Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Egyre jobban...

Mit tegyek? Egyre jobban kiérződik a barátságunkon az anyagi helyzetünk?

Figyelt kérdés

Van egy baráti körünk, ebből kettőnknek van közel egykorú babája.

A gond az, hogy mi viszonylag jól állunk anyagilag, a barátnőmék nem.

Mindig figyeltem arra,hogy kerüljem az olyan témát a gyerekekkel vagy mással kapcsolatban, ami kihozza a különbséget, mégis érzem, hogy a barátnőm kezd kicsit ellenséges lenni.

Nem akarom, hogy ez közénk álljon, de akarva-akaratlanul feljönnek szóba olyan dolgok, amelyek az anyagiakról szólnak. Részben azért, mert a többi barátnő nem veszi észre és kérdezgetnek. Én meg már ott tartok, hogy hazudozok!

2013. jan. 24. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát sajnos tökre értem miről beszélsz...nincs értelme hazudoznod, mert kiderül mindig és akkor csak magyarázkodhatsz. Nem kell szégyellni amitek van nem is kell kérkedni vele nyilván de aki emiatt eltávolodik tőled azzal sajnos nincs mit tenni.

Én tudom milyen ez mi a másik oldalon vagyunk, voltunk jobb helyzetben most pedig nagyon meg kell nézzem mire költök szép ruhákról már nem álmodok, nyaralásról sem és gyerekprogramok is csak az ingyenesek jöhetnek szóba (holott egy pár éve még ezekben mi is részt vettünk).

Barátnőméknek meg ugyanolyan jól megy és bizony összeszorul a szívem sokszor mikor látom/meséli hogy itt voltak ott voltak meg mit összevásárolgatott a kislányának. (neki 1 gyerek van többet nem is akar, nekem 2).

Ellenséges nem vagyok vele és kedvelem őt de azért sokszor van rossz érzésem.

2013. jan. 24. 15:33
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Én ilyeneket nem is mesélek, hogy hol voltunk, vagy mit vettünk.

De erre meg a férjem azt mondja,hogy milyen már, ha az ember még a barátainak sem mesélheti el mondjuk egy nyaralás élményeit!

2013. jan. 24. 15:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Biztos, hoyg nem, a PC ülések nagyon rosszak, nem biztonságosak, akkor már inkább nannia ülés azoknak legalább van tesztjük, de inkább spórolnék még egy rendes tényleg biztonságos ülésre.
2013. jan. 24. 15:36
 4/9 anonim ***** válasza:
1 es vagyok igen egyetértek a férjeddel.Tényleg én is így vagyok hogy nem veszem kérkedésnek amit mesélt hiszen barátok vagyunk, az ő öröme az én örömöm is kéne legyen de mégis rosszul érzem magam sokszor. De visszatérve rád ez nem a TE hibád és mint írtam emiatt nem kell rosszulérezned magad és igen az nagyon rossz lenne ha "cenzúráznád" miről mesélsz és miről nem...
2013. jan. 24. 15:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Bocs ezt nem ide akartam írni.
2013. jan. 24. 15:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a rokonságba van ilyen sajnos. Nagyon odafigyelek arra hogy ne említsek semmit hogy miket vettünk és merre jártunk, mert láttam már párszor hogy rosszul esett neki. (és meg is értem nekem is fájna a szívem fordított helyzetbe). Viszont én meg azt vettem észre rajta hogy szépíti mindig a helyzetet hogy az ő babája nem sír nincs vele gond, mikor megkérdezem mi van velük ó minden szuper minden rendben. Aztán két nap múlva ha találkozunk meg épp az ellenkezőjét mondja. Nem tudom azért csinálja-e mert rossz neki hogy mi jobban élünk és így akarja megmutatni hogy nekik a kevesebből is jó vagy nem tudom...
2013. jan. 24. 15:40
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Ugyanez nálunk is! Mindig elmondja,hogy milyen ügyes a babája, és tényleg az is. Az övé pl. már jár, az enyém még nem. Mondjuk ezért nem szaladok a Tiszának!:)

Sőt, inkább bele is megyek a dologba, és dicsérem a babáját én is, hogy legalább ezzel kompenzáljak!

2013. jan. 24. 15:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Az övé is ügyes ez biztos. Csak azt nem szeretem (én elég aggódós vagyok) mikor front van vagy fogzik a babám felhívom hogy nálatok mi a helyzet? ó nálunk semmi észre se lehet venni rajta semmit, utána meg pár héttel (van hogy pár nappal) mondja mikor mesélem hogy mi volt akkor bezzeg azt mondja hogy ja ilyen nálunk is volt... na ezen azért bepörgök. nekem elég lenne ha annyit mondana igen voltunk mi is így ne aggódj majd elmúlik de nem...
2013. jan. 24. 15:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Én a másik oldalon vagyok, de átérzem miről beszélsz. A barátnőm pont ma hívott, hgy mégse mennek együtt oviba a gyerekek, mert úgy döntöttek magánoviba iratják! Én soha nem mutatom ha valamire "féltékeny" vagyok, mert tudom, ha megtehetném lehet én is így döntenék, vagy én is ennyi mindent megvennék neki. Tudom milyen gondtalanul élni, csak 2éve vagyunk ekkora szegénységben:(

Mi mindent megbeszélünk, bár biztos van amit nem mesél el.. Szerintem az anyagiak előbb-utóbb elválasztanak majd benneteket, és biztos minket is /minket pl. rengetegszer elhívnak szórakozni, állatkert, játszóház, nyaralás, amit mind ők fizetik, fizetnék mert sokszor nem fogadjuk el mert nagyon kellemetlen/, és lehet magam ellen beszélek, de általában a szegényebb barátnő fogadja el nehezebben a helyzetet. Nem tudsz mit tenni, azért ne engedd, hogy az ellenségeskedésből vita legyen. Feleslegesen bántana Téged!

2013. jan. 24. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!