Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek a kisbabája koránkelő...

Akinek a kisbabája koránkelő volt, megmaradt óvódás-iskolás korában is annak?

Figyelt kérdés
8 hónapos a kisfiam és általában 6 óra körül szokott kelni. Most még nem bánnám, ha kicsit tovább aludhatnánk, de amikor majd menni kell oviba és iskolába, akkor jobb lenne, ha nem kellene bajlódni az ébresztéssel és megmaradna ennél a szokásánál.
2009. aug. 31. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Az én gyerekeim is pici korukban már hajnalban "kukorékoltak", még hétvégén sem tudtunk tovább aludni tőlük... 8-[]

Ahogy nőttek, úgy változott ez a dolog : most már 18-19 évesek, simán tudnak délig aludni szünidőben illetve hétvégi napokon... Iskolai napokon nagyon nehezen kelnek fel 6-kor, és mikor hazajönnek, délután bedőlnek az ágyba, 1-2 órát muszáj aludniuk...

Szóval, készülj fel, hogy amikor jön az ovi, megkezdődnek az ébresztés körüli "csaták" és alkudozások a "még 5 perc" vagy "csak még 1 perc"... :-[

2009. aug. 31. 12:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztaltam, hogy alapvetően az emberkék saját bioritmusa határozza meg, hogy korán, vagy későn kelő-e alapvetően, és ha nincs huzamosabb nyomás, ami ezt megváltoztassa, akkor ez meg is marad.

Én pl kisbabakorom óta olyan vagyok, hogy későig aktív vagyok, de reggel sokáig aludnék, és nagyon nehezen térek észhez reggelente, ha kelni kell, vagy keltenek (és nem magamtól ébredek amikor jól esne).

A kislányomnak meg nagyon kicsi volt mindig is az alvásigénye, újszülöttként ha 10-12 órát aludt egy nap összesen, már örültem. Egy éves kora körül éjjel 7-et, napközben 1-1,5 öt aludt össz-vissz. Óvodásként detto.

Most 2.-os lesz, és annyi a változás, hogy napközben nem alszik, de éjjel minimum 8-at kell pihennie, különben nagyon kivan másnap. Ja, és annyi még, hogy hajnal 5-kor kelt világéletében, órát lehetett igazítani hozzá, ez most a suli miatt megváltozott, mert fáradtabb: 6-kor kel :)

2009. aug. 31. 12:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk igen megmaradt a korán kellés. A lányom korán kellő volt mindig és most 4 évesen is az. A fiam mindig sokat aludt és azóta is alig lehet felkelteni mikor iskolába kell menni.
2009. aug. 31. 13:50
 4/5 anonim ***** válasza:
öcsém most 11 éves...és minden reggel hajnali 5-5.30 körül kel fel.anyámat nagyon bossz
2009. szept. 17. 20:19
 5/5 anonim ***** válasza:
öcsém most 11éves és minden reggel 5-5.30 körül kel fel.anyámat nagyon bosszantja,mert járkál a lakásban éjjel is.kicsit személyiségzavaros gyerek,nehéz vele,semmire nem hallgat,bárkit elhord mindennek ha nem ugy mennek a dolgok,ahogy ő akarja.hálistennek nem velük lakom,de azért nem egyszerű.
2009. szept. 17. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!