Ti vállalnátok így gyereket? Már van egy 2 éves kislányunk. Párom 30 évvel idősebb, ő már nem nagyon szeretne. Elmondta az érveit, én pedig nem tudok dönteni, hogy a szívemre, vagy az eszemre hallgassak-e. Többi lent!
Ne haragudj, de szerintem a kérdésedben ott a válasz is. Te szeretnéd, ő nem. Mindegy is mik az okok (egyébként teljesen érthető a párod hozzáállása - bár ezt az elején lehetett volna tisztázni és akkor most nincs akkora szívfájdalom)..
A lényeg, ha az egyik fél nem akarja, akkor baromi nagy tisztességtelenség lenne vele szemben, ha kijátszanád, és mondjuk a tudta nélkül nem védekeznél.
Nem az a kérdés, hogy a szívedre vagy az eszedre hallgass,hanem az, hogy tiszteletben kéne tartanod a párod döntését.
Utólsó előtti: a kérdező tartsa tiszteletben a férje döntését, de a férjnek nem kell tiszteletben tartania a felesége kérését? Ez hol igazságos?
Utólsó: ne haragudj, de két gyerekkel és egy maximálisan segítő férjjel azt mondod, hogy alig bírod, pedig még a gyerekek is jók? Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.... Nekem három van és nem segít a férjem, max a fürdetésben, ha addig hazaér. 4éves, 2 éves és hat hónapos manóim vannak. Elevenek, igazi gyerekek. Nem olyan nehéz ez. :-)
"Gabka77 válasza:
Utólsó előtti: a kérdező tartsa tiszteletben a férje döntését, de a férjnek nem kell tiszteletben tartania a felesége kérését? Ez hol igazságos? "
Sehol nem igazságos. De a másik akarata ellenére gyereket vállalni, az mennyivel jobb? Számtalan kérdést olvasok itt, hogy "nem akar a párom gyereket, hogy beszéljem rá?"Sehogy... Valaki vagy szeretne gyereket vagy nem. És ráerőltetni valakire erősen tisztességtelen.
Köszönöm a válaszokat. Nem vagyok gerinctelen, soha nem hazudnék a páromnak nem csak ilyen témában, semmi másban sem. Mi értelme lenne? Átverni főleg nem tudnám, mert óvszerrel védekezünk, az meg feltűnő lenne, ha az összeset kilyukasztanám :)
Most abban állapodtunk meg, hogy nem fogunk védekezni, így ha jön, jön, ha nem, nem. Nem görcsölünk rá egyikre sem. Nem tudom, mi változott meg, miért akarok ennyire testvérkét. Valójában ő is benne lenne, ha nem ennyi idős lenne, vagy határozottabb lennék. Mivel a kislányunkra 8 évet vártunk, így elég kicsi az esély. Azt mondta, ha Csenge előbb jött volna, akkor még benne lett volna joban a kettőben. Így viszont fél egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!