Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy 25kg-s kislánynak van még...

Egy 25kg-s kislánynak van még szüksége autós ülésre, vagy általában elég már ilyenkor az ülésmagasító?

Figyelt kérdés
2013. jan. 24. 18:01
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Két kisiskolásom van, kipróbáltunk már pár ülést... praktikussági szempontból én azt javaslom, hogy olyan 36-kg-osat válasszatok, ami szétszedhető, tehát levehető a háttámla és maga az ülőkerész külön használható magasítóként a későbbiekben. Így komplett ülésként használhatjátok míg akarjátok, amikor meg kicsi lesz/kényelmetlen vagy csak egyszerűen szeretnétek csak magasítón utaztatni, akkor egyszerűen elveszitek a háttámlát és kész.

+ néhány ötlet:

-érdemes állítható kartámlásat venni, mert ahogy nő a gyerek ugye magasabbra kerül a kényelmes kartartása is.

- kényelmi okokból érdemes megtartani a régi ülésről, vagy beszerezni egy puha övbújtató párnát ha nincs az új üléshez, mert hiába nagy egy gyerek, meg hiába esik a mellkasa elé az öv (akár ülésben, akár magasítón, azért az ő bőrük még érzékenyebb. -oké, télen van rajta pár réteg ruha, de nyáron simán felhorzsolja az öv egy szál pólón át őket.

- szerintem érdemes egy kézzel állítható fejtámlásat vegyetek, hogy ne kelljen örökké kiszedni sz ülést, vagy tornamutatványokat végezni akárhányszor állítani kell picit a támlán...

(Én úgy tudom, hogy a Kresz szerint 130 centisnek kell lennie a gyereknek, hogy magasítón utazhasson, nem csak a 3 éves kor és a 25 kg van megadva)

2015. jan. 14. 14:24
 22/22 A kérdező kommentje:

Idő közben már a kisebbik gyerek került abba a korba, hogy új ülést kellett venni neki. Szintén a 35kg-ig használhatót vettem, bevált a másik gyereknél.

Közben a jogsit is megszereztem, így már én is tudom, hogy a súly semmit sem jelent. Papír szerint már használhatám úgy a lánynál az ülést, hogy az autó övével kötöm át, de még nincs meg a magassága hozzá, a nyakánál futna az öv.

2015. jan. 17. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!