Idővel bánta valaki meg hogy csak egy gyermeket mert vállalni?
Érdek, és az alakjának védelme, meg az anyagi..
Nem egészséges egy gyerek.Sem a gyerknek sem az szülőknek. Nekem eszembe nem jutna.Nem szeretem a majom szeretettel elkényeztetett egyke gyerekeket, mert olyan felnőttek válnak belőlük, akik képtelenek később normális társas kapcsolatra, sem családon belül, sem társadalmilag-az egoizmusuk miatt.
Én egyke vagyok és azért csak én születtem mert a mamám lebeszélte anyuékat a testvéremről. Nem volt sok pénzük, és a fő érv az volt, hogy örülnek majd, ha engem is fel tudnak nevelni.
Végül elváltak és anya örül, hogy csak én vagyok, mert engem is kínkeservesen nevelt fel.
És ahogy testvéres gyerekek is lehetnek egoisták, úgy én sem lettem én központú :P
Nekem egy gyermekem van, 14 éves, én 43 tehát biztos nem lesz több. Nem bántam meg.
A döntésünknek egyrészt anyagi okai is voltak, másrészt nem akartam kis korkülönbséget, aztán soha nem volt "alkalmas" az idő. Ami persze hülyeség mert ha szerettünk volna a férjemmel, akkor meg lehetett volna oldani.
Hülyeség az, hogy az egyke gyerek elkényeztetett. Húgomnak szinte egyidős a nagyobbik lánya, mint az enyém, nála hisztérikusabb, egoistább gyereket, kamaszt még nem láttam a világon :) Nem beszólás, ettől függetlenül imádom, azt sem látom, hogy a húgomék hibája lenne, hogy ilyen, egyszerűen ő ilyen.
A lányomnak tökéletesen megfelel ez az állapot. Vannak unokatestvére, egy szintén egyke barátnője a szomszédban. Sokat volt mindig gyerektársaságban, így is megtanulta a társasviselkedés szabályait.
Nekünk így jó, így csináltuk, örülök. Most hogy nagyobb az anyagi oldal is inkább előjön. Rengeteg pénzt elvisz, ruhák, kirándulások, különóra, sport. És kövezzetek meg, hogy önző vagyok, de ha ezt két gyereknek kellene biztosítani, magunktól kellene megvonni, amit nem akarunk, végtére is a mi életünket is élnünk kell, nem csak a gyereknek megadni mindent. Szóval így utólag emiatt is örülök, hogy csak egy gyereket vállaltunk.
De a leírtakat akár úgy is lehet értelmezni, hogy önző szülők egyszem önző gyereke :)
Nem egészséges az egy gyerek? És az 5 gyerek bezsúfolva egy szobába, matracokon a földön, mert mondjuk csak 1 vagy 2 szobás a lakás, az egészséges? Minden nap paprikás krumplit és parizeres kenyeret enni egészséges?
Igen, vannak családok akik így élnének több gyerekkel, még ha ezt az 1. válaszoló nem fogja fel, akkor is.
az egy gyerekesek nem feltétlenül azért vállalnak egyet, hogy az MINDENT megkapjon, hanem azért, mert mondjuk két gyerekkel már konkrétan nélkülöznének. Ma már nem az van, hogy ha törik, ha szakad, a gyerek családban nő fel és kész, mert mit szól a világ. Rengeteg anya/apa marad egyedül a gyerekkel, sokszor lakhatás, munkahely nélkül. Az "egészségesebb" ha a gyerekek állami gondozásba kerülnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!