Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyiből tud ma egy család...

Mennyiből tud ma egy család jól megélni Magyarországon?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy mi az a jövedelem (anya + apa keresete együtt), amiből egy négytagú család úgymond fejfájás nélkül meg tud élni. Arra gondolok, hogy nincs gond a rezsi kifizetésével, jó minőségű ételeket esznek, nincsenek eladósodva, és némi megtakarítás is van. A minimum összegre vagyok kíváncsi, tehát ne írjatok milliókat, mert annyi egészen biztosan nem kell.

2012. dec. 11. 17:46
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Én esküszöm, senkit nem pontoztam le, sőt, mindenkinek megy a zöld kéz, aki válaszolt!
2012. dec. 12. 00:33
 12/13 A kérdező kommentje:
Közel hasonló összeget írtatok, nyilván vannak különbségek aszerint, hogy kinek mire van igénye, de azért én is úgy látom, hogy havi 300.000 Ft bevételből már kényelmesen meg lehet élni, persze a beosztás itt is kell, mert ismerek olyan embereket, akik ennél sokkal nagyobb bevételből sem képesek kijönni. Tetszett, hogy Ti is ilyen reálisan gondolkodtok, és úgy látom be tudjátok osztani a pénzt. Ami engem illet, mindig igyekeztem a fizetésem felét félretenni, most már nem megy, mert GYED-en vagyok, de még így is van megtakarítás. Nekünk jelenleg most olyan 350.000 Ft a bevételünk, és egy kicsi babánk van. Nem panaszkodunk, de még így sem élünk nagy lábon, évek óta nem mentünk el nyaralni, inkább megspóroltuk a pénzt, és jellemzően nem költünk drága ruhákra, nem járunk szórakozni, ez alatt azt is értem, hogy pl. alkoholos italokra nem adunk pénzt vendéglátó egységekben, továbbá egyikünk sem dohányzik. Ami luxus, hogy két autónk van, de az meg sokszor nélkülözhetetlen.
2012. dec. 12. 00:58
 13/13 anonim válasza:

Kedves kommentelők! Bár a kérdés 2012-ben került be a topicba, de nekem most lett sajnos nagyon aktuális. Egyedül nevelek 3 gyereket, akik közül a legnagyobb szeptemberben megy egyetemre. Az összes bevételemből ha levonom a havi kiadásokat (rezsi + telefon), kb. 92 ezer forint marad. Ebből kell kihoznom a kaját, autót (sajnos ez nélkülözhetetlen), és minden mást is. Két gyerekem a bérletet magának fizeti, így ez nem nekem költség. Ja és van egy öreg kutyám is, akit szintén etetni kell. A házat most árulom, mert nem tudom már fizetni, kisebbet akarok venni. Már minden kiadást igyekszem a minimumra csökkenteni, de így is kevés marad a megélhetésre. Van ötletetek hogyan lehet ennyiből kijönni, vagy hol lehet még húzni a nadrágszíjon? Azt ne írjátok hogy van aki ennél kevesebből is megél, mert azzal nem segítetek!

Köszönöm!

2016. aug. 2. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!