Anyukák hogy bírják elviselni a szülés utáni alakjukat?
Arra vagyok kiváncsi, hogy az anyaság mennyiben változtatott meg. Fontos e hogy újból ugyan úgy nézzél ki mint szülés elött? Vagy egyáltalán nem érdekel? Vagy elfogadtad a változást és azzal próbálsz csinos lenni? Vagy folyton harcolsz az alakoddal?
És nem utolsósórban a közvetlen környezeted is befolyyásol e vagy nem érdekel a véleményük. És a férjed elfogad e ugyan úgy vagy finnyáskodik és piszkál vele?
Mivel mindhárom gyerek után 2-3 hónappal úgy néztem ki mint előtte, ezért nem nagyon volt "szülés utáni alakom".
Ez viszont nekem volt fontos, a terhesség előtt versenyszerűen sportoltam, alatta is és rögtön utána is azonnal elkezdtem mozogni. Mivel sokáig szoptattam, esetleg a mellem volt kicsit nagyobb ez alatt az idő alatt, de utána sokat nem változott. (csináltam is a fekvőtámaszokat órákig.
Ez nekem fontos, én csak úgy érzem jól magam, ha a testemmel is meg vagyok elégedve, és teszek is érte, hogy ez így legyen. (Különben is sport nélkül max. 3 napot bírok ki, utána ha más nincs legalább futni elmegyek.)
Velem nagyon elszaladt a szekér 60 kgről 83ra híztam.
A kórházból 71kgosan jöttem ki,pár hét alatt magától lement még néhány kg,úgyhogy szülés után 1 hónappal kb. 66-67 kg voltam.
Engem nagyon zavart.Mocsok rosszul álltunk anyagilag.A terhes ruháimat már nem tudtam felvenni,a terhesség előttieket meg még nem,újakról meg nem is álmodoztam.
Hülyén hangzik,de engem ez hajtott.
A páromat egyáltalán nem zavarta,szép is lett volna.
Cirka 9 hónap alatt álltam vissza az eredeti súlyomra.
1 hónapig edzettem magam,de megérte.
Én baba előtt vékony voltam, sportos, tornáztam, terhesen nem sok mindent tudtam csinálni, mert veszélyeztetett voltam és az állandó szénhidrátzabálásnak köszönhetően híztam 25 kg-ot. 11 lement szüléssel, maradt 14, ami sok, bár ahhoz képest, hogy közel 180 cm magas vagyok és vékonyan indítottam nem volt rengeteg. Inkább engem zavart, más szerintem nem volt vészes.
Új ruhatárat nem akartam venni, így tornázni kezdtem, egyébként meg mentek le rólam a kilók gyorsan, mire a babám 4 hónapos lett, addigra jobban néztem ki, mint szülés előtt, mert a folyamatos torna meghozta az eredményét. Csak a mellem lett csúnyább, minden más sokkal jobb, izmosabb vagyok, karcsúbb, szebb a bőröm, a csípőm sem csúszott szét, de azt hozzáteszem, hogy nem a hatalmas szerencsének köszönhető, hanem nagyrészt a bele fektetett energiának.
A férjem így örömmel elfogadja a szülés utáni alakomat, sőt: egy ideig rázendített a témára, hogy biztosan mindenki engem akar, ő meg pocakos, úgyhogy elkezdett ő is sportolni ismét.
Hát,én nem vagyok megelégedve magammal,pedig nem sokat hízam a terhesség alatt(10-12 kg).A szülés 3.-4. hónapra 1-2 kg maradt rajtam,tehát majdnem annyi kg vagyok mint amennyivel szülni mentem.A problémám nem itt van hanem, hogy szélesebb lett a csípőm(picit a combom is talán) és lett egy kis pocakom,mert megnyúlt a bőr.Amúgy normális a testalkatom.
Azért nem kartasztrófa,öltözködéssel segítek rajta és elkezdtem biciklivel (vettünk a biciklire gyerekülést is,hogy még kevesebbet kocsikázzak/Pest környékén lakunk/ ) járni vásárolni,postára stb.
A párom nem szól érte(engem jobban zavar),pedig biztos látja,de elfogadja,úgy van vele,hogy azért csak szültem neki egy gyereket és sok tini sokkal jobban el van hízva gyerekszülés nélkül is.
Engem nagyon zavar, hogy nem vagyok olyan vékony, mint voltam. Lehet, hogy ebbe belejátszik, hogy a legjobb barátnőm egy igazi modell alkat. Szeretnék én is olyan lenni, hogy bármit felvehessek, de ezt sajnos nem tehetem meg. Fiatal vagyok, 22 éves, és bizony gyakran irigykedek a többi fiatal lányra, hogy nekik több minden jól áll (már akinek, persze vannak az én korosztályomban is ducik, gyerek nélkül is), de már dolgozom az ügyön. Fél év alatt leadtam kb. 10 kilót, már majdnem annyi vagyok, mint voltam, csak ez nem úgy oszlik el rajtam. Még kb 8 kilót le szeretnék adni, de ez már nehezen megy.
A környezetem, barátaim viszont mind nagyon kedvesek, állandóan dicsérgetnek, hogy mennyit fogytam, persze volt pár (fiú) haver, aki beszólt (ők viccnek szánták, én nem röhögtem annyira), hogy kigömbölyödtem, de mondjuk nem veszem komolyan az ilyet. Saját magam miatt zavar, hogy van még úszógumim, meg hogy löttyedt a pocakom, meg vastag a karom. De szeptembertől eljárok úszni, az biztos, remélem meglesz az eredménye :)
Ja, férjem nincs, úgyhogy ez nem befolyásol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!