Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy 25kg-s kislánynak van még...

Egy 25kg-s kislánynak van még szüksége autós ülésre, vagy általában elég már ilyenkor az ülésmagasító?

Figyelt kérdés
2013. jan. 24. 18:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

De az első kommentem meg így szólt: "Nincs konkrét cm és életkor. Úgy kérdezem, hogy általánosságban van-e egy 25kg-s kislány olyan magas, hogy elég legyen az ülésmagasító. Nem nagyon sovány és nem nagyon kövér gyerekre gondolok."

Azaz a nagy általánosságra gondolok. A lányom még kicsi, nem tudom hogy fog fejlődni a továbbiakban, viszont autós ülés vásárlása előtt állunk. Az autóról sem tudok nyilatkozni, mert az is le lesz cserélve, viszont nem tudom, hogy melyik lesz hamarabb.

2013. jan. 25. 15:08
 12/22 Golan Trevize ***** válasza:

Ülést vegyél, amint 36 kilóig jó.

Ülésmagasítót már leírták, hogy mikortól szabad használni.

A szabad, az viszont nem azt jelenti, hogy ajánlott.

Egy ülés sokkal biztonságosabb, mint egy magasító.

2013. jan. 25. 15:15
 13/22 anonim ***** válasza:

Amúgy az első válaszban is ott volt, hogy 3 éves kor felett és 15 kg-tól lehet ülésmagasítót használni, de a szakemberek 7 éves kortól javasolják, előbb nem.

Akkor nem értem, miért nem kaptál választ.

Azt azért csak tudod, hány éves a kislányod, nem? Ha azt írod, hogy 25 kg-os és tudod a korát, akkor ott a válasz, hogy igen, elég neki az ülésmagasító. A további válaszok pedig arra tértek ki, hogy függ azért a biztonsági övtől, illetve attól, hogy a szülő mennyire tartja vagy nem tartja biztonságosnak, még ha a KRESZ engedi is.

Minden választ megkaptál.

Most meg azt írod, hogy még kicsi és nem tudod hogy fog fejlődni. Akkor még nincs is 25 kg? Akkor miért így kérdezted? Ha meg van 25 kg és elmúlt 3 éves és te beleültetnéd ülésmagasítóba, akkor megint ott a válasz, hogy igen, vegyetek neki azt.

Meg azért az ember csak tudja, hogy nagyjából milyen súlyban van a gyereke, nem? De még a hosszát is. Főként azért, mert vannak kötelező vizsgálatok, ahol ezt nézik.

Szóval én tényleg nem kötekedni akarok, de a választ megkaptad. A pontos választ, már az első kérdésben, a többiekben pedig csak további pontosításokat és tanácsokat, erre te mégis azt írod, hogy nem kaptál választ.

2013. jan. 25. 15:37
 14/22 A kérdező kommentje:

Jajjjjj

12kg és ülés vásárlás előtt állunk. Érted? És annak van egy felső határa. 25 vagy 35kg. Szerettem volna tudni, hogy kb mikorra szokták elérni a gyerekek a 25kg-t. Méghozzá azért, mert sokan nem ajánlják a 35kg-ig jó üléseket. De téma lezárva, mert 35-öset veszünk, mivel nem lehet tudni, hogy amikorra kinőné a 25-ös ülést, addigra elég lesz-e az ülésmagasító. Remélem érthető voltam.

2013. jan. 25. 16:11
 15/22 Golan Trevize ***** válasza:

Kérdező!

Tényleg nem bántás, de ha azt kérdeznéd meg, amire választ szeretnél kapni, akkor senki nem hurrogna le.

Ha azt kérdezted volna, amit az előbb leírtál, elég sok fölösleges kört, és beugatást el lehetett volna kerülni...

2013. jan. 25. 16:14
 16/22 anonim ***** válasza:

Hát ne haragudj kérdező,de nagyon zagyva amit írsz! De itt egy táblázat ami az átlagot mutatja.

7évesen 25kg egy átlagos kislány! [link]

Ha a te gyereked átlag méretekkel rendelkezik akkor jó ha nem akkor eldöntöd.....

2013. jan. 25. 16:51
 17/22 anonim ***** válasza:
Nincs itt semmilyen kérdés csak piszkosul unatkozik a fiatal asszony. Beszélgető partnert keres.
2013. jan. 27. 09:19
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a táblázatot! Nagyon hasznos volt!
2013. jan. 27. 09:25
 19/22 anonim ***** válasza:
Igaza van az előttem szólóknak, ugyan is lehet, hogy valaki 7 évesen már 26 kg...de vannak kivételek, ugyan is én 7 éves koromra még csak 19-20 kg voltam, és 8. koromban még csak 35-37 kg, mert ilyen az alkatom. Tehát fontos az életkor, és a magasság is.
2013. jan. 27. 10:30
 20/22 Leveltetu ***** válasza:

[link]

(reszlet)..A KRESZ szerint kétféle gyermekbiztonsági rendszer létezik, az integrált és a nem integrált. Integrált gyermekbiztonsági rendszer: hevederek vagy hajlékony elemek kombinációja, biztonsági csattal, beállító eszközökkel, tartozékokkal és egyes esetekben kiegészítő székkel és/vagy ütközésvédelemmel együtt, amit a saját beépített hevederrel vagy hevederekkel rögzítenek. Ez a gyermekülés.

Nem integrált gyermekbiztonsági rendszer: részleges biztonsági rendszer, amely a felnőttek számára szolgáló biztonsági övvel együtt használva – amely körbeveszi a gyermek testét, vagy biztonságosan rögzíti azt a szerkezetet, amelyben a gyermeket elhelyezik – teljes gyermekbiztonsági rendszert képez. Ez az ülésmagasító. A hipermarketben kapható 3000 Ft-os ülőke véleményem szerint nem nevezhető ülésmagasítónak, mert nem felel meg az itt leírtaknak.

A gyermekbiztonsági rendszereket testsúly szerint csoportba sorolják: 0. csoport: 10 kg testsúly alatt, 0+. csoport: 13 kg testsúly alatt, I. csoport: 9-18 kg testsúlyig, II. csoport: 15-25 kg testsúlyig, III. csoport: 22-36 kg testsúlyig.

A most érvényes KRESZ szabály szerint a gépkocsiban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket – a testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gépkocsi első üléséhez a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be – a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban – ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták.

2013. jan. 28. 06:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!