Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha tényleg rossz a kenguru...

Ha tényleg rossz a kenguru babahordozásra, akkor miért engedik, hogy forgalomba kerüljön?

Figyelt kérdés

2012. dec. 28. 19:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%
Mért lenne rossz? Én mindkét gyerekem abban hordoztam, mégsem lett semmi bajuk.
2012. dec. 28. 19:48
 2/16 anonim ***** válasza:
65%

Ha MINDENT, ami rossz az embereknek nem engednék, hogy foglaomba kerüljön, akkor az üzletek nagy része üres lenne.

Ami eladható jó pénzért, az az, ami kereskedelmi forgalomban van.

Mellesleg a kenguru nem rossz, csak mást többért lehetne eladni, ezért terjeszetenek ilyeneket.

2012. dec. 28. 19:51
 3/16 A kérdező kommentje:
Úgy értem, rengeteg rosszat hallani arról, h nem tesz jót a gyerek csípőjének, mert nem jól tartja benne a lábait a bab. De ha tényleg ennyire káros, akkor hogyan árulhatják a legnevesebb babaholmigyártó cégek soktízezerért? Valaki csak szólt volna nekik, h nem kéne, nem?
2012. dec. 28. 19:53
 4/16 anonim ***** válasza:
18%

Nem mindent tesztelnek!

A hordozó kendő sem jó, abba is bele fulladhat a baba ha rosszul, túl szorosan van kötve, ha túl lazán az a gerincének rossz...

A kengurú sem jó túl pici korban!

Az ülések nagy része sem biztonságos, de mégis gyártják!

Vegyél inkább egy jó babakocsit!

2012. dec. 28. 20:00
 5/16 anonim ***** válasza:
65%

Én a kengurunak köszönhetem, hogy kiskorom óta tartó gerincbetegségeim vannak, szóval pontosan tudom mennyire káros a kenguru...

A kérdésre válaszolva: a cigi is káros már kis mennyiségben is, mégis árulják! Na meg nézd meg az élelmiszerek összetételét. Hány olyat találsz, amiben nincs adalékanyag? Attól még, hogy forgalomban van, nem biztos, hogy jó, sőt...

2012. dec. 28. 20:08
 6/16 anonim ***** válasza:
49%

ma 20:28-as: "Én a kengurunak köszönhetem, hogy kiskorom óta tartó gerincbetegségeim vannak, szóval pontosan tudom mennyire káros a kenguru..."

Honnan tudod, hogy attól van a gerincproblémád? Ugyanis a legtöbb gyereknek semmi baja sem lett/lesz a kengurutól, és azt sem tudod, hogy ha téged nem abban tartottak volna, akkor egészséges lennél-e. Mert a legtöbb gerincprobléma ugyanis alkati dolog, ami többé-kevésbé kialakul, akármilyen körülmények között van a gyerek kiskorában.

2012. dec. 28. 22:58
 7/16 anonim ***** válasza:
57%
Ortopéd orvos mondta... Egy kisgyereknek alkatilag nem törnek/csúsznak el a csigolyái, nem lesz traumás sérülés a kereszt és farokcsontján, és nem lesz sérve ugyanazon a helyen, ahova "teljesen véletlenül" a súly került....
2012. dec. 28. 23:02
 8/16 anonim ***** válasza:
30%

Nekem meg egy ortopéd orvos mondta, hogy jó, hogy kenguruban hordozom a kisfiamat, mert jót tesz a csípőjének.

Gondolom nem mindegy, hogy milyen kengururól van szó.

Annyi mindenről felröppen a hír, hogy káros... Ha mindent betiltanának, amiről terjedtek a rémhírek, akkor lassan már semmit nem lehetne vásárolni. Hiszen akkor ennyi erővel betiltanák a mobiltelefonokat, a mikrohullámú sütőt, a habtapit és még hosszan sorolhatnám.

Többek között a hordozókendőt is be lehetne tiltani ennyi erővel, mert én már arról is hallottam, hogy káros. Ha rosszul kötöd meg, valóban megfulladhat benne a baba. Egy ismerősöm babája pl szó szerint kiesett a hordozókendőből.

2012. dec. 29. 04:30
 9/16 anonim ***** válasza:
27%
Nincsen semmi baj a kenguruval csak a kendőmániások azt hirdetik róla,hogy az ördögtől való,de amúgy semmi baj vele,velük meg nem kell foglalkozni, többségük.......
2012. dec. 29. 12:14
 10/16 anonim ***** válasza:
66%

Egyszerű a válasz: üzlet. Ezeregy káros dolog van, mait árulnak. Pl. a bébikomp is. De nem csak a babacuccok között, hanem mindenhol. Kóla, chips? Egy olyan embert nem fogsz találni, aki szerint ezek egészségesek.

A másik oka pedig az, hogy közvetlen bizonyíték nincs rá, ugyanis a probléma általában csak évekkel később jelentkezik, akkor pedig már nem igazán foglalkoznak azzal, hogy mi az oka.

Harmadrészt pedig azért, mert nem minden gyereknek árt. És az sem biztos, hogy önmagában a kenguru a "hibás", lehet, hogy az csak rátesz még egy lapáttal.

"A hordozó kendő sem jó, abba is bele fulladhat a baba ha rosszul, túl szorosan van kötve, ha túl lazán az a gerincének rossz..."

"Ha rosszul kötöd meg, valóban megfulladhat benne a baba. Egy ismerősöm babája pl szó szerint kiesett a hordozókendőből."

Nem tud belefulladni a baba. Viszont ha túl szoros, az kényelmetlen a a babának, ha meg túl laza, akkor valóban nem jó a gerincnek. De ha valaki nem rendeltetésszerűen használ egy adott eszközt (-> nem köti meg rendesen a kendőt), akkor az megint más téma, mert egy jól megkötött kendőből egyszerűen nem tud kiesni a baba.

"Vegyél inkább egy jó babakocsit!"

Könnyű azt mondani, de az én babám például úgy ordított a babakocsiban, mint a fábaszorult féreg...

2012. dec. 29. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!