Volt már pici gyermeketek (0-3év) nélkületek kórházban több napra?
Kislányom éjjel kruppos rohamot kapott a semmiből, mert betegségre utaló jel nemigen volt, csak valamivel nyűtösebb volt délután.
És elvitte a mentő a párommal együtt, mert a rectodeltől sem lett jobban. Annyira hiányzik, annyira szeretnék vele lenni. Annyira anyás és én is megőrülök nélküle.
Most született a 3. babánk egy hónapja, a kórházban töltött 3 nap alatt teljesen kifordult magából, annyira hiányoztam neki. Pedig akkor itthon volt a megszokott környezetében.
Mit csináljak, hogy könnyebbé tegyem a bent töltött napokat magamnak és az itthon maradt két gyermekemmel? Legnagyobb 4 éves.
Annyira szeretem és féletm, majdnem megfulladt éjjel és ma is nehezen veszi a levegőt, de mégcsak nem is vizsgálgatják a párom szerint. Attól is félek, hogy még egyéb betegséget is össze fog szedni a kórházban.
Èn nem hagynám nagyobbat egyedül korházba, Habár gondolom apuka ott maradt vele, de felváltva lennék a gyerekekkel.
Nekem hála isten ilyen nem történt, de egy ismerösöm nagyobbika 4 éves került korházban miközbe a kicsi 3 hónaposa is ott volt. Szoptatott így a család egyiki része 3 óránként vitte a kicsit szoptatni, (autóban szoptatta), éjszakára meg apuka maradt ott.
Nekem a nagyobbik 2,5 éves volt, mikor kruppos rohammal kórházba kerültünk, a kicsi 10 hónapos, és még szoptattam(igaz már csak reggel és este), mégis a nagyobb mellett voltam végig, féltettem nagyon. A picire a férjem meg anyósom vigyázott, mikor hazatértünk, még tudtam folytatni a szoptatást is.Volt fordítva is: a kicsi 1,5 évesen rotavírus miatt volt kórházban infúzióra kötve 4 napig, akkor mellette voltam éjjel-nappal.
Szerintem ilyenkor első a beteg gyerek, egyedül a kórházban, neki nagyobb szüksége van ilyenkor az anyjára. Én a helyedben bemennék a kórházba, mert most a kislányod az első, ő védtelen, kiszolgáltatott, a többi gyerekre meg vigyázhatna a férjed, esetleg nagyszülők besegítenek, ezt meg lehet érteni.
Mielőbbi gyógyulást!
Csakhogy a férjem hallani sem akar arról, hogy én is bemenjek, mert szerinte a 3 hetes üvöltő csecsemő mellett a helyem, akit csak én tudok megnyugtatni.
Most ez baromira nem igaz, mert tiszta ideg vagyok, én egész nap visít a 3 hetes babám is, érzi rajtam a feszültséget.
NINCS SENKI más segítségünk. Nagyszülők nincsennek.
Kruppos roham után ne is igen számítsatok vizsgálatokra. Megállapították a problémát és kezelik. Gondolom inhalálják naponta többször szteroiddal és kap mellé gyógyszert.
Én mit tennék? Ha a férjed bent van a kórházban a kicsivel, akkor minél többször megpróbálnám meglátogatni, de otthon lennék a babával. Én azt gondolom, hogy a nagyra az apukája is tud vigyázni, a kicsit pedig csak Te tudod szoptatni.
Kitartás! Hidd el, hamar rendbe jön a kislányod!
Velünk tavaly karácsonykor volt hasonló szitu. Akkor 3 éves kisfiam kórházban, itthon pedig a 7 hónapos anyatejes baba. Napközben apa volt vele a kórházban, éjjelre a nagymama, mert csak nő maradhatott bent éjszakára. Én minden nap meglátogattam 2x, és a következő szoptatásig ott voltam.
Próbálj megnyugodni, biztos a pici is érzi rajtad a feszültséget. Ilyen helyzetben tényleg nincs más megoldás, ha nincs segítségetek, jobb ha a párod marad a pici lánnyal, te meg otthon a többivel, akármilyen tehetetlennek is érzed magad. A 3 hetesnek az anyukáját nem pótolhatja senki, neki most rád van szüksége. A kislányoddal meg ott van a férjed, ő is ugyanúgy szülő, még ha a gyerek anyás is, ebben az esetben az apuka is sokat tehet. Te nem lehetsz ott egyszerre két helyen.
Sajnos azt kell mondanom, hogy ha 3 pici gyereketek van és nincs senki akire számíthattok, fogtok még nehéz helyzetbe kerülni, amikor dönteni kell, ez van.
Nekünk is 3 van, segítségünk nem volt, hát éltünk át hasonló helyzeteket. De én már megedzőttem, az enyémek már nagyobbak, 12 10 és 6 évesek. Erősnek kell lenni, kitartás, fontos, hogy te nyugodt legyél, a pici is nyugodtabb lesz. Pár nap, és otthon lesz a kislányod, gondolj erre! Gyógyulást nektek!
Egy éve voltunk hasonló helyzetben. Akkor 3 éves kisfiam 5 napig volt kórházban. A kishúga 4 hónapos volt, anyatejes. Azért könnyebb helyzetben voltunk, mert van autónk és anyukám tudott vigyázni a kicsire amíg bent voltunk a kórházban. Viszont volt olyan nap amikor muszáj volt a férjemnek dolgoznia, akkor én busszal bementem, 2 órát bent voltam, hazabuszoztam szoptatni, aztán megint vissza. Éjjel nem lehetett bent maradni. Borzasztó volt.
A helyedben naponta egyszer bemennék a kórházba, még ha csak egy órára is. Az mindkettőtöknek jó lenne. Addig a férjed vigyázhatna a kicsire. Azt a 3 órát kibírná.
Szia!
Nem tudsz esetleg fejni egy kis tejet, így a pici kibírna nélküled 4-6 órát és be tudnál menni a nagyhoz. Illetve beszélj vele telefonon, próbálj inni egy kis citromfű teát, mert így a sok stresszhormont adod át a picinek és ettől nyűgös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!