Mit tegyek? Egyre jobban kiérződik a barátságunkon az anyagi helyzetünk?
Van egy baráti körünk, ebből kettőnknek van közel egykorú babája.
A gond az, hogy mi viszonylag jól állunk anyagilag, a barátnőmék nem.
Mindig figyeltem arra,hogy kerüljem az olyan témát a gyerekekkel vagy mással kapcsolatban, ami kihozza a különbséget, mégis érzem, hogy a barátnőm kezd kicsit ellenséges lenni.
Nem akarom, hogy ez közénk álljon, de akarva-akaratlanul feljönnek szóba olyan dolgok, amelyek az anyagiakról szólnak. Részben azért, mert a többi barátnő nem veszi észre és kérdezgetnek. Én meg már ott tartok, hogy hazudozok!
Hát sajnos tökre értem miről beszélsz...nincs értelme hazudoznod, mert kiderül mindig és akkor csak magyarázkodhatsz. Nem kell szégyellni amitek van nem is kell kérkedni vele nyilván de aki emiatt eltávolodik tőled azzal sajnos nincs mit tenni.
Én tudom milyen ez mi a másik oldalon vagyunk, voltunk jobb helyzetben most pedig nagyon meg kell nézzem mire költök szép ruhákról már nem álmodok, nyaralásról sem és gyerekprogramok is csak az ingyenesek jöhetnek szóba (holott egy pár éve még ezekben mi is részt vettünk).
Barátnőméknek meg ugyanolyan jól megy és bizony összeszorul a szívem sokszor mikor látom/meséli hogy itt voltak ott voltak meg mit összevásárolgatott a kislányának. (neki 1 gyerek van többet nem is akar, nekem 2).
Ellenséges nem vagyok vele és kedvelem őt de azért sokszor van rossz érzésem.
Köszi szépen!
Én ilyeneket nem is mesélek, hogy hol voltunk, vagy mit vettünk.
De erre meg a férjem azt mondja,hogy milyen már, ha az ember még a barátainak sem mesélheti el mondjuk egy nyaralás élményeit!
Kedves utolsó! Ugyanez nálunk is! Mindig elmondja,hogy milyen ügyes a babája, és tényleg az is. Az övé pl. már jár, az enyém még nem. Mondjuk ezért nem szaladok a Tiszának!:)
Sőt, inkább bele is megyek a dologba, és dicsérem a babáját én is, hogy legalább ezzel kompenzáljak!
Én a másik oldalon vagyok, de átérzem miről beszélsz. A barátnőm pont ma hívott, hgy mégse mennek együtt oviba a gyerekek, mert úgy döntöttek magánoviba iratják! Én soha nem mutatom ha valamire "féltékeny" vagyok, mert tudom, ha megtehetném lehet én is így döntenék, vagy én is ennyi mindent megvennék neki. Tudom milyen gondtalanul élni, csak 2éve vagyunk ekkora szegénységben:(
Mi mindent megbeszélünk, bár biztos van amit nem mesél el.. Szerintem az anyagiak előbb-utóbb elválasztanak majd benneteket, és biztos minket is /minket pl. rengetegszer elhívnak szórakozni, állatkert, játszóház, nyaralás, amit mind ők fizetik, fizetnék mert sokszor nem fogadjuk el mert nagyon kellemetlen/, és lehet magam ellen beszélek, de általában a szegényebb barátnő fogadja el nehezebben a helyzetet. Nem tudsz mit tenni, azért ne engedd, hogy az ellenségeskedésből vita legyen. Feleslegesen bántana Téged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!