Lehet kérni császárt? Vagy ami jön és nem is lehet kérni császározást. Mi a jobb a babának? Megszenvedni egy kicsit és ő maga jön világra vagy hirtelen kiemelve az anyaméh biztonságábol?
Miért akarsz kérni császárt? Lehet, hogy maga a szülés könnyebb, de utána sokkal többet fogsz vele szenvedni.
Amúgy a babának jobb a természetes szülés.
8 napos kisfiú anyukája
A kérdező nem írta,hogy akar kérni császárt...A kérdésedre válaszolva: nekem volt 2 természetes és 1 császáros szülésem.A császár a legutolsó volt 4 hónapja.A hüvelyi nagyon fájt a vajúdás alatt,a császár pedig utána hetekig.
Elvileg nem lehet lérni,gyakorltilag pénzért igen.A babának,ha minden rendben van,jobb a hüvelyi szülés.
Nekem sürgősségi császárom volt 14,5 hónapja. Kezdem ott, hogy végig sima szülésre készültünk, és rossz volt, hogy borult a terv. Na de a gerincem fél évig iszonyúan fájt, ahová beadták az injekciót, amikor front jön, vagy beteg vagyok, még mindig szokott fájni. Hetekig nem bírtam felemelni a bal kezem, annyira fájt, így hónapokig nem is bírtam fürdetni a kicsit sem. A heg is fájt, de nagyon rossz csak 2-3 hétig volt. Valamire allergiás lettem, így 3 hétig tele volt mindkét lábam kiütésekkel, amik pokolian viszkettek, a szoptatás miatt semmit nem kaphattam rá.
A babának a hüvelyi szülés a jobb.
Ez a kérdés már bennem is felmerült. Én is természetes úton szültem, fel sem merült bennem előtte a császár gondolata sem. A szülés nehéz lett, másodlagos fájásgyengeségre oxitocin tömkelege, mégis pl. 8 órán át tartott 8 cm-ről 10 cm-re kitágulni, utána meg egy laza több mint 2 órás kitolás következett... A szülésznő mondta utólag, hogy ezért is szereti ezt a dokit, mert 10000-ből 9999 már rég megcsászározott volna, de ő nem. Igaz, utána javasolták a fejldődésneurológiát, és Dévényre kellett járnunk hónapokig és még most is bennem van a kisördög mi a fene nagyobb baj is történhetett volna? Szóval, bár még nem aktuális, de, ha lesz kistesó már most rettegek a szüléstől (és a legkevésbé sem a fájdalom miatt), úgyhogy egyrészt szerintem más dokihoz megyek, másrészt tényleg meg fogom kérni előre, hogy ha ennyire nehezen megy a szülés, nyugodtan vágjon fel és utána kínlódjak a vágással, minthogy a gyerekemnek bármi baja történhessen. Természetesen induljunk ki a sima, gondtalan szülésből, de ezt előre tisztázni fogom... Remélem megért majd.
Egyébként egy ilyen szülés nem tudom mennyivel jobb, mintha csak úgy kivesznek. Neki sem lehetett egy fáklyásmenet, rajta a köldökzsinór és 2 órán át csúszkál vissza a szülőcsatornába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!