Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kiváncsi vagyok a véleményekre...

Kiváncsi vagyok a véleményekre, irnátok?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok a véleményetekre, ki mit gondol, mikor és miért illendő vagy szokás táppénzre menni terhesség alatt, két gyerek születése közben? Ti hogyan csináltátok/csinálnátok, és miért úgy?
2009. aug. 22. 11:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én a 20. héttől nem dolgoztam, mert stresszes, fizikailag nem túl kímélő munkát végeztem. A doki az első perctől nem örült, hogy dolgozom.
2009. aug. 24. 12:09
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát...bölcsi sincs, ahova egyeske mehetne, amig én visszamennék dolgozni pár hétre amíg ketteskével terhes vagyok...a cég se örülne, ha beülnék csak pár hétre
2009. aug. 24. 12:42
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Az első terhességem veszélyeztetett volt, így az 5. héttől (mikor látszott a petezsák) táppénzre küldött a doki, szigorúan. A második akkor jött össze, mikor lejárt a Gyes-em, így ezért mentem táppézre. Közben elköltöztünk, nem akartam, hogy kitegyenek, hogy járjon majd a gyed, gyes, szabi. Nem örültek, de ez van. Amúgy ha akarnék se bírnék dolgozni most se... most nem vagyok szeszélyeztetett, szerencsére, de minden bajom előjön, sokszor egyszerűen nem bírok járni.
2009. aug. 24. 12:46
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!A terhességem 24. hetétől voltam táppénzen,azt gondoltam,jár végre egy kis pihenés.A baba érkezése előtt és a 24 hét előtt nagyon sokat túlóráztam,és bár irodai munkát végeztem,rengeteg stresszel,idegeskedéssel járt.No meg a kolleginák semmit sem törődtek az állapotommal,helyettük is dolgoztam eleget.Aztán kórházba kerültem és akkor úgy döntöttem az orvos javaslatára,hogy táppénzre megyek.Utólag azt gondolom,hogy jó döntést hoztam,sok problémám akadt a második trimesztertől.

A munkahelyem egy kisebb cég,időközben cserélődtek az emberek,és ahogy egyre több időt töltök távol az irodától,úgy vagyok egyre biztosabb abban,hogy nem szeretnék visszatérni arra a helyre!Természetesen,ha nem lesz más lehetőségem,kénytelen leszek ismét ott dolgozni...de egyelőre negatívak az érzéseim.

2009. aug. 24. 18:39
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat, érdekes őket igy olvasni. Irjatok még bátran, kiváncsi vagyok minden aspektusra.
2009. aug. 24. 23:21
 16/22 anonim ***** válasza:

Szia.Én a 30.héttől 2 hétig kivettem a maradék szabimat és a 32.-től mentem el táppénzre.Én egész nap vezettemami nem is lett volna probléma,de a napi 15 ki-be szállást a kocsiból(területi képv.vagyok/voltam)már megéreztem(keményedett a pocakom),pláne dög melegbe.

Amúgy ha jövőbe láttam volna és tudom,hogy a lányom majdnem 2 hetet ráhúz,dolgoztam volna még 1 hónapot./40 hetesen szobát festettem kompletten egyedül,hátha kitekint a kisasszony:-)/

2009. aug. 25. 10:36
 17/22 anonim ***** válasza:

szerintem, ez attól is függ, hogy milyen az ember munkája

én pld ha jól lettem volna se nagyon lettem volna sokat bent, mert stresszes munkám van nagyon és sok rosszindulatú, rosszakaratú szemétládával voltam körbevéve

2009. aug. 25. 10:50
 18/22 anonim ***** válasza:

nekem az a legnagyobb bajom, hogy nem bírom a meleget. Az irodában nem birok ülni, mindig felpolcolom a lábamat, terepre pedig nem tudok menni, mert rosszul vagyok, ha a légkondis irodából ki kell jöjjek. Most kivettem az idei szabimat, azon ülök itthon, utána betegszabi jön, még bemegyek, megmutatom magam a munkában is, és utána jövök tp.-re.

Én úgy tervezem, hogy a másodikat akkorra szüljem, mire az elsővel letelik a két év (nálunk annyit lehet itthon ülni). Hülyeségnek érzem pár hónapra, hétre visszamenni dolgozni, amikor már úgyis jön a következő baba. Most 28 vagyok. Félek, hogy ha sokat várok a következő babával, nehezebben fogok később teherbe esni. A lehető legkisebb korkülönbséget szeretnék a gyerekek között

2009. aug. 25. 20:39
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a válaszokat, és még csak egy gyerekem van, de leírom a véleményem: én valószínűleg azért maradnék otthon táppénzen, mivel legjobb tudásom szerint ha az anya otthon van a kicsi gyerekkel, akkor a nagy sem járhat bölcsibe, akkor meg fölöslegesen nem szoktatnám be, ha utána úgyis kiveszem pár hónap múlva. Ovinál mondjuk már más a dolog, de akkor szerintem már elég nehezen jön ki úgy a dolog, hogy tényleg ne kelljen visszamenni dolgozni a két gyerek között. A másik, hogy kicsit úgy érezném, hogy megszoktam, hogy 2/3 évig otthon vagyok, abba belejöttem, aztán x hónapra rázódjak vissza a munkámba, aztán megint abba hogy otthon vagyok... A másik, hogy sok nőnek van olyan munkája, amit terhesen nem is nagyon szabad végezni, vagy éppen sok utazással jár.
2009. aug. 25. 22:59
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszi szépen minden választ! Ha van kedvetek, irjatok még a ti személyes véleményetekről, olvasom őket továbbra is :)
2009. aug. 26. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!