Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vegyek új babakocsit egy...

Vegyek új babakocsit egy majdnem kétéves gyereknek?

Figyelt kérdés
22 hónapos a fiam, tavaly nyáron kapott egy nagyon kicsire csukható, könnyű kis babakocsit. De már nagyon tönkrement, a fékek teljesen rosszak, a háttámlája az egyik oldalon szétcsúszott, szóval csak a gond van vele. Most nyaraláskor már megfogadtam, hogy tűzre vetem, elátkoztam százszor, amikor esti sétáknál állandóan igazgatni kellett, meg hasonlók. Pedig nem kis pénzt fizettem érte, 10 ezer volt, ami egy esernyőkocsinál szerintem elég soknak számít (merthogy 3 kerekű, amit már szintén elátkoztam, mert egy kézzel irányíthatatlan, meg hiperkönnyű, ezt is megbántam, mert buszozni könnyű ugyan, de még a táskámat se tudom ráakasztani rendesen mert ha nem figyelek, már borul fel). Arra gondoltam, vennék egy ilyet [link] , több szomszédom is ilyet használ, volt már szerencsém kipróbálni, igaz, hogy ez nehezebb mint amit eddig használtunk, de legalább stabilabb, én meg elég jó kondiban vagyok azért, na meg ezen van legalább pakoló rész, persze olyan kicsire nem tudom csukni mint a régit, de mindent összevetve szerintem ezzel kevesebb gondom lenne. Csak azt nem tudom, hogy vegyek-e egyáltalán újat, vagy egy ekkora gyereknek már fölösleges. Két hét múlva már kezdi a bölcsit, ami itt van pont velünk szemben, gyalog nem több mint két perc, szóval oda tuti nem vinném babakocsival. Nem igazán tudom, hogy fognak menni a dolgok, ha ő bölcsis lesz, én meg megyek egyetemre, mert így, amíg itthon voltunk, azért elég sokat használtuk a kocsit is, ha sok mászkálni való volt, de azért már szépen tud gyalogolni is. Szeptemberben, ha megjönnek a pénzeim, meg tudnám venni, csak nem tudom, mennyire lenne kihasználva. Nem vagyok olyan helyzetben, hogy potyára kidobjak rá ennyi pénzt, bár tudom, hogy ez nem nagy összeg, de elég ideges lennék, ha megvenném, aztán csak állna végül a sarokban. Viszont az meg mégjobban zavarna, ha aztán mégis kéne, de csak az ócska sz*rt tudnám használni. Ti mit tennétek?
2009. aug. 25. 11:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

szia! bár nincs még tapasztalatom 2 év körüli babákkal (a fiam még csak 10 hónapos), de szerintem már nem használnátok ki az új babakocsit.

több ismerősöm gyereke ment tavaly bölcsibe és szinte egytől egyig hirtelen nagyfiú/nagylány lett :)

volt aki nem volt hajlandó babakocsizni többet, volt aki végre megszólalt (otthon nem volt hajlandó) stb.

szerintem várjátok meg azt a pár hetet, míg kiderül, milyen kerékvágásban megy tovább az életetek és ha akkor is szükségét látnád a kocsinak, még mindig beruházhatsz egyre. sok sikert a döntéshez!

2009. aug. 25. 12:43
 2/3 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ha tudod, vedd meg, olcsót és olyat, amit el tudsz adni, ha nem használjátok ki. Nyugodtabb leszel, ha lesz még kocsitok, úgy érzem az írásodból :) A lényeg, hogy továbbadhatod, ha pár hét/hónap múlva már nincs szükségetek rá.

Én megvenném, aztán eladnám -így tuti, hogy nem felesleges pénzkidobás :)

2009. aug. 25. 12:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaitokat. Valóban arról van szó, hogy én nyugodtabb lennék, ha lenne még használható babakocsi, ha mégis kell. És az is igaz, hogy ha mégse kell, el tudom adni. Pár hetet mindenképp várni kell, kb. pont akkor jön meg a pénzem, amikor kezdjük a bölcsit, addig a régit nem dobom ki (bár már ég a fejem megjelenni azzal az utcán), aztán majd addigra remélem meglátom, hogy kell-e új kocsi.
2009. aug. 25. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!