tépés, rászólás miatt meg a balhé (mert eszméletlen akaratos kisfiam van...).
Adj neki fésűt, az enyém minden nap fésülgeti a hajam.
Mutasd meg, hogy ezt lehet csinálni, de húzni nem.
1. vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!