Anyud - Anyósod miben nem egyeznek a gyereknevelés (unokanevelés) terén?
Szia!
Nálunk nem nevezném nevelésnek amit a mamák művelnek a lányunkkal:) A kényeztetés, hülyeségekkel etetés az nagyon megy nekik. Sőt néha még össze is fognak, és együtt magyaráznak nekem hogy mit hogyan csináljak. Azért egyenlőre még sikerült megtartani az egyensúlyt, alapvetően úgy mennek a dolgok ahogy én és a párom szeretnénk.
anyosomékkal vitáztunk a hozzátáplálással kapcsolatban (pedig nem voltam tul extrém, mégis), anyum csak annit mondott, anno ez nem így volt, de csináljuk, ahogy jonak látjuk és nem szolt tobbet. ok meg piszkáltak állandoan... azt hiszem, a fo eltérés ezzel kapcsolatban van. anyosék állandoan etetni akarják a gyereket, mert "az hogy néz ki, hogy neki nem hoznak semmit", anyumék nem tomkodik, max megkérdezik tolem. mostanában már kezdi érdekelni a fiamat (másfél éves) a nasi, ha az asztalon látja, belemarkol, de általában ennyi, a sosperecet viszont bírná enni...szoval mértékkel engedem, és csak ha a "rendes" kaja már megvolt, szerintuk meg egyen csak, olyan jo nézni ahogy ropogtat... egész idáig viszont egyáltalán nem akart enni két étkezéd kozt ilyen "kitoltoket", anyosomék mégis csak etetni akarták, meg kekszet uzsi helyett stb.
anyosomék még a kényeztetosebbek, (ok heti 1x találkoznak a picivel általában) - ott mindent lehetne, pakolni, gépekkel játszani, rombolni, osszerakodni sem kell.
anyumék (ált. naponta átmegyunk 1-1 orára) ennél jozanabbak, rászolnak a gyerekre, ha rosszalkodik, pakol vagy hisztizik, szoval nagyjábol amiket én nem nézek neki jo szemmel, azt ok sem. valahogy szívesebben veszem, ha náluk van a gyerek.
utolso vagyok,kifelejtettem:
anyosomék hurcolták a kicsit állandoan, ha kellett ha nem, hiába mondtam, hogy mi nem szoktuk és nyugodtan van a játszoszonyegen/ járjon csak a saját lábán...most már leszokoban vannak, biztos, nehéz a gyerkoc:)
Ezzel nem a kontaktust tiltottuk, még mielott vki megijed, meg lehet ot szeretgetni, felvenni, de lehet vele sétálni, játszani, mesézni ugy is, hogy nincs cipelve a segge...meg szaladtak utána a szobában is, hogy jaj, elesik...
anyumék ezzel szemben hagyták szabadon kozlekedni, esni kelni, ahogy mi is..
bocs, hgoy ilyen hosszura sikeredett:)
Gyakorlatilag szóról szóra leírhatnám azt, amit az utolsó két válaszban olvastam :( Ugyanaz a helyzet nálunk is.
És még mielőtt jönnének a vádak: szeretem, tisztelem az anyósomat, egyébként nincs is vele komolyabb problémám, de már a hátam közepére kívánom, hogy non-stop mondom neki, hogy mi hogyan szeretnénk, akarjuk csinálni és mintha a falnak beszélnék. Mondom neki, hogy ne adjon rágcsálnivalót a gyereknek evés előtt fél órával, jó-jó, jön a válasz, majd kettő perc múlva odanézek, már tömi a gyereket ropival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!