Fogamzásgátlóval kapcsolatos kérdés!?
Elnézést, hogy ide írom, de itt több a tapasztalt nő.
A tájékoztatóban az van, hogy ha kihagyok egy szemet, és nem tudom pótolni 12 órán belül, és a mulasztást megelőző héten szexeltem, akkor fennáll a terhesség veszélye. Most akkor ha kihagyok egy szemet, rögtön menjek 72 órás tabiért, ha semmiképp nem akarok teherbe esni? Ez régen is így volt? Mert én úgy emlékszem, hogy az előző, amit szedtem pár éve, az úgy működött, hogy ha kihagyok egy szemet, onnantól kezdve nem vagyok csak védett, nem visszamenőleg. Hogy is van ez?
Mit szedsz?
Az lehet, hogy alacsony hormontartalmú minipillt szedsz, és mivel a hímivarsejt több napig életképes, ha nem folyamatos a hormonpótlás(a minipiileknél nagyon fontos, hogy mindig pontosan szedje az ember lánya, mivel kicsi adag hormon van bennük, ezért ha nem folyamatos a szedés, nem biztosít védelmet), akkor még a közösülés utáni napokon is megtermékenyülhet a petesejt.
Mindig is így volt. Az ok az, amit már leírtak. A hímivarsejtek több napig élnek, így ha kihagysz egy szemet, és ovulációd lesz emiatt, akkor az x nappal korábban beléd került hímivarsejtek okozhatnak "gondot".
De azért erre igen minimális esély van.
Tabi mellett pedig nem szabad 72 órást szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!