Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bölcsi ellen vagy, vagy mellette?

Bölcsi ellen vagy, vagy mellette?

Figyelt kérdés
Ha anyagilag megengedhetnéd magadnak hogy otthon maradj 3 évig a piciddel, de viszont ő menne már társaságba, gyerekek közé, látnád azt a csillogást a szemében, akkor mit tennél? Beiratnád vagy nem?
2009. szept. 1. 18:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
63%
Beiratnám.
2009. szept. 1. 18:57
 2/18 anonim ***** válasza:
63%
A gyereknek használ a közösség.Ráadásul ott szakképzett emberek foglalkoznak vele,tanítják viselkedni,közösséghez alkalmazkodni,játszani stb.A legtöbb pici szívesen jár bölcsibe,és az iskolában is kevesebb gond van vele.
2009. szept. 1. 19:03
 3/18 anonim ***** válasza:
63%
mellette.
2009. szept. 1. 19:09
 4/18 anonim ***** válasza:
50%
Mellette, és megy is a fiam bölcsibe jövő héttől (majdnem két éves). És örülök, hogy megy, mivel nem nagyon van módja más gyerekek között lenni, de ha nagy ritkán mégis találkozunk vele egykorú gyerekekkel akkor nagyon jól érzi magát velük. Én teljesen mellette vagyok.
2009. szept. 1. 19:41
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!Annyira tanácstalan vagyok!
2009. szept. 1. 20:01
 6/18 anonim ***** válasza:
80%
Én nagyon a bölcsi mellett vagyok,persze csak akkor ha látom rajta majd,hogy szeret nagyon gyerek társaságban lenni:)Szeretném,hogy szokja,hogy vannak más gyerekek is,de csak 2 éves korában szeretném beíratni:)
2009. szept. 1. 20:50
 7/18 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Hát az előbbiek alapján biztos lepontoztok, de azért leírom amit gondolok. Ha tehetném én bizony itthon maradnék vele! A harmadik évben is sok csodálatos dolog történik a picikkel (első rajzok, közös játék, jó kis dumák, és ahogy fejlődik stb), ennek egy része bizony a bölcsis gondózónak jut nem anyunak és apunak. Én nagyon szeretnék minél több időt a lányommal tölteni. Utána ahogy telnek az évek, bekerül ő is a "mókuskerékbe" és egyre kevesebbet látom. Gondolj bele, jön az ovi, utána az iskola. Innen már minimum 8 órát nem töltünk a gyerekeinkel. Ez az első pár év amit igazán együtt tölthetünk, anya és gyermeke.

Ne értsetek félre, nem vagyok bölcsi ellenes (a lányom menni fog 2 évesen), de szerintem azért ez nem minden gyereknek fenékig tejfel! Egy gondozónéni több kicsire vigyáz, értelem szerűen nem jut egy gyereknek annyi figyelem (szeretet, ha kell tutujgatás, peluscsere)mint otthon a családban.

Szerintem gyerek társaság a játszótéren is van, vagy hétvégén a játszóházban, ismerősöknél. Így is lehet alkalmat találni minimum háromszor hetente hogy gyerekek közé mennyetek.

Bárcsak megtehetném hogy itthon maradok a kicsimmel, a gondolata sem merülne fel a bölcsinek bennem!

Ne hagyd ki te sem ezt az egy évet, hiszen olyan fantasztikus dolog nézni és megélni együtt ahogy fejlődik!

2009. szept. 1. 21:28
 8/18 anonim ***** válasza:
69%
Mellette,és megyünk is 18 hónaposan(ha teheted 4 órába add csak be)
2009. szept. 1. 22:20
 9/18 anonim ***** válasza:
82%

Én inkább ellene vagyok.

Ha megtehetném, 3 éves koráig itthon lennék Vele!

Sokkal nagyobb szüksége van az anyukára, mint a gyerektársaságra! Ők még nem tudnak együtt játszani nagyon, ez az oviban középsős, van akinél csak nagycsoportos korában alakul ki.

Ha megfigyelitek az ilyen korú kicsiket, leköti őket a nyüzsgés egy ideig, de ha választhatnának, az otthont választanák.

3 éves koráig annyi csodálatos dolog történik velük, ami később már nem pótolható be...

Nagyon sokan csak 3 éves koruk körül kezdenek el összefüggően beszélni, hónapok esnek ki az életedből úgy, hogy nem is tudod, hogy telt el a manócskád napja...

2009. szept. 2. 01:45
 10/18 anonim ***** válasza:
52%
Látom itt egyes beszűkült agyu hiperanyukáknak megint nehezükre esik elfogadni mások véleményét.
2009. szept. 2. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!