Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak itt allergiás asztmás...

Vannak itt allergiás asztmás gyerekek szülei?

Figyelt kérdés
Milyen hamar sikerült beállítani a gyógyszert a gyermeknek?milyen gyakran jönnek elő a tünetei?mire allergiásak?
2013. jan. 6. 14:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Most 11 éves a fiam. Kb. 1 éves volt, amikor elsőnek rohantunk vele a kórházba hajnal 2-kor. Kb fél év alatt sikerült beállítani a gyógyszert. Kh- ban csak 2x kellett befeküdni. Amikor rosszabbul bolt mindig elő a gyógyszer 3X2 puff Ventolin és Flixotide. Ha már nem köhögött, akkor is ment még a Flixotide. Babyhalert alkalmaztunk, aminek a szilikon maszkjától tiszta ekcéma lett a pofikája. Mire rájöttünk a dokival, hogy mitől ekcémás.... 3 éves koráig kb. havonta jöttek elő a tünetek. Később egyre ritkábban. Most évente egyszer. Már azt gondoltam, hogy is nőtte, mert 9-10 éves koráig nem is köhögött úgy, majd egyszer elmentünk a Balcsira és ott éjszaka azt hittem befullad. No sikerült megúszni, pedig nem volt nálam a Ventolin, mert 2 éve már tünetmentes volt. Amikor hallottam, hogy kezd sípolni kivittem a levegőre, meg adtam neki Xyzalt, az szerencsére volt nálam és orrcseppet. Jó mélyeket lélegzett és szerencsére elmúlt. Pedig már tiszta ideg voltam, már majdnem hívtam a mentőket. Allergia tesztet 4 éves korában csináltak nála, mert a dokink azt mondta, hogy addig fölösleges. Az atkákra allergiás elvileg. De végül nem derült ki 100 %- ban, hogy tényleg arra lenne allergiás. Mert az atkákat nem lehet kiirtani, egész évben jelentkezhetnének a tünetek, de ő mindig ősszel durrant be. (plusz 1 kivétel a balatoni) Egyébként minden eredménye negatív. Szerencsére neki egy nagyon enyhe asztmája van. Mozgásra nem jelentkezik. Sokat sportol. Ez nem befolyásolja az asztmáját. Először nagyon megijedtem, amikor kiderül 1 évesen a dolog. Bőgtem is. De meg lehet vele tanulni élni. Sokáig nem is vette észre, hogy ő beteg. A ventolin+ flixotide inhalálása olyan természetes volt, mint a fogmosás. Azt gondolta, hogy minden gyerek csinálja. Az oviba simán felvették. Nem volt semmi gond. Volt bent is gyógyszer. Az óvónőknek megmutattam hogyan kell kezelni, de az oviban soha nem kellett. Viszont volt egy kislány, akinek nem volt fél karja. Így született. Szóval mi nagyon szerencsések vagyunk.
2013. jan. 8. 14:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Nagyobbik fiamnál 3 évesen kerültünk a pulmonológiára. Addig volt egy kruppos rohama, gyakori taknyosság, orrmandula duzzadt. 3 évesen allergiatesztet csináltak, megállapították a háziporallergiát, Claritint írtak fel, nem használt. A helyzet egyre rosszabb volt, az oviban végig betegeskedett, végül az óvodából is kivettem pár hónapra, a háziorvos Broncho-vaxom kezelést írt neki. Végül egy másik orvoshoz mentünk a pulmonológián, aki alaposan megvizsgálta, új allergiagyógyszert kapott(AERIUS), Ventolin, és Spiropent szükség szerint, szinte állandóan kellett a hörgőtágítás. Egyszerre volt kruppos és asztmás is.Kb. egy év telt el az első vizsgálata óta, és csak ezután kezdett jobban lenni. Sajnos amikor jött egy-egy roham én sem tudtam,hogy kruppos vagy asztmás roham-e, de egy idő után rájöttünk. A kruppos mindig megfázásos betegség esetén az asztmás legtöbbször terhelésre, változó gyakorisággal, néha elég volt egy kis nevetés, ugrálás, hogy befúljon.

A lakásból minden porfogót eltüntettünk, szőnyeg, plüssállat, gyakran szellőztetünk, gyakran volt a friss levegőn, különösen télen, és hordtuk úszni meg sóbarlangba.Ahogy teltek az évek egyre erősödött, most 12 éves, és most már 1 éve nem volt szükség a pipára sem, az allergiagyógyszert sem szedjük most már.Mindez szerintem az életmódváltásnak köszönhető, úgy gondolom, inkább a fürdőbe meg a sóbarlangba fizetem be a gyerekemet, minthogy egész életében gyógyszert szedjen.

2013. jan. 9. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!