Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kiváncsi vagyok a véleményekre...

Kiváncsi vagyok a véleményekre, irnátok?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok a véleményetekre, ki mit gondol, mikor és miért illendő vagy szokás táppénzre menni terhesség alatt, két gyerek születése közben? Ti hogyan csináltátok/csinálnátok, és miért úgy?
2009. aug. 22. 11:08
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a két gyerek születése között nem dolgoztam,de az első előtt elmentem 3 hónap tp-re,mert egyrészt olyan helyen dolgoztam ami nem volt igazán egészséges egy terhességnek,másrészt pedig a munkahelyemre közel egy órát kellett bkv-zni,és aki terhesen utazott már pl villamoson,az tudja,h általában nem a felhőtlen udvariasság jellemzi az üldögélő pasikat.(Elnézést a kivételektől.)Egyszerűen féltem,h a hasamba könyökölnek,vagy fellöknek.

Ezek miatt két gyerek között is elmennék táppénzre.Első a baba biztonsága,és ha ez csak táppénzzel valósítható meg,akkor el kell menni.

2009. aug. 22. 11:27
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Én veszélyeztetett terhes voltam,automatikusan táppénzre vett a doki.
2009. aug. 22. 11:55
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

nekem csak egy babám van eddig és sajna már nincs munkahelyem(lejárt tgyás alatt a szerződésem)de én így csináltam:

mivel júniusig határozott idejű szerződésem volt,és kellett a következő...nem mondtam meg,hogy babát várok.szerencsére eleinte nem híztam sokat így nem vették észre.amíg tudtam bicajjal mentem be dolgozni,majd busszal,vagy apa bevitt/hozott.pakolásztam ugyanúgy,csak sokkal lassabban megfontoltabban(1.volt a baba)-amikor nagyon nem bírtam szabit vettem ki,vagy elmentem táppénzre(nem terhességire),majd miután meghosszabbították a szerződésem júni végén,nemsokkal utána bejelentettem hogy 5és fél hónapos terhes vagyok.Viszonylag jól fogadták(csak az üzletvezetőm volt negatív velem,megkaptam tőle,hogy csak terhes vagyok nem beteg!!!miután 2en átpakoltuk a boltot)úgyhogy én kb 7,5hónaposan mentem táppénzre,amikor is már éreztem,hogy nem bírok semmit csinálni a hasamtól.és már csak a terhére voltam a kollégáknak.

ha lenne most munkahelyem,akkor szerintem hamarabb elmennék táppénzre,úgy a 6.hónaptól.

2009. aug. 22. 12:18
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Szintén veszélyeztetettség miatt a 8. héttől vagyok táppénzen.

Illik nem illik a baba és a saját egészségem a fontos.

2009. aug. 22. 13:48
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a 7. héttől nem dolgoztam,nem azért mert nem "szokás" hanem mert rosszul voltam és mivel állómunkát végeztem 10 órában,feszült a hasam alja,igy a doki is jobbnak látta ha nem dolgozom.

(és kiélvezhettem a terhesség minden percét!)

2009. aug. 22. 15:26
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező arra gondol amikor valaki GYED-en van, megtudja, hogy babás ezért papíron visszamegy dolgozni, de rögtön táppénzre megy. Ez annak jó, akinek magas a fizetése, mivel a gyed maximalizálva van, a táppénz meg nem. Szerintem nincs evvel semmi probléma, akinek belemegy a munkahelye használja ki!
2009. aug. 22. 18:33
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, az illem itt a legutolsó szempont! Persze függ ez a munkáltatódon is, hiszen vele kell egyeztetned, de ha lehetőséged van válogatni, azt nézd, ami neked a legjobb!!! Fordítva a munkáltató is azt fogja figyelni:-(
2009. aug. 23. 10:40
 8/22 anonim válasza:
94%

Sziasztok!

Agusztusban fogant a második kislányom, még gyeden voltam az elsővel. Az első babám decemberben töltötte a kettőt, akkor lejárt a gyed. Onnantól mentem táppénzre, a második babám születése előtt egy hónappal pedig Tgyás-ra. Így végig a fizetésem 70 %-át kaptam.

taduka

2009. aug. 23. 11:24
 9/22 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat, irjatok meg!
2009. aug. 23. 11:41
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Én a 25 héttől nem dolgoztam, de csak azért mert nem bírtam felkelni, annyira álmos voltam. Onnantól egész szülésig minden nap délig aludtam, de már este 10kor aludtam megint:) Tiszta vicces.
2009. aug. 24. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!