Városban vagy faluban jobb felnőni egy gyereknek?
Szerintem ez rengeteg mindentől függ. A szülőtől, a gyerek természetétől, a falutól és a várostól is.
Én városban nőttem fel, de a szélén, így megtapasztaltam a vidékies életmód előnyét, mindenféle állatokkal, azzal, hogy a szomszédok ismerték megymást, köszöntünk egymásnak és, hogy szabadon játszahattam az utcán minden felügyelet nélkül. Ma már ez talán faluban sem lenne lehetséges.
Mikor tini voltam nagyon utáltam a világ végén lakni, messze a pörgéstől és haragudtam anyuékra, amiért nem lakunk a belváros közepén, de most már egyáltalán nem bánom.
Én nem hinném, hogy a városiak többet tudnak, inkább azt mondanám mást. Nekem fontos lett a természet közelsége, a nyugalom, de ez lehet a természetemből fakadóan is.
Én amúgy nagyvárosban élek. Nagyon nagyban és iszonyatosan félek vidékre költözni. Viszont pár éve megesett, hogy egyik ismerősöm, aki amúgy vidéki lány büszkén mesélte, hogy bizony az ő lánya igazi városi (épp félve menekült valami állattól) és ez engem, hogy őszinte legyek elborzasztott és őszintén megsajnáltam a kislányt. Szerintem egy csak városi közeg nem egészséges. Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy egy városi lemaradát mindig be lehet hozni, de egy városi soha nem fogja tudni élvezni a vidék örömeit.
Én és a párom városban nőttünk fel. Kiköltöztünk falura, ami kemény 4 km-re van a várostól. Nagy kert, két kutya, saját játszótér, (egyébként van játszótere a falunak is) nincs alattunk, felettünk, mellettünk senki, lehet "őrjöngeni" a lakásban, senki nem reklamál.
Tökéletesnek érzem a gyerekeinknek is, nemcsak magunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!