Ha hirtelen rákérdeznek a csecsemőd születési dátumára, teljes nevére, azonnal mondod? Nem kevered a másik gyereke (i) d nevével?
Èn a nagynak a születés napját néha 29-nek gondolom, mert az enyém 29 az övé meg 28.
A kicsiét nem keverem mert az a kiírt napon született.
Neveiket mindenki keveri, de én szerencsére nagyon ritkán.
Na én a kicsi születése után egyszer nagyon beégtem ezzel. :)
Be kellett mennem a munkahelyemre megírni egy papírt a gyerek megszületésének tényéről. Bent már senkit nem nagyon ismertem, mert a nagyobbik után nem mentem vissza dolgozni, mert terhes lettem a kicsivel. Szóval az irodában az első utamba botló kollégának elmondtam, hogy mi járatban vagyok, aki nagyon készségesen segítségemre segített, leült a gép elé és elkezdte írni a sablon szöveget, amiben csak a személyes adatokat kellett megváltoztatni. Kérdezte a kicsi nevét, hogy hol született, hogy mikor, na én erre rávágtam, hogy január 25. Pár perc eltelt, mire elkezdtem gondolkozni, hogy jaj nem jól mondtam, szóltam a srácnak, hogy bocs nem jól mondtam a dátumot, mert nem 25, hanem 21. Kijavítottam, kinyomtatta és a kezembe nyomta a papírt, hogy nézzem meg, olvassam át. És ahogy olvastam akkor lett teljesen tiszta kép, hogy a fiam jan 25-én született. Tehát újra át kellett írni a dátumot. :))
Szegény srác iszonyú hülyén nézett rám, és fogalmam sincs mit gondolhatott, de minimum azt, hogy na ez sem százas, nem tudja mikor született a gyereket, pedig akkor a kicsi még nem volt 1 hónapos! :)) Lehet azt hitte loptam a kölköt. :)
Egyébként a lányom született 21-én csak ő májusban, de azt hiszem azóta a nap óta még egyszer sem kevertem összes a születési dátumukat, egy életre bevéste az agyamba. Jövő héttől megyek vissza dolgozni és most meg csak remélem, hogy nem oda tesznek, ahol a srác van. Tuti, hogy egy életre megjegyzett magának, pedig az eset lassan 2 éve történt! :DDD
Én az évszámot keverem mindíg valami miatt a gyerekeknél, vagy legalább is át kell gondolnom, hogy ki mikor is született.. 4-en vannak.
(Amúgy én semmilyen számot nem tudok megjegyezni, az agyamból hiányzik ez a program.Még telefonszámokat sem.)
Nekem egy gyerekem van, de valamiért az évszámnak mindig utána kell számoljak.
Hónap nap stimmel, de az évet azt annak fejébe hogy tudom hogy most töltötte a 4-et, vissza számolom.
De valamiért ezzel mindenkinél így vagyok.Anyám, apám tesóm, soha nem tudom rávágni az évszámot.Magamat tudom, és tudom hogy ki hány évvel idősebb nálam és számolok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!