Őszintén akinél nincsenek nagyszülők de 2-3 (vagy több) gyerek van anyuka mindenben flottul teljesít (háztartás, gyerekekkel való tanulás játék, főzés, sütés, magára való odafigyelés, apával törődés, tökéletes szexuális élet stb. )?
Ne legyél elkeseredve kérdező!
Nem mindenkinek olyan az élete és nem mindenkinek az egész élete olyan könnyű!
Sokkal könnyebb egy olyan anyának, akinek a férje is dolgozik, ő is tud dolgozni, nagyobb gyerekei vannak, akik időre pontosan elmennek aludni.
De ott, ahol esetleg anyagi nehézségek vannak, ahol kicsi gyerekek vannak még, ahol nem 8-kor, hanem este 10-kor hajlandóak elmenni a gyerekek aludni, netán még éjszaka is fel kell hozzájuk kelni, ott nincs dvd meg esti szex. Főleg ott, ahol az apuka hajnalban kell, késő délután esik haza a fizikai munkából és van, hogy előbb elalszik, mint a gyerek.
Hát pont ez van nálunk is bár nem fizikai munkát végez de éjszakázik sokszor és ha hazajön a gyerekekkel foglalkozik, eszik és alszik nappal éjjel meg mondjuk már megint nincs itt ha itt van akkor pedig előfordul hogy nekem nincs semmi hangulatom mert minden más leszívta az energiámat.
Köszi azért a válaszokat, van még hova fejlődnöm.
8-as válaszoló vagyok.
még annyit, hogy ém sok mindent egyszerüsítettem az életemben. pl DM.ben lehet kapni egyszer használatos nedves törlökendöt. ez mindent eszed, fertötlenít is. ezzel csinálom a fürdöt, csak ha nagyon vízköves fujkodom. letörlöm vele a mosdót, a fürdökádat, a wc-t. persze jó pár elfogy de nem vészes az ára, és ha a lányom kakás fenékkel csúszik végig a wc ülökén csak megfogok egy ilyen rongyot és letörlöm mjad megy a kukába. nem kell sikálni, fújkodni stb...
nálunk csak a nappaliban van szönyeg sehol máshol, pont hogy ne kelljen annyit takarítani. így van swiffer feltörlöm és hozzá rongy amivel kitakarítok az ágyak alol és a szekrények alol is, általában a hálókat ezzel tezsem rendbe, ez is kb 10 perc munka, és ez a rongy csak úgy vonza a port+hajat.
a nappaliba ennivalót a gyerekek nem vihetnek be. eleve egy világos de enyhén intás szönyeg van bent, ezen semmi nem látszik meg. a legrosszabb a sötét szönyeg azaon minden meglátszik.
van morzsaporszívom is, ezzel szívom naponta többször a nagy széke körül össze a morzsát, ez félperces mozdulat.
a nagynak elég jól össze pakol, persze nem mindig, és sokszor körbe szór direkt mindent játékkal, de ha akar valamit gyönyörü rendet tud teremteni.
ja és az össze tapogatott ablakra+tükörre is a egyszerhasználatos ablakpucoló rongyot használok. kiveszek egyet belöle és azzal végig megyek a házon, ez mindennel kb 2 percet vesz igénybe kb havonta egyszer. kívüröl csak évente 2x takarítom.
portalanításhoz is swiffert használok, és ha látom kezd porosodni letörlöm és ez is kb 2 perc mindenhol.
sex az nekünk mindig is heti 1x volt, ez most sem változott, habár férjemnek minden percben lenne hozzá kedve.
bejönni bárki jöhet akármikor, én nem szégyenlem hogy a nappali tele van játékokkal, mert a gyerek éppen kiöntötte a játékos ládáját, ez van, gyerekeink vannak.
hétvégén programozunk együtt. vásárlást mindig péntek délután vagy szombat délelött ejtjük meg, így hétköznap ritkán kell bármit is vennem.
aztán szokott olyan lenni, hogy befásulok föleg az egyedül léttöl, ilyenkor nekem sincs semmihez kedvem,és elúszik a ház.
A mosogató- és szárítógép a fél életemet megváltaná! Ha lenne rá keret! Persze el se férne a lakásban, olyan kicsi...
Egy babám van, szoptatok még, kicsi, majd ha nagyobb lesz és jobban ellesz majd pl. járókában, akkor majd megpróbálok én is többet feccölni a háztartásba. Tök jó volt, hogy egy ideig hozattuk a kaját és nem kellett főzni, a terhességem utolsó hónapjaiban szoktunk rá, mert nem bírtam 40 fokban főzni. De átvertek minket pénzzel és a kaja is egyre sz@rabb lett, így akkor főzök, ha a férjem hazaért. Ő is fáradt, fizikai munkát végez, nem tud sokat segíteni. Nem is várom el, mert akkor dicsérgetni kell, engem meg senki nem dicsér, és macskával+hapsival nem is érdemes takarítani, 5 percig sincs rend.
De a baba előtt sem a háztartás volt a legfontosabb nekem. Ja és akkor sem szeretek nekiállni pl. főzni, ha alszik, mert alszik 20 percet a pici és fent van, onnantól kezdve pedig eszetlenség, rohangálás van, vagy a kaja kozmál oda, vagy a gyerek sír. És ez minden más teendővel is így van, félbehagyni nem szeretem.
Fogadjatok fel bejárónőt, aki akár a főzést is megcsinálja, bevásárol, csak megbeszélés kérdése. Vagy hozassátok a kaját, vannak olyan üzemek a mai napig, akár iskolák, ahol be lehet fizetni a kaját, majd elhozni ételhordóban. Időnként babysittert is lehetne felfogadni, akkor tudnál eljárni sportolni, meg mindenre lenne időd.
Legjobb lenne, ha ez a személy egy ugyanaz lenne. Tehát egyszerre bejárónő, alkalmi szakácsnő, babysitter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!