Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van egy 22 (közepiskolät...

Van egy 22 (közepiskolät vegzett) es egy 20 eves (egyetemre jar) gyerekem. Az a tapasztalatom, hogy a mai gyerekek, fiatal felnöttek lenyegesen önzöbbek, es kevesbe intelligensek. A mai fiatalok tenylek mind butäbbak es önzöek?

Figyelt kérdés
Vagy csak az en gyerekeim ilyenek? Azt hiszik, hogy a szülöknek kötelezö a felnött gyereket a vegtelensegig tämogatni, a meregdräga ajändekot meg se köszönik, mert nekik az "jär". Segiteni nemigen szoktak, meg a villanyt se kapcsoljäk le maguk utän. Be akarjäk mutatni a szeretöiket, nem hallottak meg a gyürüs menyasszony fogalmärol. Meg vannak sertve, hogy nälunk nem engedem az "együttalväst". Szemrehänyäst tesznek, amiert nem vagyok gazdag, sikeres es egeszseges. Hälätlanok, pimaszok, ordibälnak, becsapnak, kihasznälnak.

2013. jan. 20. 20:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim válasza:
76%
Mire érted hogy hülyék a fiatalok?
2013. jan. 20. 22:44
 32/77 A kérdező kommentje:
Müveletlenek. Nem tudnak logikusan gondolkodni. Tärsadalmi ismeretek teljes hiänya. Mindent elhisznek, amit valami politikus mond, naivak, nem gondolkodnak el semmin. Az instant, keszen kapott välaszokat, megoldäsokat reszesitik elönyben. Huszonket evesen meg azt kepzelik, a szülö dolga, hogy eltartsa öket. (En mär 17 evesen, szakmunkäskepzö utän dolgoztam, mellette järtam meg esti iskoläba, mindent magamnak kellett megvenni.)
2013. jan. 20. 22:49
 33/77 anonim ***** válasza:
100%

hát ne haragudj, de ezt csak magadnak köszönheted, hogy a gyerekeid ilyenek. én érdekes módon nem várom el a szüleimtől, hogy eltartsanak, meg nem is veszek mindent készpénznek.

(de amúgy nagyon gyanús ám ez az egész... anyám azt se tudja, ki az a nicki minaj, nem hogy leírja a nevét..)

2013. jan. 20. 22:52
 34/77 anonim válasza:
100%

Az emberek sohasem egyformák. Minden korban okoztak problémát a generációs különbségek, minden korban voltak művelt és műveletlen fiatalok, önzők és önzetlenek, tisztelettudók és pimaszok stb. stb. Minden korban azt mondták, hogy régen jobb világ volt.

Te, kérdező valahol valamiről lemaradtál... ha ilyeneket írsz, hogy szerető, megy gyűrűs menyasszony. A 80 éves dédink beszél így. Te is a szeretője voltál a férjednek mielőtt elvett feleségül? Ma már a szerető szót negarív értelemben használjuk. Vagy ezt akartad elérni vele, hogy a barátnőket ledegradáld szerető szintre? Érdekes egy ember lehetsz. Sajnos már késő bármit is nevelni rajtuk, de legalább próbálj kicsit a megértő barátjuk lenni és ne szeretőzz, meg gyűrűsmenyasszonyozz. Az én gyerekeim sem kapcsolják le a villanyt, hát lekapcsolom én! Szerintem elvesztél a részletek dzsungeljében és már nem találod a kiutat! Azért tesznek szemrehányást, azért pimaszok, ordibálnak, becsapnak és kihasználnak, mert hagyod magad.

Állj a sarkadra, ha nem tetszik nekik, ami van, akkor teremtsék meg maguknak. Te nem vagy köteles finanszírozni őket, főleg nem, ha ennyire hálátlanok. De mégegyszer megjegyezem, valami Nálad sem stimmel...

2013. jan. 20. 23:03
 35/77 anonim ***** válasza:
100%
Talán te is naivabb voltál 20 évesen, nem? A logikus gondolkodás, hiszékenység, meg minden, amit leírtál, neveléstől függ. Ha butábbak is a mai fiatalok az azért van, mert sok szülő leültetni a TV elé hogy inkább azt nézze, minthogy neki kelljen foglalkoznia vele. Úgy érzik, jár nekik a benzinpénz meg a zsebpénz? Persze, mivel adod nekik és ha egy köszönömöt nem vártál el soha, ne csodálkozz. Egyébként biztos hálásak érte csak nem mutatják ki, mért tennék, ha eddig sem kellett. És nézz egy kicsit magadba mert eléggé utálatosan tudsz írni a saját gyerekeidről.
2013. jan. 20. 23:08
 36/77 A kérdező kommentje:
Azert figyelem a mai pop elöadokat, meg a divatos mozifilmeket, mert huszoneves gyerekeim vannak. Igy mi ezekröl is szoktunk otthon beszelgetni. Nem gyülölöm a gyerekeimet, csak ma kicsit haragszom räjuk. Fiam kifejezetten munkakerülö, inkäbb jär tanfolyamokra, csak dolgozni ne kelljen. Kisläny meg egy zsarnok. Volt egy apjuk is, sajnos egy semmirekellö, aki elment külföldre, sose fizetett, sose dolgozott. Ne kenjetek mär mindent a nevelesre, van genetika is. A huszoneves gyerek pedig felnött ember, legaläbb järuljon hozzä a sajät eltartäsähoz, ha mär nem dolgozik, csak tanul vagy ül a feneken.
2013. jan. 20. 23:23
 37/77 anonim ***** válasza:
100%

33-as vagyok. oké, van genetika is, de az inkább a temperamentumban, meg az alapvető jellemvonásokban jelentkezik.

amiket te leírtál, az szimplán jólneveltség, jóérzés kérdése, amire viszont a szülők, tanárok, rokonok tanítják a gyereket. de elsősorban a szülők. ezt meg nem lehet a hanyag apára kenni, aki ezek szerint részt se nagyon vett a gyerekek életében. a te sarad, tudom, hogy nehéz megemészteni, de ettől még így van.

az meg nagyon szomorú, hogy tényleg nem csak a te gyerekeid ilyenek. de ettől még nem ők vannak többségben (hál istennek). te hagytad a fejedre nőni őket, lám, itt az eredménye. egyik ismerősömmel, akivel régebben barátnők voltunk, ugyanezt csinálták az anyjáék, és mire jutottak vele? 25 évesen egy elkényeztetett kis senki, a szülei pénzén él, végzettsége nincs. viszont a szülei vannak olyan hülyék, hogy továbbra is a s.gge alá tolnak mindent.

szerintem itt egy dolgot tehetsz: megmondod a gyerekeidnek, hogy van egy határidő, amíg össze kell szedniük magukat és el kell menniük dolgozni, ha máshogy nem, hát részmunkaidőben. és onnantól, hogy van saját bevételük, csökkentsd az apanázst, hogy ne vegyék természetesnek a dolgot.

sajnos nevelni ennyi idősen már nem lehet őket.

2013. jan. 20. 23:29
 38/77 anonim ***** válasza:
100%
De ezt miért nem nekik mondod akkor? Lehet hogy fogalmuk sincs arról, hogy te elvárnád hogy munkát vállaljanak a tanulás mellett (na nem mintha lehetne munkát találni...)
2013. jan. 20. 23:29
 39/77 anonim ***** válasza:
82%
Te egy semmirekellő férfinak szültél két gyereket. Akkor nálad minden rendben van?
2013. jan. 20. 23:30
 40/77 anonim ***** válasza:
87%
Az emberi jellem 10%-ban genetika, 90%-ban nevelés kérdése.
2013. jan. 20. 23:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!