Pár hét múlva megyek vissza dolgozni. Jó tanácsokat várok?
Szintén pár hét múlva kezdek. Szintén 3 gyerek, iskolás, ovis és a kicsi a mamánál lesz, ő lesz vele gyesen.
Nagyon kíváncsi vagyok én is hogy boldogulunk. Sok tervem van, de nem tudom fogom-e őket tudni tartani... Ami biztos, hogy reggel legkésőbb fél 8-kor kell indulnunk és délután kb 6 mire hazaérek... a férjem még később ér haza így rá nem tudok nagyon számítani...
pl:
-minden este összekészítem a következő esti vacsihoz valókat (muszáj főznöm, mert sem a férjem sem én nem jutok másképp főtt ételhez, nekem nem fontos, de a férjemnek igen)
-a ruhák most is elő vannak készítve, így az nem lesz újdonság, így ha véletlenül bealszik a banda akkor sincs akkora kapkodás... (dehogynincs :D )
-öten vagyunk tehát rengeteget kell mosnom, igyekszem jól kihasználni a mosógép időzítős funkcióját, reggel indítom úgy hogy akkorra legyen kész mire hazaérek. (ez régen is bevált)
-hétvégente próbálok néhány olyan kaját majdnem készre főzni amik fagyaszthatóak, (pl pörköltek, rizseshúshoz, ragukhoz a husi, fasirt bekeverve úgy fagyasztva)
Betegség esetén, ha nem túl vészes akkor mama vállalja, de komolyabbaknál maradok táppénzen.
Hát a vasalás az marad hétvégére... a takarításba a férjem is be szokott szállni hétvégente. Egy kicsit lentebb kell adni a tisztaságmániámból :)
Igyekszem úgy alakítani, hogy fektetésig sokat legyek a gyerekekkel, nem szeretném kihagyni a mesélést sem, mert nálunk az esti rituálé része a közös összebújós mese.
Hát nagyon kíváncsi vagyok hogy fogom ezeket betartani, de muszáj mennie...
Te hogy képzelted kedves kérdező? Biztosan vannak elképzeléseid.
Én is megyek vissza nemsokára, de a pontos dátumot még nem tudom. Illetve nekem annyival nehezebb, hogy igaz csak egy gyerkőc van, de nem tudom még, mikortól veszik be a bölcsibe.
Én is kattogok rajta, hogy mi hogyan lesz, persze az elválás már magában nem lesz könnyű, a reggelek- esték pedig rohanósak lesznek biztos.
Én úgy tervezem, hogy felváltva visszük-hozzuk a bölcsiből a lányomat, mivel a párom is és én is 4-ig dolgozunk. Hazafelé még a játszótérre kimehetünk, akár hármasban is. Vacsorára nem fogok főzni, hanem hideget eszünk, inkább a munkahelyre rendelünk majd mindketten főtt kaját. Főzni hétvégén fogok. De aztán lehet hogy minden máshogy lesz! De az biztos, hogy minden szabadidőt a kislányomra fogok szánni hétköznap. A hétvége más, akkor is lesznek családi programok de akkor tudok találkozni a barátnőimmel is néha (remélem).
Betegségtől nagyon tartok, gondolom felváltva leszünk otthon vele, esetleg bevonhatom anyóst is, ha nagyon sűrűn lenne beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!