Miért mondogatja mindenki hogy nem szabad várni a gyerekvállalással, úgysem lesz soha jobb a helyzet?
25 éves vagyok, a férjem 28. Én 1 éve dolgozok a mostani helyemen, tehát kell még fél év a gyed-hez (egyetem is beleszámít).
Albérletben élünk, de 2 év múlva mind a kettőnknek lejár a Fundamenta szerződése, ami összesem 6M ft. Emellett van megtakarításunk és minden hónapban teszünk félre.
Mi ekkor szeretnénk majd abbahagyni a védekezést, az már nem baj ha a költözés belecsúszik a terhességbe.
Mindenki mondogatja hogy felesleges várni, gyed nélkül, albérletben is lehet gyereket vállalni. Ez így van, nincs is ezzel baj. De nem értem, ha belátható időn belül lehet saját lakásunk, akkor miért kell sietni? 30 alatt leszünk még mindketten, ennyire kifutnánk az időből?
Dehogyis, normális ember ezt így csinálja ahogy ti. És normális ember ezt hogy nem érdemes várni mert úgyse lesz jobb csak arra mondja ha mondjuk már nagyon ketyeg az a biológiai óra (30 felett jóval mert ha még tesót is szeretne az ember akkor azt is be kell kalkulálni) vagy ha valaki mindig valami még nagyobb lakásra még nagyobb autóra még több pénzre vár a gyerekvállalással, tehát mindig talál vmi indokot hogy most még miért nem jó.
Na azokra vonatkozik ez hogy ne várjon mert kifut az időből az ideális dolgok bevárásával.
Nem rátok vonatkozik nyilván!
Itt nem jobb, sokkal rosszabb lesz a helyzet! Az, hogy most van munkahelyetek nem jelent semmit!
Így lehet, hogy jobb helyzetben lesztek jövőre, de valószínű, hogy rosszabba.
2 év múlva csak reménykedni lehet, hogy meglesz egyáltalán a fundamentátok!
Mi történne a Fundamentával?
Informatikusok vagyunk, szerencsére nem nehéz munkát találni ebben a szakmában. Az én munkahelyemen most 60 embert keresnek.
Ezt konkrétan nektek mondták?
Szerintem ti teljesen jól csináljátok. Nem leszel még túl idős 27 évesen.
Ez inkább azokra vonatkozik szerintem, akik azt mondják, hogy árnak, hogy "minden tökéletes legyen, és mindent meg tudjanak adni a gyereknek".
De olyan sose lesz. Nyilván fontos az anyagi biztonság, és nem a putriba kell gyereket szülni, meg úgy, hogy az ember nem tudja lesz-e pénz kajára...
De azért arra várni hülyeség, hogy minden meg legyen, ha nincs behatárolható időpontja.
Én azt szoktam mondani, hogy sosem lehet tudni, mennyit kell várni a babára. Adja Isten, hogy ne kelljen sokat!
Habár Ti még bőven időben vagytok, és a leírtakból leszűrve ésszerűbb is, ha vártok még 2 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!