Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bölcsi ellen vagy, vagy mellette?

Bölcsi ellen vagy, vagy mellette?

Figyelt kérdés
Ha anyagilag megengedhetnéd magadnak hogy otthon maradj 3 évig a piciddel, de viszont ő menne már társaságba, gyerekek közé, látnád azt a csillogást a szemében, akkor mit tennél? Beiratnád vagy nem?
2009. szept. 1. 18:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2009. szept. 2. 08:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Mellette, a 2. válaszoló leírta helyettem is, hogy miért. Ennek ellenére nem akarok idő előtt visszamenni dolgozni, és ha bölcsibe nem is, de baba-mama körökre, társaságba mindenképp elviszem. Szerintem sokkal rosszabb, ha egy néni, vagy babysitter vigyáz a gyerekre, mert akkor még inkább nem fog tudni beilleszkedni, és gyerekek között sem jár.

19 hetes pocis

2009. szept. 2. 09:10
 13/18 anonim ***** válasza:
76%

Lehet önző vagyok, de ellene. Még az óvodába beadni is nehéz volt. Mondjuk mi felénk nincs is bölcsőde, ha lenne és lett volna szuper munkám talán beadtam volna ,de különben nem.

Nem érdekel a lepontozás.

2009. szept. 2. 12:14
 14/18 anonim ***** válasza:
67%
bölcsi párti vagyok, 1 évesen ment a lányom, nagyon nem bántam meg, sokkal fejlettebb volt mint a korabeli nem bölcsisek, közösségben volt, és jól el volt látva is.
2009. szept. 2. 12:52
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Mellete,nálunk egy dadus 4 gyereket felügyel,nagyon kedvesek,türelmesek,jó programokat szerveznek.Képzett dadusok,bébicsőszre én nem bíznám,de másfél éves kor alatt nem adnám be,csak baba mamára járnék.Persze függ a gyerek fejlettségétől is,tény van aki csak 3 évesen beszél,de van aki már 2 évesen összefüggéseket is lát a dolgokban és el is tudja mondani(általában kislányok).Nekem fiam van, mi másfél évesen kezdtük,mert imádta a gyerekeket,két éves koráig akartam itthon lenni vele,de így alakult.Nem bánom,így jöhet a kistesó projekt, és a kettő közt dolgozok is egy évet legalább.Amúgy anno én is és a tesóim is bölcsisek voltunk.
2009. szept. 2. 13:19
 16/18 anonim ***** válasza:
66%
Mellette és nem csak anyagi okok miatt.Remélem fel is veszik és tud járni jövő szept.-től.
2009. szept. 2. 13:22
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
Van egy nagyon közeli barátnőm kőgazdagok,nemhogy 3 évig,akár a gyerek nagykorúvá válásáig is otthon maradhatna vele.Majdnem így lett 3 éves koráig anya vigyázott is a kis Ábelre,utána gondolta jöhet az óvi,igen ám, de a kisfiú anyás lett,nem szereti a gyerektársaságot,nem tud velük játszani,inkább az óvónénikkel próbálkozik eltölteni a napot.A játszótére is inkább anya mellett ücsörög.Mostmár járnak szakemberhez,aki azt mondta,hogy 1 és 2 éves kora között már minden gyermek igényli a gyerektársaságot.Nem feltétlen bölcsi,lehet kistesó,nagytesó,játszóház...a lényeg,hogy legyen sokatgyerekek közt.Csak azért írtam le,hogy okoljunk,mert mi szülők a legjobbat akarjuk,de néha jobban figyelünk magunkra,mint a gyerekünk igényeire.
2009. szept. 2. 13:41
 18/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ és én senkit nem pontoztam le! Ma felvették a picimet bölcsibe, tavasszal kell mennem ezt megerősíteni. Addig még gondolkodom, hisz még akkor lemondhatom a dolgot. Lehet az is, hogy jön majd a kistesó, és a fiam majd azért nem megy bölcsibe! Ettől függetlenül, várom még a válaszokat. Még én is gondolkodom, mert ezzel a lépésemmel csak bebiztosítottam magam, de egyáltalán nem biztos hogy menni fog.
2009. szept. 2. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!