Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek a mai világban...

Szerintetek a mai világban hány gyerek az ideális?

Figyelt kérdés
2012. dec. 9. 21:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
58%
5-ös megélhetési anyukának gratulálok, hogy ennyire büszke erre a dologra...
2012. dec. 9. 22:36
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Hát ha azért "lépném meg" a 3. gyereket (egyébként most kettő van), hogy ingyen ez meg az legyen, szégyellném magam. Lehet, hogy most van ilyen-olyan kedvezmény, de ki tudja, hogy 4-5-10 év múlva lesz-e. A gyereket pedig akkor is nevelni kell. Vagy akkor a harmadikat visszaküldik?
2012. dec. 9. 23:06
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

Eszméletlen korlátolt a nagycsaládos kedvezményeket említő Anyuka felfogása. 5 kisgyerekem van + 11 hetes kismama vagyok a 6. + 7. babáinkkal, de a rendszeres gyermekvédelmit (ami ingyenessé teszi a menzát) csak idén októbertől tudtuk megigényelni, mert a nyáron született 5. babával "estünk" az adott jövedelem korlát alá, pedig a férjem bruttója csak 136. 000 Ft. Ennyit a családi kedvezményről is, amivel az SZJA - n nyersz, ilyen kis bruttó után nem sok SzJA az, ami plusz bevételként jelentkezik - jó, persze jobb, mintha ezt is be kéne fizetni, de nem érzel olyan jelentős változást, mint az, akinek hatalmas SzJA marad a zsebében , mert magasabb a bruttó fizetése.

A kérdésre válaszolva szerintem annyi az ideális gyerekszám, amit kimondva érzed, hogy megtettél mindent, amit tudtál, és nemcsak a lehetőségeid, hanem az értékeid szerint döntöttél.

2012. dec. 9. 23:24
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekünk most jön az első, szeretnénk másodikat is mindenképp, talán harmadikat is, de az elég valószerűtlen. Külföldön élünk és dolgozunk, ezért biztosabb a kettő, sokan sajnos nem tehetik meg Magyarországon, hogy egynél több gyermeket vállaljanak, ami nagyon elszomorít.
2012. dec. 9. 23:59
 15/18 anonim ***** válasza:
Annyi, amennyit érzelmileg es financiálisan is képes az ember nevelni. Van akinek ez egy, van akinek három, van aki meg ugy gondolja, hogy egy sem.
2012. dec. 10. 06:16
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Kettő van, a harmadikon gondolkozunk egyelőre. Éhen nem halnánk három gyerekkel se, nem a kedvezmények fognak dönteni. De hogy mi vár rájuk, ha felnőnek? Bele se merek gondolni.
2012. dec. 10. 08:21
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom, csak nekem van első helyen a szülők türelme érzelmi energiája (stressztűrő képessége) az anyagiak előtt??

Nekünk 3 van úgy hogy a harmadik nem volt tervezve és védekezés mellett lett (spirál) anyagilag MOST valóban jobban állunk mert még elég kicsik és van a családi adókedvezmény, a két nagyobbam féláron eszik stb.de nem ezért vállaltuk hanem mert ab.ellenesek vagyunk a férjemmel nagyon. Ha vki nem ősanya típus (nem rossz értelemben mondom meg semmi pejoratív felhanggal-csak arra értve akinek a gyereknevelés az élete és fő műve ) annak energiában érzelmileg türelemben jóval megterhelőbb 3 gyerek mint 2. Pont egyel több gyerek-mértékben.

Szóval nekem nem "mai világ" függő ez a dolog, van akinek egy is sok mert nem való szülőnek, van akinek 1 a bőven elég annak megad mindent anyagiakban odafigyelésben programokban amit tud, van akinek ez a határ 2-3 van akinek meg 5. Ez nem a mai világtól függ.

Egyébként egyetértek azokkal akik azt írták hogy ez a magyar társadalom úgy van vele hogy magadnak akartad akkor oldd meg magad mindegy hány gyerekről van szó és ha nem vesznek vissza dolgozni akkor így jártál, ha nem boldogulsz mert ritka az aki segít (fizikailag értem pl. felszállni a buszra 3 gyerekkel babakocsival ) akkor is így jártál.

És ez meg a másik hogy 3 gyereket az emberek nagy része szerint csak az vállal aki a családi kedvezményekre hajt és sokak agyában (itt is a gyakorin) valahogy úgy van rögzülve ez a dolog hogy akinek 3 vagy több van annak MINDEN INGYEN VAN, vagy legalábbis a kaja meg a tankönyv...a kaja nincs ingyen, féláron van, a tankönyv meg szintén van ahol vet fel problémákat (tudom ajándék lónak ne nézd a fogát).

2012. dec. 10. 09:38
 18/18 anonim ***** válasza:
Amennyit szeretnél és eltudod tartani annyira,hogy legyen otthon ennivaló,legyen hol lakni,legyen mivel fűteni,legyen mit felvenni,és ha jön egy betegség vagy ovi,suli akkor ne legyen gond a pénzhiány.
2012. dec. 10. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!