Kiváncsi vagyok a véleményekre, irnátok?
Én a két gyerek születése között nem dolgoztam,de az első előtt elmentem 3 hónap tp-re,mert egyrészt olyan helyen dolgoztam ami nem volt igazán egészséges egy terhességnek,másrészt pedig a munkahelyemre közel egy órát kellett bkv-zni,és aki terhesen utazott már pl villamoson,az tudja,h általában nem a felhőtlen udvariasság jellemzi az üldögélő pasikat.(Elnézést a kivételektől.)Egyszerűen féltem,h a hasamba könyökölnek,vagy fellöknek.
Ezek miatt két gyerek között is elmennék táppénzre.Első a baba biztonsága,és ha ez csak táppénzzel valósítható meg,akkor el kell menni.
nekem csak egy babám van eddig és sajna már nincs munkahelyem(lejárt tgyás alatt a szerződésem)de én így csináltam:
mivel júniusig határozott idejű szerződésem volt,és kellett a következő...nem mondtam meg,hogy babát várok.szerencsére eleinte nem híztam sokat így nem vették észre.amíg tudtam bicajjal mentem be dolgozni,majd busszal,vagy apa bevitt/hozott.pakolásztam ugyanúgy,csak sokkal lassabban megfontoltabban(1.volt a baba)-amikor nagyon nem bírtam szabit vettem ki,vagy elmentem táppénzre(nem terhességire),majd miután meghosszabbították a szerződésem júni végén,nemsokkal utána bejelentettem hogy 5és fél hónapos terhes vagyok.Viszonylag jól fogadták(csak az üzletvezetőm volt negatív velem,megkaptam tőle,hogy csak terhes vagyok nem beteg!!!miután 2en átpakoltuk a boltot)úgyhogy én kb 7,5hónaposan mentem táppénzre,amikor is már éreztem,hogy nem bírok semmit csinálni a hasamtól.és már csak a terhére voltam a kollégáknak.
ha lenne most munkahelyem,akkor szerintem hamarabb elmennék táppénzre,úgy a 6.hónaptól.
Szintén veszélyeztetettség miatt a 8. héttől vagyok táppénzen.
Illik nem illik a baba és a saját egészségem a fontos.
Én a 7. héttől nem dolgoztam,nem azért mert nem "szokás" hanem mert rosszul voltam és mivel állómunkát végeztem 10 órában,feszült a hasam alja,igy a doki is jobbnak látta ha nem dolgozom.
(és kiélvezhettem a terhesség minden percét!)
Sziasztok!
Agusztusban fogant a második kislányom, még gyeden voltam az elsővel. Az első babám decemberben töltötte a kettőt, akkor lejárt a gyed. Onnantól mentem táppénzre, a második babám születése előtt egy hónappal pedig Tgyás-ra. Így végig a fizetésem 70 %-át kaptam.
taduka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!