Szakítás előtt tudtam meg pár nappal, hogy terhes vagyok. Nem mondtam neki, baj? Mi tévő legyek ezután?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Természetesen nem kérek gyerektartást sem, noha nettó 300.000 Ft-os keresete után szép kis összeget kaphatnék... A saját nevemre szeretném venni és ha a gyerek felnő, nem titkolom, ha érdeklődik, elárulom ki az apja, elmagyarázom neki a helyzetet és biztos vagyok benne, hogy megérti. Amúgy pedig nekem is az a véleményem, hogyha valamit nem ismerünk, az nem tud hiányozni, ha nincs apa az életében, akkor nem is tudja, milyen az.
Azért nem gondolom, hogy meg kellene mondanom, mert erőszakos hajlamú kissé a pasi, noha ténylegesen sosem bántott, de rengetegszer mondott rá utaló jeleket, mi lesz ha én ezt meg azt és ha egyszer lesz egy közös gyerekünk, az ezt meg azt fog csinálni... Mondott már olyat is, hogyha véletlenül teherbe esnék, azt el lehet intézni egy lépcsőn való lelökéssel... Meg mondott csúnyábbakat is, de mivel ténylegesen sosem bántott, ezért nem tudom, mennyire kell komolyan venni. Erről az oldaláról tényleg nem tudtam megismerni. De szerintem jobb félni, mint megijedni.
Másik ok, hogy próbáltuk együtt, odaköltöztem hozzá, de nagyon rosszul éreztem az ő városában magam, míg ő az enyémben jól érezte magát (itt ismerkedtünk meg), de már semmi pénzért nem költözne vissza. Ráadásul munkahelyet sem találna olyan jót, mint ami most van neki, és éppen ezért nem szeretném elmondani, mert lehet ekkor tennék tönkre két életet: a gyereket állandóan két távoli város között ráncigálnánk, vagy szenvedne a munkahely miatt.
A kérdés alapján azt mondtam volna, hogy mondd meg neki, de azt is, hogy megtartod és kész, nem kell a gyerektartás se.
Viszont az utolsó komment után...hogy lelök a lépcsőn meg hasonlók...atyaég. Hát lehet nem mondanám meg így én se.
Nem hiányozna, hogy állandóan attól féljek, mikor keres meg, hogy megverjen és elvetéljek.
De egy kérdés: Ha már ennyire haldoklott a kapcsolat, és ő nem is akart gyereket, akkor miért nem védekeztetek? Azért elég jó módszerek vannak már a terhesség megelőzésére..
Védekeztünk, de ezek szerint hibáztunk egy helyen... De nagyon örülök neki, rég óta vágyok rá, eszemben sincs elvetetni. Gondoltam, hogy majd letagadom, hogy ő az apja, de ezt csak egy ideig lehet, DNS vizsgálattal úgy is kiderülne. De ez sem biztos, hogy jó, még a végén bepöccen, hogy megcsaltam, mikor még vele voltam (mert számolni azért még tud).
Gyenge nő vagyok érzelmi szempontból, és sok szép mondata volt meg pillanatunk, ha ezekre gondolok elmondanám, hátha egy család lehetnénk, de ha meg azokra gondolok, miket mond bántalmazásra utalva és nem tudom, mennyire vegyem komolyan, de már az is szomorú, hogy ilyen eszébe jut és ki is mondja, ebben az esetben megtartanám magamnak. Nem tudom mi lenne a helyes döntés.
#5 vagyok
Így már más a helyzet, ha erőszakos hajlamai vannak, akkor ne mondd el neki. Mivel ő másik városban lakik, talán csak később tudja meg, hogy gyereket vársz. A közös ismerősöknek hazudj a szülés várható időpontjáról, adj hozzá +1 hónapot, hogy véletlenül se gondolja, hogy az övé. Ha megszületik, akkor meg azt mondod mindenkinek, hogy koraszülött és kész. Ha egyszer megkérdezi, hogy kitől van, elég annyit mondani, hogy a szakítás után elmentél bulizni és egy kis kalandból lett, az apa ismeretlen. Egy ilyen ember nem való apának. Az én apám rendszeresen verte anyámat míg házasok voltak. Engem nem bántott, de mindig féltem tőle. A válás után néha elvitt magához és végig szorongtam. Mindig az órát néztem, hogy mikor mehetek haza.
Nem hiányzik az neked, hogy a jó anyagi helyzetére hivatkozva elvegye tőled a gyereket. Ne mondd el neki. Amiről nem tud, az nem fáj neki. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!