Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha hirtelen rákérdeznek a...

Ha hirtelen rákérdeznek a csecsemőd születési dátumára, teljes nevére, azonnal mondod? Nem kevered a másik gyereke (i) d nevével?

Figyelt kérdés
Nekem vmikor gondolkodnom kell. Még az is előfordult, hogy rossz nevet mondtam, bár nem hivatalban, csak egy ismeretlen hirtelen rákérdezett és a nagy nevét mondtam :-)
2013. jan. 14. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Hivatalos "ügy" miatt még nem jártam így, de itthon néha a kicsi nevét mondom a nagyobbnak. Pedig fiú-lány. :D
2013. jan. 14. 20:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. jan. 14. 20:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy ideig a születési dátumokat kevertem, de ez abban az időben volt amikor hulla fáradt voltam. Amióta már huzamosabb ideje alszok 4-5 órát egyben azóta jobban vág az agyam is:)
2013. jan. 14. 21:02
 4/10 anonim ***** válasza:
De, főleg mert 6 év alatt 3 gyerekem született és ebből 2 márciusi csak más napon 3 és 16 a harmadik pedig augusztusi és 13. szóval lazán össze tudom kombinálni ha nem figyelek. Amúgy is van problémám a számokkal (diszkalkúliám van). De persze csak akkor van ez ha gyorsan kell diktálni vagy írni. Ha van egy kis időm rendszerezni magamban akkor nem keverem össze meghát naptár alapján meg főleg sose keverném össze csak így beszédben.
2013. jan. 14. 21:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Èn a nagynak a születés napját néha 29-nek gondolom, mert az enyém 29 az övé meg 28.

A kicsiét nem keverem mert az a kiírt napon született.

Neveiket mindenki keveri, de én szerencsére nagyon ritkán.

2013. jan. 14. 21:07
 6/10 bumbi02 ***** válasza:
0%
Mi hárman vagyunk testvérek, a bátyám épp egy évvel idősebb az ikertesómnál és nálam. Tehát 1 év alatt anyám 3 gyereket szült, mégis mindig nevünkön szólított, és mindig tudta a születésnapokat, névnapokat:) Szerintem nem bonyolult megjegyezni valakinek a nevét, és azt, hogy mikor született.....
2013. jan. 14. 21:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Na én a kicsi születése után egyszer nagyon beégtem ezzel. :)

Be kellett mennem a munkahelyemre megírni egy papírt a gyerek megszületésének tényéről. Bent már senkit nem nagyon ismertem, mert a nagyobbik után nem mentem vissza dolgozni, mert terhes lettem a kicsivel. Szóval az irodában az első utamba botló kollégának elmondtam, hogy mi járatban vagyok, aki nagyon készségesen segítségemre segített, leült a gép elé és elkezdte írni a sablon szöveget, amiben csak a személyes adatokat kellett megváltoztatni. Kérdezte a kicsi nevét, hogy hol született, hogy mikor, na én erre rávágtam, hogy január 25. Pár perc eltelt, mire elkezdtem gondolkozni, hogy jaj nem jól mondtam, szóltam a srácnak, hogy bocs nem jól mondtam a dátumot, mert nem 25, hanem 21. Kijavítottam, kinyomtatta és a kezembe nyomta a papírt, hogy nézzem meg, olvassam át. És ahogy olvastam akkor lett teljesen tiszta kép, hogy a fiam jan 25-én született. Tehát újra át kellett írni a dátumot. :))

Szegény srác iszonyú hülyén nézett rám, és fogalmam sincs mit gondolhatott, de minimum azt, hogy na ez sem százas, nem tudja mikor született a gyereket, pedig akkor a kicsi még nem volt 1 hónapos! :)) Lehet azt hitte loptam a kölköt. :)

Egyébként a lányom született 21-én csak ő májusban, de azt hiszem azóta a nap óta még egyszer sem kevertem összes a születési dátumukat, egy életre bevéste az agyamba. Jövő héttől megyek vissza dolgozni és most meg csak remélem, hogy nem oda tesznek, ahol a srác van. Tuti, hogy egy életre megjegyzett magának, pedig az eset lassan 2 éve történt! :DDD

2013. jan. 14. 21:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Én az évszámot keverem mindíg valami miatt a gyerekeknél, vagy legalább is át kell gondolnom, hogy ki mikor is született.. 4-en vannak.

(Amúgy én semmilyen számot nem tudok megjegyezni, az agyamból hiányzik ez a program.Még telefonszámokat sem.)

2013. jan. 15. 08:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem egy gyerekem van, de valamiért az évszámnak mindig utána kell számoljak.

Hónap nap stimmel, de az évet azt annak fejébe hogy tudom hogy most töltötte a 4-et, vissza számolom.

De valamiért ezzel mindenkinél így vagyok.Anyám, apám tesóm, soha nem tudom rávágni az évszámot.Magamat tudom, és tudom hogy ki hány évvel idősebb nálam és számolok. :)

2013. jan. 15. 09:32
 10/10 bumbi02 ***** válasza:
Azért kaptam 0%-ot, mert szerintem annak a születésnapját, és nevét meg lehet jegyezni, akivel együtt élünk? Elnézést, túl nagy elvárásaim vannak a világ felé. Jó esetben/átlagban az embernek 5 dátumot ha meg kell jegyezni (férj/feleség, anya, apa, meg két gyerek). Ehhez 5 nevet megjegyezni. Azért akinek érettségije meg van, az képes erre is szerintem.
2013. jan. 15. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!