Kiakadtam az óvónőkre. Túlspilázom? Olyan csatakosan jött haza a gyerek (mármint apa hozta), hogy nem hittem a szememnek. A nadrágja térdig sáros és a bélésig átázott, a kabátja szintén egy merő sár és szinte csöpög a víz belőle.
Kint voltak az udvaron az olvadó hóban. Amikor meg simán hideg van, akkor nem viszik ki őket...
Máshol is van ilyen, hogy az óvónők nem gondolkoznak? (mással nem tudom magyarázni a "jelenséget")
Szerintem nincs evvel semmi gond.
Mi ovinkban is voltak ma kinn, és még én is elvittem a gyerekeket ovi után egy kis sétára a hóban. Nálunk van külön ovis overáll, de mondjuk az se zavarna, ha koszos lesz a ruhája. Ha vizes valami, akkor oda szokták tenni a radiátorra, és mire megyek érte, általában megszárad.
Én örülök, ha kiviszik őket, szerintem sokkal jobb a gyerekeknek a levegőn, főleg ebben a bacis időszakban jó, hogy nem egész nap egy kis teremben vannak összezsúfolva.
Én azon akadtam volna ki, ha nem viszik ki őket a hóba. Olyan kevésszer van arra lehetőségük, hogy hóban játszanak, kár lenne nem kihasználni, még ha vizesek is lesznek.
Megoldás a külön hazamenős ruha, de ezt már írták többen.
Hát ez nagyon kemény nekem eszembe se jutott még ilyesmi hogy direkt csinálnák az óvónők, főleg azért is hülyeség mert ha minden alkalommal amikor vizes ruha miatt megfázik a gyerek ergo 3szor annyit lesz megfázva mint alapesetben, akkor én pl. biztos nem tudnék mindig otthon maradni vele végig hanem mikor már nem lázas és jobban van, bizony menne az oviba vissza...azzal meg ők se járnak jól és a többi gyerek se.
A másik ez a dolog amit írsz nekem mindkét gyerekemmel simán előfordulhat pedig egyik kislány másik kisfiú de fellökik egymást a játék hevében, szaladgálnak ilyenkor csizmában meg a csúszós sáros udvaron kövön jobban el is tudnak esni ha pont ott egy pocsolya bizony nyakig sáros vizes lesz...
Én ezen nem lepődök meg egyáltalán. Persze ha sokszor előfordulna zsinórban akkor én is elgondolkoznék hogy ez hogy lehet de úgy vettem ki az írásból hogy ez nem szokott máskor előfordulni.
Szerintem jogosan akadtál ki. Engem is nagyon zavarna, ha a gyerekem merő vizesen játszadozna az oviban és így is jönne haza. Enélkül is benyal mindenfajta betegséget, ne tegyenek rá még egyet a saját baromságukkal.
Nálunk van kinti overál, abban mennek ki az udvarra. Ha vizes lett, akkor az összes óvodai radiátort telepakolják velük, majd száradás után halomba hordják őket, mert csak így fér el. Amúgy meg ha sáros, olvadós idő van ,akkor nem az udvarra mennek játszani, hanem elviszik Őket sétálni. A levegőztetés megvan, mégsem csupa sár minden utána.
Az enyèm is nyakig sàros volt tegnap, èn nem csinàlok ügyet belőle. 35 fős a csoportba, megèrtem, hogy 2 òvònő nem tud mindegyik mellett ott àllni.
Engem az borìt ki mikor dèlbe làtom, hogy az èppen pizsire vetkőző meztelen gyerekekre rànyitjàk az ablakot, erkèlyajtòt, Bing meg röpködnek a mìnuszok. Ès mèg ne gondoljam azt, hogy nem akarnak kevesebb gyereket a csoportba???!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!