Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy 4 éves...

Mit tehetnék, hogy 4 éves kisfiamat érdekelje a rajzolás?

Figyelt kérdés
Mig kiscsoportos volt,firkálgatott,de mikor már sokadszorra elvették a társai a papirját,szerintem azóta nem érdekli.De mivel már csinálják a feladatokat,az óvónő szolt,hogy jó lenne gyakorolni,mert semmit nem tud rajzolni,esetleg csak kört.A számolás és egyéb feladatok azok mennek.Úgy vettem észre,ahogy itthon elkezdtünk gyakorolni,hogy túl görcsösen fogja a ceruzát is és egyáltalán nem érzi az egészet.Mi lehet a gond,és mit tegyek?
2013. jan. 15. 11:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem szeret rajzolni, 5 és fél éves nevelt kislányom is ilyen. Ezt nem lehet erőltetni. Persze mi is próbáljuk már készíteni, hogy kör meg háromszög, négyzet gyakorlás..de nem élvezi, kötelezőnek tekinti.

Nem lesz belőle grafikus az biztos..:D

De ő alapjáraton is kicsit az a később érő fajta.

Kicsit erőltetni kell majd később, még akkor is, ha nem is szereti..

2013. jan. 15. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:

4 és fél éves a kisfiam. Őt sem nagyon érdekelték a ceruzák. Szerencsére már múltidő. Nekünk az óvónénik nagyon partnerek voltak. Minden reggel néhány gyerekkel külön kis asztalnál alkotnak valamit. Aztán másik nap pár másik gyerekkel. Otthon nekem annyi dolgom volt, hogy leüljek vele és valamit csináljunk. Ez bármi lehetett, gyurmázás, színezés, foglalkoztató füzet, festés, vágás, tépkedés, ragasztás. Itt az a lényeg, hogy megszeresse. Amikor rajzoltunk akkor előttem is volt egy lap és egyszerűbb formákat rajzoltunk (embert, fát, autót, felhőt, napocskát, virágot) De mindig csak egy valamit, abból viszont sokat. Így észrevétlen megtanulja a ceruzafogást.

Apropó ceruzafogás. Javaslom vegyél tanulóceruzát. (vastagabb, háromszögoldalú) Ezt nem tudja másképp fogni csak helyesen.

Nagyon fontos az elismerés is. Csináltunk otthon egy faliújságot parafatáblából és arra kitesszük a szépen sikerült műveket. De megteszi az is, ha pl. mágnessel felfogatjátok a hűtőre.

Jó alkotást, jó tanulást!

2013. jan. 15. 11:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!:)A régebbi ragasztott és hasonló műveket ő is kiragasztja a falra.És mindig megdicsérem!Ezt a ceruzát is megpróbáljuk!De örülök,hogy nincs nagyobb baj,igy akkor ma délután is belevágunk!:)
2013. jan. 15. 12:02
 4/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Az nagyon fontos, hogy ne érezze kényszernek. Inkább ajándéknak :) hogy vele vagy és együtt csináltok valamit. Készíthettek apának, maminak, óvónéninek meglepetést, de ne tudatosítsd benne, hogy most tanultok. Legyen ez inkább egy közös bolondozós délutáni/esti program. Az ideje is csak annyi legyen, amennyit ő igényel, még nagyon kicsik ám, napi 10-15 perc bőven elég, sőt!
2013. jan. 15. 12:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi,ezek tényleg jók lehetnek.Ma reggel mondtam is neki,hogy mesélje el az óvónéninek,este mennyi emberkét rajzolunk.Nem erőltetem,kb.15-20 percet foglalatoskodunk,utána ő mondja,hogy már mást csináljunk!:)
2013. jan. 15. 12:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Ügyes vagy, menni fog :)
2013. jan. 15. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!