Kis gyermekes anyukák ti hány órakor keltek fel az ágyból reggel, hajnalban?
Olyan anyukákra gondolok akiknek már nagyobb a gyermekük és már nem kell felkelnek hozzá éjszaka.
Párotok amikor felkel a munkába való készülődéshez akkor nem fekszetek vissza az ágyba amikor felébredtek hajnalban?
Régebben kottára 7-kor ébredt a fiam, amikor még itthon voltam vele, úgyhogy akkor indult a nap. Viszont akkor még (már) nem volt párom, szóval nem volt olyan, hogy ki mikor kel, ketten éltünk a gyerekkel. Most már ovis, meg előtte bölcsis volt, a hét nagyobbik felében hatkor kelünk, ahhoz ébreszteni kell. Sőt, most már a hét másik felében is, mert csütörtök-pénteken egy kicsit lehetne tovább aludni, akkor nem sietek, de már hétkor sem kel magától.
Én általában felkelek a párommal együtt, akkor is, ha nekem nem kéne, mert úgyis felébredek, ha ő felkel, olyan 6 körül (mikor hogy sikerül), akkor még kicsit kiülünk a konyhába, beszélgetünk, stb., és ha én jobban ráérek, akkor ténfergek egy kicsit, amíg ő el nem indul, meg előszedem a gyerek cuccait, és utána ébresztem a csemetét és viszem az oviba. Az már bajosabb, amikor mind egyszerre indulunk, de általában időben el tudunk készülni.
Na de a lényeg, hogy tehát én nem szoktam ágyban maradni, akkor sem, ha nekem nem kell mennem sehova, visszafeküdni meg pláne nem, ha én egyszer kitettem a lábam az ágyból, már nem tudok visszaaludni sajnos.
Az azért nem egészen normális hogy egy gyerek 11-kor még fent van és délelőtt 10-kor még alszik!nekem 10 és 8 évesek és 21 hónapos a gyerekeim de mindenki alszik 20.30-kor és reggel 7 óra körül kelnek hétvégén,ha suli van a nagyoknak mindenki 20 órakor ágyban és reggel 6-kor ébred.
Én minden reggel összekészítem a férjem reggeliét és ebédjét amit visz magával.Gyerekek még a legkisebb is meleg kakaóval ébrednek.
Akkor nálatok nincs reggeli ha 10-kor keltek? Vagy délután 3-kor ebédeltek?
Én nem szoktam visszafeküdni.Ki csinálná meg a házimunkát,bevásárlást stb? És a pici sem hagyná!
Azért nem csodálkozom ha ez miatt vita van a férjed és közted.
Teljesen egyetértek Ibolyával. Nem normális, hogy egy gyerek ilyen későn fekszik és ilyen későn kel. Nekem az is furcsa, hogy egy családanya 8-10-ig alszik.
Én 6-kor kelek, pedig éjjeli bagoly típus vagyok, tudnék aludni bármeddig. Hamarabb kelek, mint a férjem, aki dolgozik. Mire a gyerek felébred már egy csomó mindent megcsinálok, így van időm vele foglalkozni napközben.
Nagyon nem jó a napirendetek, ezen kell változtatni, feltéve, hogy akarsz-e változást. Nem kell későn feküdni, nem kell 10-ig aludni.
Kezdj hozzá más napirend kialakításához. Nálunk három gyerek van, a férjem 6-kor kel,fél 7-kor indul dolgozni. Én is ébredek, kakaó, kávé, szokásos reggeli dolgok, a két nagyobb iskolába indul, a kisebb 4 éves, de még ő is felkel fél 7-kor, holott csak 8 után indulunk az oviba, ami gyalog pár perc.
Este pedig hozd előre a fürdést, mondjuk 7 körülre, aztán 8-kor villanyoltás. Pár nap, hét és változni fog a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!