Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, mi az amit utoljára...

Anyukák, mi az amit utoljára csak magatoknak vettetek, és mikor?

Figyelt kérdés

Én most eszméltem rá, hogy 2 hónapja vettem magamnak utoljára valamit, ráadásul pont egy stiftet...

Kicsit elszomorodtam, mert azért apróbb vágyaim nekem is vannak, de én mindig magamon próbálok spórolni.

A férjem sajnos nem: dohányzik, a biciklivel is megtehető utat a munkába még nyáron se teszi meg, mindig autó, vett magának egy márkás melegítőt, felszerelte a horgászbotjait, valamint holnap megy tetoválást csináltatni. És ez csak az elmúlt 2 hónap volt nagyjából nála.

Sajnos én már 3 hónapja csak a gyest kapom, így nagyon próbálok spórolni, szerinte azért ennyire nem kellene a fogunkhoz verni a garast.

Én most a névnapomra kapott pénzt egy új táskára szántam, de mivel nem akarok a kicsi megtakarításunkhoz nyúlni, így ma elmegyek és pelenkát veszek belőle.

Más is ilyen "mazoista"?

2013. jan. 14. 06:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%
Igen :) Én is így vagyok vele. Van hogy amikor kérek a férjemtől pénzt, akkor direkt többet ad, és mindig mondja, hogy vegyek valami csinosat magamnak, mert tudja, hogy jól érezném magam tőle. És egyszerűen nem megy a dolog. Visszaadom a visszajárót, vagy elmegyek a boltba belőle. Már szóltam neki, hogy csak mindig annyit adjon, amennyire szükségem van, mert nem szeretném ha kifolyna a kezem közül a pénz. Ezen is csak nevetett, hogy néha kifolyhat, nem probléma. Nincs anyagi gondunk, de nem megy a költekezés. Magamnak utoljára, kb nyár végén vettem egy farmert, de azt is vidéken a turiba :) kb 1500volt, de a régieket már kifogytam
2013. jan. 14. 06:46
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
Én ugyan így vagyok vele,magamon próbálok spórolni... a lányom egyértelműen megkapja amit kell,és hát a próbálom úgy csinálni hogy a férjem is megkapja amit akar,új telefon,memória a gépbe stb :) Örülök ha örülnek..nekem ez is elég
2013. jan. 14. 06:47
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

decemberben vettem egy melltartót,már muszáj vlt

a múlt héten elmentem fodrászhoz,kozmetikushoz,összesen 7500 volt.na erre nagyon sajnáltam a pénzt,de már kiszel tünde szemöldököm volt,a hajam is le volt nőve.én is mindig halogatom,ha magamnak kéne valami,de nekem ebben a férjem is partner,sőt őt úgy kell rábeszélni,hogy vegyünk neki valamit.

2013. jan. 14. 06:48
 4/19 anonim ***** válasza:
79%

Én úgy vagyok vele, mire spórol az ember, ha nem arra, ha valamt szeretne, akkor azt meg vehesse!

Évente 2x veszek magamnak ruhát, akkor 50.-50 ezret elviszek, és veszek új ruhákat, nadrágokat, felsőket, csizma, táska. Fehérnemű!

Nem azóta érte a férjem, sőt mindig mondja kéne már nekem új bugyi, vagy a felső már fakó, a nadrág kikopott.

50.000-ből a Kínaiban teljesen fel tudok ruházkodni, 4 nadrág, 7 felső, fehérnemű, csizma...

Ennyi amit éves szinten magamra költök!

Nem járok fodrászhoz, nem festett a hajam, nincs műkörmöm....

Szerintem kedves kérdező, valamilyen szinten igaza van a férjednek, mire spórolsz, mi örömöt van az életben, ha ezeket Ákos

Dolgokat, amikre vágysz mit egy táska, nem veszed meg!

A férjed 15.00 elfüstölt egy hónapban, neked is ennyit magadra kéne költened!!!

Te tehetsz arról, ha nem veszed meg, majd pedig sajnálatod magad!

2013. jan. 14. 07:00
 5/19 A kérdező kommentje:

Abszolút nem sajnáltatásból tettem fel a kérdést, nem ez volt a szándékom, csak kiváncsi voltam, ki hogy áll ezzel a kérdéssel.

Mondjuk, hogy évente 100ezret csak ruhákra költsek, az nekünk anyagilag sok lenne.

Én világéletemben így voltam, hogy inkább spórolok. Nekem az a vágyam, hogy legyen x megtakarításom, mert ilyenkor érzem magam biztonságban, és azt szeretném, ha a hiteleket is minél előbb kitörleszthetnénk. Sajnos most tényleg megfosztom magam az apróbb örömöktől, de amíg tudom, hogy csak a gyes van (és a munkahelyem is megszűnt gyed alatt),

addig sajnos nálam így is lesz.

2013. jan. 14. 07:05
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Szombaton vettem egy sálat es fonalakat, mert horgolni tanulok.
2013. jan. 14. 07:36
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is többmindent veszek inkább a kislányomnak,mióta van ő nekem :)

De én azért szoktam magamra is költeni,de most fontosabb ő,vagyis boldogabbá tesz,ha neki veszek valamit!

De magamat sem hanyagolom azért el ilyen szempontból :)

Nagyon hosszú hajam van és utálom megszárítani,nem is tudom úgy,mint 1 fodrász,így heti egyszer általában száríttatok a volt o.társammal...ő fodrász lett.Így olcsóbb.Ruha mostánaban csak akkor,ha meglátok valamit,ami szép,vagyha szükségem van rá.

Azért magadnak is szerezz néha örömöt,ha megteheted!

Egyszer élünk!

2013. jan. 14. 08:19
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Voltam én is így. Mindig ráfogtam, hogy miért nem veszek semmit hónapokon át magamnak. Úgysem megyek sehová stb.

Most a 2. gyerekem után már nem így van. Ami tetszik megvetetem magamnak. Legutóbb fehérneműt és egy hófehér szőrme mellényt vetettem karácsonyra.

Magamnak szempilla spirált vettem legutóbb, nagyobb dolgokat valami alkalomból /névnap szülinap karácsony/ kérek ajándékba. Szóval elmegyünk együtt a férjemmel és megvesszük.

2013. jan. 14. 08:34
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Bár így volnék én is :) de én sajnos szinte minden héten szórom a pénzt, igazából elhagyható dolgokra. Ettől függetlenül mindent megadok a lányomnak, illetőleg a történethez az is hozzájön, hogy nem apa pénzét költöm, mert egyedülálló vagyok (ha más fizetését kéne így elszórnom, akkor valószínűleg én is úgy lennék, mint Te). Nem élek úgy, mint kislányom előtt, de én szeretem jól érezni magam. Ebbe beletartozik az is, hogy lányomat elviszem úszni és az is, hogy néha elmegyek kozmetikushoz. Szerintem az embernek néha szüksége van, hogy kicsit úgymond "Önző" legyen és egy pár percre csak magára gondoljon. Nem is kell több ezret költeni erre, elég egy csoki formájában is, vagy akár egy könyv (na ez az, ami nálam sok pénzt visz :D). Kell másoknak élni, de elsősorban magunkért születtünk.
2013. jan. 14. 09:02
 10/19 anonim ***** válasza:
90%
Kb két napja, egy felsőt :) Én sem vagyok képes egyébként sokat magamra költeni, de a vaterán szoktam nézegetni ruhákat, és ezt pl. 500 forintért vettem, azt szerintem bárki megengedheti magának néha, és jól esik egy kicsit magamnak vásárolgatni. Több ezer forintos ruhákat, cipőket, táskát én sem vagyok képes magamnak venni, bezzeg a gyereknek csatos hordozót majdnem 20ért, azt igen. Ilyen az anyaság.. :)
2013. jan. 14. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!