Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg megdrágult a Rectodelt...

Tényleg megdrágult a Rectodelt kúp?

Figyelt kérdés

Ismerős mondta, hogy aranyárban mérik, a 4 db 100 mg-os kúpért 13.000 Ft felett fizetett.

És aki nem tudja ennyiért kiváltani annak fulladjon meg a gyereke?

Nekem mindkét gyerekem fulladós, egyik kruppos, másik asztmás és kruppos rohamai is vannak.

2012. dec. 30. 22:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tényleg annyi. :(
2012. dec. 30. 22:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon durva. Szemetek! Tudják mit kell ennyire drágán adni. Itt látszik, hogy mi is a fontos a gyógyszergyáraknak!
2012. dec. 30. 22:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, most láttam a face bookon egy megosztást, a kép mellé a számla is le volt fotózva, hát nagyon durva. Mi a zöld dobozosat használtuk, annak nem tudom, most mennyi az ára, néhány éve még 2000 körül volt.
2012. dec. 30. 22:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez valóban vérlázító. Nekem tavaly volt szükségem egy gyógyszerre 4 hónapig, ami havi 150 ezerbe került. Ennyit fizettem a gyógyszertárban a receptre felírt gyógyszerért. Utolsó hónapban már hitelt vettünk fel. Csak tudnám mire szedik el tőlem minden hónapban a fizetésem közel felét. Bocsi, hogy kicsit eltértem, de ki kellett adnom magamból.
2012. dec. 30. 22:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát akkor tényleg igaz. :(

Nagyon szomorú, hogy a kisgyerekeknek akár életmentő gyógyszer ennyibe kerül.

ÉS mit fogsz csinálni? Megveszed ennyiért is, mert KELL!

2012. dec. 30. 22:21
 6/10 A kérdező kommentje:
Nekünk is a zöld, 30-as van itthon. Nem tudom a 4 évesemnek mennyire használna még, a legutóbb nem kellett neki a kúp, túljutottunk a fulladáson e nélkül is.
2012. dec. 30. 22:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Lekopogom nekünk erre nincs szükségünk. Mondjuk a lányunknak kellett vitaminszurit kapnia s az heti 3szuri lett volna,s egy dobozban van 3. Egy doboz 4ezer ft. S egy hónapban ugye kell 3-4 doboz. Mondjuk szerencsére kiderült nem kell annyi.Vagyis lehet hogy kell,de a házidokink szerint annyit adni neki hülyeség.. Igy elég 1 doboz neki 1 hónapra,ami 4ezer.. De az élete végéig..
2012. dec. 30. 23:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Kb 3 hete vettem 6ezret fizettem,de a doktornőm felhívta a figyelmem hogy csak legvégső esetben adhatom,az első alkalommal mikor kiderült,hogy kruppos akkor még kapott kúpot,viszont a 2. alkalommal este kapott Kálciumot és Fenistil cseppet este és nem lett semmi gond éjszaka nap közben 2szer kap Fenistil cseppet,és köptető,ha megint jön a köhögős időszak.20 hónapos
2012. dec. 31. 14:12
 9/10 anonim ***** válasza:

most bukkantam a kérdésre,és belinkelek egy szöveget,ami most a facebookon kering,hogy ugyanezt a kúpot 300 ft-ért összeállitják a gyógyszertárba,ugyanazok a hatóanyagok!Lehet már láttátok és tudjátok,de ha valaki mégse,és szüksége van erre a kúpra,akkor hátha tudok ezzel segiteni!

Kedves Ismerőseim!

Osszátok meg légyszi, hogy minél több kisgyerekes szülőhöz eljusson, mert sajnos nagyon kevesen tudnak róla nem nagyon reklámozzák! Sokan nem tudják megvenni 6 meg 13 ezerért a rectodelt kúpot, de elkészítik a gyógyszertárban 300 Ft-ért!! Nem írtam el nem 3000, hanem 300 Ft-ért! Ez 1 életmentő kúp tényleg nagyon fontos, hogy mindenki meg tudja venni a gyerekének! (azért kell, hogy ne fulladjon meg a gyerek, ha befullad) sajnos enélkül Kovrat is megfulladt volna! Én kérdeztem meg a gyógyszertárban személyesen nem neten terjedő hülyeség!

Ennek én ma utána jártam!

Remélem nincs szüksége erre az életmentő kúpra senkinek, de ha mégis akkor olvassátok el :)

Ma voltam a gyógyszertárban, utána jártam, mert ez engem is érdekel.. sajnos már Kovratnak is volt erre a kúpra szüksége nem is egyszer, mert nagyon befulladt éjszaka. Nálunk a gyógyszertárban most 6000 Ft ez a 4 db kúp, én 5000-ért vettem a nyáron. Olvastam a neten hozzászólásoknál, hogy ki lehet kevertetni ugyan ezt 260 Ft-ért, ma rákérdeztem a gyógyszertárban, hogy tényleg ki lehet e kevertetni olcsóbban és azt mondták, hogy ki. kétszáz valamennyi Ft-ért kikeverik, nem tom már pontosan mennyit is mondott kétszáz vmennyi, de kerekítsük fel 300 Ft-ra. Kérdeztem, hogy ugyan ez e a hatóanyaga, ugyan ilyen jó e, amit a gyógyszertárban kevernek ki és igen, ugyan ez kerül kikeverve 6000 Ft helyett 300 Ft-ba. Azt is kérdeztem, hogy akkor miért nem azt írják fel az orvosok, hát azt mondták, hogy nem tudnak erről az orvosok, hogy ki is lehet kevertetni olcsóbban, de mondták, ha legközelebb lenne rá szükségem mondjam meg az orvosnak, hogy a kikevertet írja fel ne a drágát, mert pont ugyan olyan mind a kettő csak az áruk „picit” más. ja más, mert gondolom a gyógyszergyáraknak is meg kell élniük vmiből… remélem nem lesz erre szüksége senkinek, de ha mégis akkor tessék kevertetni, nem gazdagítani a szemét gyógyszergyártó cégeket

5000 Ft-ért megvettem a 300 Ft-os kúpot… fasza 1 világ ez még mindig, hát ezen is sikerült felhúzni magam

Engem nagyon felbosszantott, hogy nem ajánlotta a gyógyszertárban 300 Ft-ért kikeverőset senki nekünk sem pl. és nagyon sokan nem tudnak róla sajnos. és hány meg hány gyerek meghal csak, mert a szülőknek nincsen pénze a méregdrága gyógyszerekre. Azért osztom is tovább, hogy minél több szülőhöz eljusson, h van ilyen lehetőség is, ne kellejen gyerekeknek csak azért meghalniuk, mert a mai világban már a pénz még a gyerekek kis életénél is fontosabb!! :(( szörnyű szerintem."

2013. jan. 19. 21:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Ma voltam dokinál a kisfiammal, és gyógyszertári kúpot írt ki nekünk Prednisolon néven. kb 350 ft-ot fizettem a 4 db kúpért. Kérdeztem a gyógyszerészt, hogy ez valami új készítmény? Mondta, hogy annyira drágák lettek a kúpok, hogy a dokival megbeszélték, hogy legyártják és ezt fogják adni, hogy könnyítsenek a szülőkön.

Hát azért nem mindegy.

2013. jan. 23. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!