Terhesen algopirint vagy aspirint "szabad" szedni fejfájásra?
2 napja fáj a fejem és nem tudom hogy melyik fajtát vegyem be. eddig nem vettem semmilyen gyógyszert be.
22 hetes vagyok
ASPIRIN 500 tablettát nem szabad szedni a következő állapotok bármelyikének megléte esetén:
- acetil szalicilsavval vagy egyéb szalicilátokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén,
- fokozott vérzékenység esetén,
- gyomor- és nyombélfekély esetén,
- terhesség utolsó 3 hónapjában.
Nem szabad az Algopyrin tablettát alkalmazni:
- a hatóanyag (metamizol), illetve egyéb pirazolon származékok iránti túlérzékenység esetén
jelentősen csökkent fehérvérsejtszám (<1500/mm3), illetve korábban bármilyen okból bekövetkezett jelentős fehérvérsejtszám csökkenés esetén
- azon betegek esetében, akiknél az acetilszalicilsav, vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítmény allergiás reakciót, asztmás rohamot, csalánkiütést vagy heveny szénanáthát váltott ki
egyes anyagcsere betegségekben (hepatikus porphyria, glukóz-6-foszfát-dehidrogenáz enzim hiány)
szoptatás idején
Metamizol tartalmú készítményt 3 hónaposnál fiatalabb, illetve 5 kg-nál kisebb súlyú csecsemők nem kaphatnak
De nekem a gyógyszerész Panadol 500-at adott, annál nincs rizikó.
Szia!Ha annyira fáj a fejed,szerintem panadolt vagy rubofent bevehetsz 1-1 szemet,de folyamatosan nem ajánlott!Én szedtem algopirint is és semmi baja a gyereknek!De te tudod!Ha bizonytalan vagy a védőnőt is megkérdezheted!
Jó egészséget!
Szia!
Algopirint vagy Panadolt vehetsz be.
Én a kórházban Algopirin injekciót kaptam, otthonra pedig tablettában javasolták, plusz a Panadolt. Persze semmit nem szedtem, mert eleve gyógyszer ellenes vagyok...
Fejfájásra nekem a jégzselé jött be. Bekentem vele a fájó részen, és jobb lett.
De nem mindegy miért fáj a fejed. Vérnyomid rendben van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!