Milyen baleset történt a gyerekeddel, ami a te felelőtlenségedből következett be?
Auchanban vásároltam, és a babahordozót keresztbe tettem a bevásárlókocsira. Azt gondoltam ez így biztonságos, hiszen mindenki más is így tesz vele. Azóta tudom, hogy ez nem jó megoldás :(
Elfordultam, hogy levegyek valamit a polcról, amikor álló helyzetben kitört a bevásárlókocsi kereke. A kocsi az oldalára borult a 4 hónapos babámmal együtt. A babahordozóban bekötött gyerek még így is beverte nagyon a fejét, ami azonnal feldagadt. Rohammentő vitte a kórházba, ahol 3 napig bent is tartottak minket.
A bevásárló központ állást is foglalt a panaszlevelemre,melyben kértem vizsgálják ki, hogyan történhet ilyen, valamint vizsgálják át a kocsikat, hogy mással ilyen ne történhessen. (Kártérítési igényem nem volt.) Válasz: külső cég végzi a kocsik átvizsgálását, így őket nem terheli felelősség. A babahordozókat pedig tilos a kocsira tenni!! Így a felelős is én vagyok..
A férjemmel történt, de azért leírom:
spenótot melegített a két gyereknek vacsira, kilépett a konyhából az ebédlőbe kezében a két főzelékes tányérral, de pechére pont rátaposott egy ottfelejtett kisautóra. Az egyik tányér cucc telibe terítette a tálalószekrényt meg a falat, a másik meg nyakon-mellkason kapta a lánykánkat. Két kisköröm-felényi hólyagja nőtt a forró spenóttól szegénynek és napokig piros volt vagy féltenyérnyi helyen a mellkasa.
Túl forró volt a cucc, meg kellett volna kóstolnia úgyis mielőtt kivinné nekik az asztalra, csak neki ez nincs benne a rutinjában... véletlen, hogy az autó miatt kiborult a főzelék, dehát ha picit jobban odafigyel, megelőzhető lett volna. Rettentő bűntudata van/volt emiatt sokáig. Szerencsére a gyerek hamar meggyógyult és azóta is imádja a spenótot :)
Én meg egyszer olyan szerencsétlenül karmoltam meg tök véletlenül - pedig pici körmeim vannak, nem is értem hogyan sikerült -, hogy a heg megmaradt neki azóta is, pedig ennek már 2 éve.
Meghalt a nagypapám, temetése után pár hónappal kimentünk a temetőbe az akkor 14-15 hónapos fiammal. Vittünk virágot, mécsest, mindenfélét. Anyukám meggyújtotta a mécsest, én rendezgettem a virágokat, mikor a fiam odatotyogott a sírhoz és rámarkolt a mécsesre. A fém kupakosra. :( A Heim Pálban kötöttünk ki égési sérülés miatt. :(
2-2,5 éves lehetett, mikor mogyorót evett (már ez is az én hibám), tele volt a szája vele, mikor behisztizett valamin, és ahogy kapkodta a levegőt tüdőre szívott egy mogyorót, ami megakadt a hörgői között. Megint Heim Pál, altatásban kivették a mogyorót és nem dícsértek meg.
Az egyik fiam ki akart jönni az erkélyre.
Én meg húztam kívülről az ajtót, hogy ne tudjon bejönni, és nem vettem észre, hogy a másik fiam az ajtó másik oldalán bedugta a kezét a zsanérhoz, és ráhúztam az ujjaira.
Szerencsére semmi baj nem lett.
Kb. hét éves lehettem, édesanyám véletlen rácsapta a kezemre a kocsiajtót. A jobb kezem gyűrűsujjának az utolsó perce úgy ahogy van, lefittyent....elszakadt az ínszalag, szarul varrták vissza, utána sem mozgatni nem tudtam az utolsó percet, sem a látvány nem volt esztétikus (teljesen befelé fordult). Később, kb 10 évvel, elmentem egy műtétre, ahol megkeresték az ínszalagjaimat, összevarrták és kicsit helyrerakták az ujjam. Azóta 70%-osan tudom mozgatni, és ugyan kicsit görbe maradt, nem észrevehető, csak ha valaki direkt nézi, vagy megmutatom. :)
Egy percig sem haragudtam rá, véletlen volt, volt elég bűntudata anyának emiatt..Szerintem még talán most is van :(
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!