Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyenek egymással az...

Miért ilyenek egymással az ANYÁK? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Elsőnek szögezem le,eszem ágában sincsen vitatkozni. Csak borzasztó amit itt tapasztalok. Főleg így egy héttel karácsony,a szeretet ünnepe előtt. Akárki akárhová ír ki kérdést(úgy értem akármilyen kategóriába) csak azt olvasom,hogy mindig jönnek olyanok,akik többnek,jobbnak érzik magukat szerencsétlen kérdezőnél,és ahelyett,hogy kedvesen válaszolnának,lenéző,utálkozó stílusban teszik ezt,amitől szegény kérdező csak rosszabbul érzi magát. Ez ma sajnos személyesen is érintett,és a kedves válaszolónak hiába írtam,hogy próbáljon már meg emberi stílusban segíteni ha tud,és ne ítélkezzen ismeretlenül,ha meg nem tud,akkor ne válaszoljon,nem értette meg. És sajnos ezt napi szinten minden kategóriában,majdnem minden kérdésnél,ahol anyukák kérnek segítséget egymástól. Valaki kiírja a bánatát,segítséget kér,hogy mit tegyen,hogy szegény gyerek ne sérüljön,erre ott szidják,szapulják,bélyegzik meg ahol érik. Miért viselkednek így egymással? Mindannyian átéltük ugyanazt a csodát,világra hoztunk egy vagy több gyermeket. Mindannyian tudjuk,milyen nehéz,és,hogy vannak borzasztóan kétségbeejtő pillanatok. Akkor miért nem tudunk a másiknak kedvesen válaszolni,segíteni? Nem kell egyetérteni,de a véleményt ki lehet fejezni emberséges hangnemben is,vagy tévedek? Borzasztóan elszomorodtam,és nagyon csalódott lettem,hová fajul ez a világ?
2012. dec. 17. 14:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Engem is elkeserít. A legrosszabb az, hogy úgy várják el egyesek a gyerekeiktől a toleranciát, empátiát mások felé, hogy közben ők ott rúgnak bele idegenekbe ahol csak tudnak.

Őszintén remélem, hogy "csak" itt harcoskodnak, a valóéletben nem, mert komolyan kezdem félteni a kisfiam az ilyen arrogáns, gonoszkodó anyák gyerekeitől.

2012. dec. 17. 18:55
 12/13 anonim ***** válasza:
67%
Engem az bozaszt el, hogy ha "ilyen" a szülő milyen lesz a kölyök..gyermektelen vagyok...terveim közt nem is szerepel még,portásnéni egy általánosban...engem már lehülyézett egy anyuka csak azért mert nem akarta betartani a rendet amire megkértem h kövesse...ezen felül még van jópár bunko szulo,akik csak akkor kedvesek ha szivesseget akarnának kérni...undorító!Ez pest...vidéki vagyok és ott nem a "ki a legbunkobb es legsznobabb" vetélkedőt játszák.
2012. dec. 17. 19:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia! Ez engem is nagyon elszomorít! Én mondjuk ott szoktam ezt tapasztalni, amikor normálisan, saját tudásomból válaszolok egy kérdésre, és mások az én válaszomra reagálnak néha minősíthetetlen stílusban. Nem elég, hogy OFF-olnak, amit egyébként tilt a GYK szabályzata, hanem még sértegetnek is ismeretlenül.

Hadd írjak egy konkrét példát: feltett egy kérdést egy olyan kismama, aki teljesen meg volt ijedve, mert a terhessége alatt közel sem hízott annyit, mint ami a "normális" vagyis amennyit szoktak mások. A baba teljesen egészségesen fejlődött, csak ő aggódott kicsit. Kiírta a kérdést, és többségében jóindulatú válaszokat is kapott, bár nem voltak túl használhatóak, mindenki csak az együttérzéséről biztosította a kérdezőt, ami nagyon fontos, de egy gyermekéért aggódó anyukának nem elég. Én tehát válaszoltam, mert én átéltem ugyanezt. Nem bírtam hízni, pedig a babám egészségéért tonnákat is elviseltem volna. (Nagy szó ez egy egykori szertornásztól!) Szóval én leírtam a válaszomban a véleményemet, tanácsaimat, hozzátartozik a dologhoz, hogy én még a kérdezőnél is kevesebb súlyt szedtem fel. Na erre jött a lavina: sok válaszoló reagált az én írásomra. Összességében a következő dolgokat említették: meg sem érdemlem, hogy gyermekem legyen, ha nekem fontosabb a külsőm, mint a gyerekem egészsége, meg hogy majd biztos sérült gyerek fog születni, és akkor mit kezdek majd a csinos, zsírmentes testemmel? Illetve hogy bem vagyok anyának való.

Ehhez képest mondom, én bármit megtettem volna pár kiló súlyfeleslegért, csak hogy biztonságban tudjam a picit. Aggódtam is emiatt rengeteget, de nem sikerült hízni. Ja és teljesen egészséges lett a végére.:)

Szóval kedves kérdező és most a válaszadók is!

Most menő ezt csinálni. :( Kellemes ünnepeket mindenkinek!

2012. dec. 17. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!