Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mien értékben vásároltok...

Ti mien értékben vásároltok Karácsonyra a gyereknek?

Figyelt kérdés
21 honapos a kisfiam,tavaly nagyon sok mindent kapott idén nem szeretnék annyi mindent.Nem tudom hogy egy átlagos családban mennyit koltenek a gyereknek ajándékra en 30ezer forintra gondoltam plusz már vettem kb10ezerforint értékben.szerintetek?
2012. dec. 4. 14:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk két gyerek van, ők tőlünk olyan 7-7 ezer ft-ért kapnak ajándékot....nem költekezünk túl, viszont lesz szép fánk, finom ételünk, és mindenki össze gyűlik majd...szerintem szép, meghitt ünnepünk lesz :)

(azt h másoktól mit kap nem tudom, nem szoktam kívánság listát írni, mindenki vesz amit a pénztárcája enged majd(és szerintem az sem lesz túl nagy összeg :)) )...talán még max 10 000 ft összességében...

2012. dec. 4. 14:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Szerencsére ettől függetlenül nálunk meghitt az Ünnep!"

Bocsánat, kicsit offolok, de ez annyira megütötte a szememet!

Az, hogy valaki többet szán, vagy többet tud költeni karácsonyi ajándékra, az egyenesen arányos azzal, hogy ott nincs meghittség karácsonykor??????????????????

Bocsánat, de ez most már a sokadik ilyen és hasonló megjegyzés, és nem tudom szó nélkül megállni.

Ha nem így értette a kedves válaszoló, akkor bocsánat, csak olyan furcsán van van megfogalmazva.

2012. dec. 4. 15:07
 13/18 anonim ***** válasza:
Pont azért írtam,hogy bár költök ajándékra, nem arról szól az ünnepünk!:)
2012. dec. 4. 15:07
 14/18 anonim ***** válasza:
2 gyerekem összesen kb. 25-30 ezer Ft értékben kap ajándékot, de ebben benne vannak a nagyszülők (sajnos már csak az apai nagyszülők élnek) és a 2 nagybácsi ajándékai is.
2012. dec. 4. 15:22
 15/18 anonim ***** válasza:

Egy lányom van, 21 hónapos. Az apja nem él velünk, ennek ellenére együtt vettük meg a nagy ajándékot. Az 10.000 Ft, de így fejenként 5000. Mellé veszünk valami apróságot is, én konkrétan mese könyvet.

Apukám 11.000 Ft-os ajándékot vett, a tesómék 6000 Ft-osat. Anyósék valószínűleg pénzt adnak, mert nagyon ritkán találkozunk (kb 3 havonta), meg idősek, nem tudják, mit vegyenek. De olyan 10.000 Ft körül lesz, abban biztos vagyok.

Unokatesómék is szoktak, 3-5000 Ft körüli értékben.

2012. dec. 4. 21:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam 9 hónapos, tőlünk kb 25 000 Ft értékben kap ajándékot. De nem azért, mert ezt így előre kikalkuláltuk, hanem ennyibe kerül az ajándék, amit kinéztünk neki.

A nagyszülőktől, rokonoktól nem tudom milyen értékben fog ajándékot kapni, nem szoktuk ezt így előre megbeszélni, és szerintem utána sem fogják az orrunk alá dugni egy számlát.

Szerintem akkor jogos a "nálunk meghitt az ünnep és nem a pénzről szól" beszólás, ha nem azt számolgatjuk, hogy kitől milyen értékes ajándékokat kap a gyerek.

Őszintén szólva én teljesen értetlenül állok az előtt a jelenség előtt, hogy mindenki előre tudja, hogy a rokonok hány Ft-ot fognak költeni a gyerek ajándékára...

2012. dec. 5. 03:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Szia. Mi sem élünk nagy lábon. Lehet leszavaznak ez miatt,de nálunk a Karácsony az Karácsony :-) sok ajándékkal. 3gyerek van (20ezer/fő) Én egész évbe erre gyűjtögetek!! Amit szeretnének a gyerekeim,azt kapják meg ilyenkor! Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
2012. dec. 5. 11:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Két gyerekünk van. Max. 30 ezer Forintot költünk az ajándékaikra.
2013. okt. 8. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!