Vannak itt allergiás asztmás gyerekek szülei?
Nagyobbik fiamnál 3 évesen kerültünk a pulmonológiára. Addig volt egy kruppos rohama, gyakori taknyosság, orrmandula duzzadt. 3 évesen allergiatesztet csináltak, megállapították a háziporallergiát, Claritint írtak fel, nem használt. A helyzet egyre rosszabb volt, az oviban végig betegeskedett, végül az óvodából is kivettem pár hónapra, a háziorvos Broncho-vaxom kezelést írt neki. Végül egy másik orvoshoz mentünk a pulmonológián, aki alaposan megvizsgálta, új allergiagyógyszert kapott(AERIUS), Ventolin, és Spiropent szükség szerint, szinte állandóan kellett a hörgőtágítás. Egyszerre volt kruppos és asztmás is.Kb. egy év telt el az első vizsgálata óta, és csak ezután kezdett jobban lenni. Sajnos amikor jött egy-egy roham én sem tudtam,hogy kruppos vagy asztmás roham-e, de egy idő után rájöttünk. A kruppos mindig megfázásos betegség esetén az asztmás legtöbbször terhelésre, változó gyakorisággal, néha elég volt egy kis nevetés, ugrálás, hogy befúljon.
A lakásból minden porfogót eltüntettünk, szőnyeg, plüssállat, gyakran szellőztetünk, gyakran volt a friss levegőn, különösen télen, és hordtuk úszni meg sóbarlangba.Ahogy teltek az évek egyre erősödött, most 12 éves, és most már 1 éve nem volt szükség a pipára sem, az allergiagyógyszert sem szedjük most már.Mindez szerintem az életmódváltásnak köszönhető, úgy gondolom, inkább a fürdőbe meg a sóbarlangba fizetem be a gyerekemet, minthogy egész életében gyógyszert szedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!