Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szomszédaitok mennyire tolerál...

Szomszédaitok mennyire tolerálják a gyereksírást éjszaka?

Figyelt kérdés
2013. jan. 13. 12:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Jóóól! Egy szavuk sem lehet, mert én meg a 3 gyermehük ugrálását, szaladgálását hallgatom!
2013. jan. 13. 12:13
 2/12 anonim ***** válasza:
78%
A sírást még jól. A rohangálást, amikor fogócskázunk azt már kevésbé :)
2013. jan. 13. 12:17
 3/12 A kérdező kommentje:
Kopogtak már át pl hajnalban?
2013. jan. 13. 12:23
 4/12 anonim ***** válasza:
56%

Mellettünk egy egyetemista pár lakott jó ideig. Amíg nem volt gyerekünk, nem érdekeltek a hajnalig tartó bulik. Annyit kértünk, hogyha lehet, akkor ne üvöltsön a zene hajnali 1 után. Tehát mérsékeljék magukat. Ezt be is tartották.

Vizsgaidőszak alatt sosem volt buli, de előtte-utána heti 2-3 alkalom megvolt.

Hét közbe 2 volt általában és hétvégén (szombat) 1. Vasárnap és hétfőn sosem tartottak. Ne kérdezzétek miért.. talán együtt éreztek velünk.

Mivel albiba laktak, a tulaj folyamatosan kérdezte tőlünk és másik szomszédtól is, hogy hogy bírjuk? Mert, ha lett volna panasz, akkor kirakja őket.

A másik szomszéd egy idős pár volt, akiknek a TV-je 50-es hangerőn szólt mindig. Szóval .. őket nem igazán érdekelte a buli, mert nem érzékeltek belőle semmit.

Aztán terhes lettem, lassan észrevették a változásokat. Kicsit csendesebb éjszakáink voltak. :))

Megszületett a lányunk, de utána is voltak bulik. Aztán eljött megint a vizsgaidőszak. Azt hiszem az egyik leányzó a diplomavédésre tanult.

A lányunk beteg lett sajnos és mivel nyár közeledett, jó idő volt, így az ablakok nyitva voltak. Ehhez még hozzájött a dackorszak is.

Dupla sírás-ordítás-földhöz vágás.. A lányunkat nem zavarta, hogy bent a lakásban vagy a kertben teszi ezt meg.

Egyik este, kb. fél 10 lehetett a lányom hihetetlen ordításba kezdett, nem bírt aludni és magas láza volt. Egyből vittem a fürdőbe és hűtő fürdőztettem. A férjem telefonon hívta az ügyeletet, közben pedig csengettek.

Átjött az egyik leányzó, hogy ők fontos vizsgára tanulnak és így nem lehet. Szóval hallgattassuk el a gyereket.

Amit a férjem mondott neki, azt nem rakta zsebre. Üvöltözött vele, már a többi szomszéd is kijött a zajra. Eközben megérkezett az ügyeletes orvos által küldött mentő (nem tudott kijönni, de küldött egy mentőt, hogy bevigyenek vele és az úton ellássák a lányunkat).

A lány arca hirtelen elsápadt, szörnyen elszégyellte magát és alig győzött bocsánatot kérni a férjemtől. Én pedig rohantam törülközőbe csavart lányommal a kezembe a mentőhöz.

1 hét múlva kipakoltak a házból, elköltöztek, mert a tulajdonos felmondta a bérleti szerződést. Ő sem győzött tőlünk bocsánatot kérni. Azóta mi is elköltöztünk, panelba. Itt senkit sem zavar, ha a lányunk esetleg sír. Vagy a kistestvére próbálgatja a hangját. Én is tűrök, ők is tűrnek.

2013. jan. 13. 12:50
 5/12 anonim ***** válasza:
32%
Ha csak a gyereksírástért kopogna át hajnalban, akkor nem tenné ki az ablakba amit kapna tőlem.
2013. jan. 13. 13:27
 6/12 anonim ***** válasza:
57%
Nagyon jól bírták. Panelban laktunk, nyár volt, lányom meg hasfájós. Ablakok mindenkinél nyitva, a sírás meg non-stop ment. Szerencsére egyszer sem jöttek, hogy hallgattassam már el. Én mindig bocsánatot kértem tőlük amikor szóba jött a dolog, ők meg mondták, hogy ugyan, másnak is volt ilyen pici a gyereke.
2013. jan. 13. 14:15
 7/12 A kérdező kommentje:
Kétéves a kisfiam, hajnalban néha felébred és ordít egy ideig. Nyilván megpróbáljuk mindig csitítani, de ilyenkor eltelik kb 10- 20 perc, mire megnyugszik, és 1- 1,5 óra mire visszaalszik, addig beszélget, miután már nem sír. Ott is igyekszünk rávenni, hogy halkan, suttogva tegye ezt. Átlagban hetente egyszer, de ez havi átlag, tehát van, hogy egy héten egyszer sem fordul elő. Mellettünk gyermektelen párocska lakik, és ma hajnalban jött a kopogás.
2013. jan. 13. 14:32
 8/12 anonim ***** válasza:
71%
Engem nem fog érdekelni, hogy mennyire zavarja őket... mi hol tévét, hol cipőkopogást hallunk... amikor már tartósan éjjel is kopogva járkáltak a fejünk felett (de ilyen hajnali 2-3 körül fél órákon át), udvariasan megkértük őket, hogyha lehet, ne kopogós lábbeliben tegyék. Tényleg csak egy kérés lett volna, mert úgy gondoltuk, ez nem létfontosságú, másban is lehet járkálni. Na az az alpári stílus, amiben válaszoltak! Hogy nem korlátozhatjuk őket, erre nincs törvény, hogy ki mit csinálhat otthon, és ne zaklassuk őket. Mondtuk, hogy többet nem fogunk szólni, mert látjuk, nincs értelme, és csak mint ember-emberrel szerettük volna megbeszélni, nem azért, mert törvény lenne rá! Ezek után gondolhatod, mennyire fog érdekelni, ha őket a gyereksírás zavarja majd, amiről nem tehet az ember!! Mi is elviseljük az olyan zajokat, amit nem lehet kiküszöbölni, mi sem amiatt szóltunk nekik (pl. unka ugrálása, hangoskodása szintén az előbb említett szomszédnál).
2013. jan. 13. 16:10
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

az alattunk lakó délután 4 körül zörög a radiátoron, mert a fiam kisautókat tologat a parkettán..

Én meg visszazörgetek olyankor neki. Ne már ne autózzon a gyerek délután! Egyszer kaptunk tőle egy okos tanácsot, hogy ültessük le rajzolni a fiamat :) mert az csendes. De amikor ők fúrnak szenteste meg újév napján, az nem számít persze!!

2013. jan. 13. 16:32
 10/12 anonim ***** válasza:
74%
Nem nagyon szoktuk üvölteni hagyni éjszaka (sem) a gyereket, szóval jól bírják :)
2013. jan. 13. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!