Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyenek egymással az...

Miért ilyenek egymással az ANYÁK? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Elsőnek szögezem le,eszem ágában sincsen vitatkozni. Csak borzasztó amit itt tapasztalok. Főleg így egy héttel karácsony,a szeretet ünnepe előtt. Akárki akárhová ír ki kérdést(úgy értem akármilyen kategóriába) csak azt olvasom,hogy mindig jönnek olyanok,akik többnek,jobbnak érzik magukat szerencsétlen kérdezőnél,és ahelyett,hogy kedvesen válaszolnának,lenéző,utálkozó stílusban teszik ezt,amitől szegény kérdező csak rosszabbul érzi magát. Ez ma sajnos személyesen is érintett,és a kedves válaszolónak hiába írtam,hogy próbáljon már meg emberi stílusban segíteni ha tud,és ne ítélkezzen ismeretlenül,ha meg nem tud,akkor ne válaszoljon,nem értette meg. És sajnos ezt napi szinten minden kategóriában,majdnem minden kérdésnél,ahol anyukák kérnek segítséget egymástól. Valaki kiírja a bánatát,segítséget kér,hogy mit tegyen,hogy szegény gyerek ne sérüljön,erre ott szidják,szapulják,bélyegzik meg ahol érik. Miért viselkednek így egymással? Mindannyian átéltük ugyanazt a csodát,világra hoztunk egy vagy több gyermeket. Mindannyian tudjuk,milyen nehéz,és,hogy vannak borzasztóan kétségbeejtő pillanatok. Akkor miért nem tudunk a másiknak kedvesen válaszolni,segíteni? Nem kell egyetérteni,de a véleményt ki lehet fejezni emberséges hangnemben is,vagy tévedek? Borzasztóan elszomorodtam,és nagyon csalódott lettem,hová fajul ez a világ?
2012. dec. 17. 14:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Maximálisan igazad van. De ez egy költői kérdés marad.

Ide nem fognak azok írni, akik "tökéletesek", a választ pedig csak ők adhatják meg.

Tökéletlen anyák gyülekező!!!!

2012. dec. 17. 14:11
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, de a világ mindig ilyen volt. Ez nem fajulás, csak nagyanyádat a faluban szplták meg téged meg a neten.
2012. dec. 17. 14:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút jogos, és jó a kérdés! szerintem itt vezetik le a saját életük kudarcait, és frusztrációit.

Teljesen felesleges reagálni rájuk, ők az "őszinte, jól megmondom" (anyukák arc nélkül, név nélkül). Nem is értik mi a különbség stílus, és stílus között.

2012. dec. 17. 14:14
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a kérdésen már én is elgondolkodtam. Szerintem is itt vezetik le névtelenül, arctalanul a fáradt gőzt.

Nemrég én is így jártam. A kérdésemre 5 válasz érkezett, abból 1!!! volt normális.

2012. dec. 17. 14:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

második vagyok.

igaza van a harmadiknak.

ha magamból indulok ki is észre veszem néha tök bunkon válaszolok.

pl kérdez egy anyuka hogy rohadnak a gyerek fogai elöl, nem is érti de kap esténként fogmosás után tejet. (pl ilyen kérdés gyakran van) egyik alkalommal írom szépen hogy fogmosás után már ne igyon cukrosat és bizony a tej, kakó is rengeteg cukrot tartalmaz stb... majd köv nap bunko hangulatomba vagyok (pedig szerintem tök kedves nö vagyok, de lehet a gyerek felidegesített) és azt irom, hogy " neked ennyi eszed van hogy a gyereknek cukros löttyöt adsz fogmosás után? szerinted mitöl rohad a foga?"

2012. dec. 17. 14:28
 6/13 A kérdező kommentje:
Igazatok van,vannak mindenkinek rossz napjai,amikor egészen más hangnemben ad választ,mint egyébként szeretne,vagy elvárna,ha ő kérdezne. Senki sem hibátlan. Én is nehezen tudok él nélkül hagyni olyan kérdéseket,amikor valaki konkrétan a saját kényelméből veszélyezteti a gyermekét és nem érti meg,hogy máshogy kéne,akkor bevallom én is tudok kicsit élesebben válaszolni. De azért elszomorító,hogy mikor valaki válsághelyzetbe kerül,vagy csak hirtelen összeomlik felette minden,jönnek és belerúgnak még kettőt,hogy hadd szenvedjen. Konkrétan vannak nehézségeink a párommal,megkérdeztem mit tanácsolnak,mit csináljak,hogy a gyereknek is jó legyen,erre megkaptam,hogy minek kellett nekünk gyerek stb... De például láttam múltkor olyat is,hogy anyuka kérdezi,mit csináljon,sír sokat a gyereke,akkor írták neki,hogy hagyja sírni,milyen anya ő,elkényezteti,és anyámasszony katonája lesz stb.aztán amikor írják,hogy sírni hagyják,de így is sír,akkor meg megkapja,hogy milyen önző szörnyeteg,hogy sírni meri hagyni,és minek szült stb..Ebben sem összefüggés sem jóakarat nincs,egészen egyszerűen semmi sem jó,bárki bármit csinál :( Meddő vita és naív elképzelés,tudom,hogy jobb irányba változzunk..
2012. dec. 17. 14:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg hát ugye a csordaszellem. Ha valaki elkezdi osztani a kérdezőt, akkor tuti csatlakozik még mellé jó pár anyuka. ÉS egyre jobban hergelik magukat és egymást is.
2012. dec. 17. 14:45
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van.

Èn is kaptam màr itt bőven, pedig mèg csak nem is vitatèma volt a kèrdèsem, mègis jöttek, akik hàtsò szàndèkot vèltek felfedezni a szavaim mögött, mondhatnàm belekèpzetek olyant, ami oda sem volt ìrva. :). Őszintèn, gőzöm since mire jò ez, szerintem egy kultùràlt ember lehetne annyira èrtelmes, hogy vadideg embert ne küld el anyjàba, nem hülyèzi le stb..... Legalàbb is nàlaim ez alap. A vèlemènyemet leìro, akkor is ha tudom, hogy lesz aki beleköt, de vitàba szàllni nem szoktam, plàne nem èrtelmetlenül.

Nekem egyèbkènt most ìgy karàcsony tàjèkàn az abszolùt kedvencem a gazdag gyerek, szegèny karàcsony. Ha valakinek kicsit jobban megye màr jön is az ìtèlkezès, beszòlàs, hogy minden a pènzről szòl meghittsèg mèg semmi. Ès mindezt 3 mondatbòl sikerül az okoskàknak megàllapítani.

2012. dec. 17. 14:55
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el a többi választ, azt majd utólag :D de szerintem ez egy tök vica versa dolog. Sokszor a kérdező már a saját kérdésében is úgy ír, mintha ő lenne az atya úristen. Jó tudom, itt most kifejezetten arra gondolsz, mikor a válaszolók bunkó, paraszt, szemétládák (ilyenből is aztán Dunát lehet rekeszteni), de én általánosságban mégis azt tapasztalom, hogy a kérdező rontja el és arra bunkóznak az emberek, amire a kérdező is bunkózott. Bár az is igaz, hogy láttam már egy abszolút semleges kérdést, semmi extra nem volt benne, de aztán szerencsétlen kérdező olyan válaszokat kapott...nagyon sajnáltam szegényt, mert tényleg csak saját magára nézve kért segítséget. De még egyszer írom, vica versa a dolog. Hogy a karácsony meg közeleg, annak meg pont semmi köze az egészhez, a bunkó emberek csak a látszat kedvéért veszik fel a jó pofit és csak és kizárólag karácsony napján. Különben meg le vannak ragadva saját stílusukban. Ez van :(
2012. dec. 17. 15:12
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
De egyébként azt elfelejtettem írni, hogy sok ember van, aki azt hiszi, ha ő tud valamit, akkor aztán ő az Übermensch, mindenki hülye. Ezt úgy értem, hogy múltkor itt volt egy nő és kiírta a kérdést, hogy ő múltkor megmondta már mindenkinek hogy kell elaltatni a pici babát, miért nem csinálják úgy a többi anyák, mikor ő ezt milyen jól tudja és milyen jól kikísérletezte. Sokáig tartott szegénynek mire leesett neki, hogy baba és baba között is van különbség :/ azért nem is jó sokszor itt kérni segítséget, mert aztán az ember kap mindegyik oldalról. Hát amit te is írtál kérdező (vagy egyik válaszoló?), hogy ha sírva van hagyva a gyerek az a baj, ha nem az a baj... tehát lényegében mindenki a saját gyereke mintájára akarná nevelni a többit, csak vannak emberek akik a lehető legtirpákabb stílusban osztják ezt meg velünk :(
2012. dec. 17. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!