Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy foglaljuk le 5 hónapos...

Hogy foglaljuk le 5 hónapos kisfiunkat repülés előtt és közben?

Figyelt kérdés
1 és negyed óra a repülőút, viszont most láttam foglalás után, hogy nem adnak külön ülőhelyet, akkor mit is csináljak 5 hónapos babámmal az úton? Végig ölben? (Ő ezt annyira nem csipi.) Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban? És a becsekkolás alatt hogy birta a gyerkőcötök, ötletek?
2009. aug. 30. 00:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen légitársasággal utaztok, de a MALÉV-nál lehet kérni, hogy (mivel kisgyerekkel utaztok) olyan helyre ültessenek, ahol van egy nagyobb üres hely a hordozható babaülésnek. Úgy emlékszem, a Malév-nál adnak is ilyen babaülést, ha utazás előtt kéritek...

Amúgy szinte minden repülésemnél van 1-2 kisbabás utas, ők végig az ölükben tartják a kicsiket és sajnos végig üvölteni szoktak a gyerekek... :-[

Legutóbb a stewardesek betették a mamát és a kisbabát az 1.osztályra, mert ott csak 1 utas volt, a többi ülés üres, de ilyet eddig csak egyszer tapasztaltam a Malévnál.

A becsekkolást jól szokták bírni a babák, ott lehet nézelődni, a váróban meg sétálgatnak velük...

Sajnos fenn a gépen már nem lehet sétálgatni, mert az utaskísérők folyamatosan tologatják az ételes-italos kocsijaikat, elfoglalják a szűk folyosót.

2009. aug. 30. 01:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
meg a zelozohoz hozzafuznem, hogy es raadasul meg a gyerek fule is bedugul...
2009. aug. 30. 01:13
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, szerencsére nagyon türelmes tipusú kisfiunk van, igy majd valahogy lefoglaljuk, remélem. Az ülésre rákérdezek akkor, mert mi amúgy csak babakocsit viszünk, hordozót nem akartam. Köszi a válaszokat mégegyszer.
2009. aug. 30. 09:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Többször is utaztam pár hónapos babámmal, soha semmi gond nem volt hála Istennek. Nekem idegőrlő volt a repülés, de neki nem. :-)

A becsekkolás után a beszállásig ő remekül elvolt, mert annyi látnivalója volt, mint máskor egy nap alatt összesen, sokat várakozni nem kellett, mert babakocsival lassabban haladtunk, épp hogy odaértünk, ahova kellett.

A repülőn megült az ölemben, mert ugye ott volt a sok ember, a fények, felszálláskor a zaj, jól meglepődött, majd a sok élmény miatt elnyomta az álom és én ébresztettem mindig leszálláskor.

A legkényelmetlenebb dolog az volt, hogy az alvó gyerek miatt nem tudtam elmenni pisilni, de kibírtam valahogy, illetve egyik alkalommal úgy bekakkantott, amikor felültünk, hogy még a pelusból is kifolyt és a repülő nem túl nagy wc-jében kellett komplett ruhát cserélnem az izgő-mozgó gyereken. Ettől nagyobb kellemetlenség sose legyen! :-)

Füldugulás: az én dokim azt mondta, hogy kb két éves korig a babáknak még nincs annyira kifejlődve az egyensúlyérzékük, mint nekünk, felnőtteknek, emiatt ők biztosan nem érzik meg a légnyomáskülönbséget. Utána rákerestem neten és több cikket is találtam, miszerint 2-3 éves korig a babákat tényleg nem érinti a hányás, rosszullét, füldugulás. Én sem vettem észre semmit a fiamon, gondolom nem vigyorgott volna végig, ha az ő füle is annyira be lett volna éppen dugulva, mint az enyém (nekem kicsit még fájni is szokott). De ha ez megnyugtat, akkor készíts be teát, cumit, vagy valamit, amit rághat, szophat, mert az biztosan segít.

2009. aug. 30. 10:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2009. aug. 30. 21:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Leírnád végül hogy viselte?

Mert 5 hónapossal megyünk repülőn másfél órát és ölbe nem marad meg...!

Köszi

2010. aug. 16. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!