Szomszédaitok mennyire tolerálják a gyereksírást éjszaka?
Mellettünk egy egyetemista pár lakott jó ideig. Amíg nem volt gyerekünk, nem érdekeltek a hajnalig tartó bulik. Annyit kértünk, hogyha lehet, akkor ne üvöltsön a zene hajnali 1 után. Tehát mérsékeljék magukat. Ezt be is tartották.
Vizsgaidőszak alatt sosem volt buli, de előtte-utána heti 2-3 alkalom megvolt.
Hét közbe 2 volt általában és hétvégén (szombat) 1. Vasárnap és hétfőn sosem tartottak. Ne kérdezzétek miért.. talán együtt éreztek velünk.
Mivel albiba laktak, a tulaj folyamatosan kérdezte tőlünk és másik szomszédtól is, hogy hogy bírjuk? Mert, ha lett volna panasz, akkor kirakja őket.
A másik szomszéd egy idős pár volt, akiknek a TV-je 50-es hangerőn szólt mindig. Szóval .. őket nem igazán érdekelte a buli, mert nem érzékeltek belőle semmit.
Aztán terhes lettem, lassan észrevették a változásokat. Kicsit csendesebb éjszakáink voltak. :))
Megszületett a lányunk, de utána is voltak bulik. Aztán eljött megint a vizsgaidőszak. Azt hiszem az egyik leányzó a diplomavédésre tanult.
A lányunk beteg lett sajnos és mivel nyár közeledett, jó idő volt, így az ablakok nyitva voltak. Ehhez még hozzájött a dackorszak is.
Dupla sírás-ordítás-földhöz vágás.. A lányunkat nem zavarta, hogy bent a lakásban vagy a kertben teszi ezt meg.
Egyik este, kb. fél 10 lehetett a lányom hihetetlen ordításba kezdett, nem bírt aludni és magas láza volt. Egyből vittem a fürdőbe és hűtő fürdőztettem. A férjem telefonon hívta az ügyeletet, közben pedig csengettek.
Átjött az egyik leányzó, hogy ők fontos vizsgára tanulnak és így nem lehet. Szóval hallgattassuk el a gyereket.
Amit a férjem mondott neki, azt nem rakta zsebre. Üvöltözött vele, már a többi szomszéd is kijött a zajra. Eközben megérkezett az ügyeletes orvos által küldött mentő (nem tudott kijönni, de küldött egy mentőt, hogy bevigyenek vele és az úton ellássák a lányunkat).
A lány arca hirtelen elsápadt, szörnyen elszégyellte magát és alig győzött bocsánatot kérni a férjemtől. Én pedig rohantam törülközőbe csavart lányommal a kezembe a mentőhöz.
1 hét múlva kipakoltak a házból, elköltöztek, mert a tulajdonos felmondta a bérleti szerződést. Ő sem győzött tőlünk bocsánatot kérni. Azóta mi is elköltöztünk, panelba. Itt senkit sem zavar, ha a lányunk esetleg sír. Vagy a kistestvére próbálgatja a hangját. Én is tűrök, ők is tűrnek.
az alattunk lakó délután 4 körül zörög a radiátoron, mert a fiam kisautókat tologat a parkettán..
Én meg visszazörgetek olyankor neki. Ne már ne autózzon a gyerek délután! Egyszer kaptunk tőle egy okos tanácsot, hogy ültessük le rajzolni a fiamat :) mert az csendes. De amikor ők fúrnak szenteste meg újév napján, az nem számít persze!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!