Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megengednétek a gyereketeknek?

Ti megengednétek a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
Anyukák! Ti megengednétek a gyereketeknek, hogy a lakás/ház elé kimenjen este a barátjához, vagy barátnőjéhez beszélgetni? (este értve 21-22 óra). Feltéve, hogy 16-17 éves.

2012. dec. 1. 22:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
15 évesen lett egy nagyon jó barátom. Fiú volt, én lány vagyok, semmi nem volt köztünk, csak igaz barátság, és 3 év korkülönbség. A szüleim ismerték a srácot, és nagyjából a hét minden napján kint ültem az autójában, és volt, hogy éjfélig beszélgettünk. Ő nem jött be, csak nagyon ritkán, mert nem akarta zavarni a szüleimet ilyen későn. De a szüleimnek semmi ellenvetése nem volt, hogy én kimenjek. Sőt, el is mehettem vele, ha olyan volt. De szerintem nagyon nevetséges, ha valaki a ház elé nem engedi ki a gyerekét csak azért mert "este van". Na és? Mi történhetne vele ugyan? Valaki szánt szándékkal biztos odamenne a ház elé, hogy pont azt a lányt (meg a másik embert akivel beszélget) elvigye és megerőszakolja/megölje, stb. De a válaszaidból ítélve amúgy úgy látom a szüleidnek nem a kijárással, hanem a barátoddal van bajuk.
2012. dec. 1. 23:13
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem engedném meg a szüleid helyébe. A ház előtt nincs kavarás.
2012. dec. 2. 08:31
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem engedném ki a gyerekem. Ellenben behívnám a barátját. Hiszen hideg van.
2012. dec. 2. 08:31
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

13/13

Este 9-10 kor én nem hívnék be senkit, sem haver, sem barátnőt, mert egy intelligens jól nevelt gyerek tudja, hogy olyankor nem illik senkihez menni. Az otthon meg nem átjáróház.

2012. dec. 2. 08:39
 15/23 anonim ***** válasza:

A ház előtt én sem örülnék neki. Az összes szomszéd azon röhög... :) na igaz, nekik is kell egy kis mulatság. Én inkább azt mondanám, hogy vagy bejön a szobádba a srác, vagy menjetek el sétálni, de ne a ház előtt legyetek.

34/N

2012. dec. 2. 09:22
 16/23 A kérdező kommentje:

október 30-án áthívtam egy barátnőmet, persze előtte anyut megkérdeztem hogy itt aludhat-e, azt mondta igen.

mikor meg itt volt a barátnőm hajnal 1kor szabályosan üvöltött, hogy ő ezt nem engedte meg és hogy takarodjon el a "házából"... persze a barátnőm nem ment haza mert ilyenkor már otthon náluk mindenki aludt, busz sem volt. másnap mikor elment anyu azt mondta: "ha mégegyszer meglátom ezt a lányt a házamban akkor megverem. ide senkit nem hozhatsz. ez az én házam. majd ha lesz neked is, oda cipelheted. ide nem."

2012. dec. 2. 10:13
 17/23 anonim ***** válasza:
Igen. De ezt vele beszéld meg.
2012. dec. 2. 11:53
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom egy újabb rabszolgatartó.
2012. dec. 2. 12:23
 19/23 anonim válasza:

Uu... Anyádnak szar gyerekkora lehetett.

Én megengedném, bár inkább menjetek el valami szórakozóhelyre vagy kávézóba, ha már be nem mehettek. A ház előtt a hidegben nem lehet olyan jó.

2012. dec. 2. 12:33
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám is hasonlóan viselkedett. Mindent megtiltott, amit a korosztályom csinált, mindent tudni akart, mindent ellenőrzött, odáig ment, hogy követett és leskelődött utánam. Az akkori pasimra ráküldte a rendőröket (volt ismerőse a rendőrségen), egyszóval megpróbált teljesen elnyomni. Na, ezzel azt érte el, hogy amikor végképp beelegeltem, egyszerűen magasról tettem rá, hogy mit mond. Mondhatta nekem, hogy nyolcra legyek otthon, egy percig sem érdekelt, kilencig edzésen voltam, tízre hazaértem. Erre közölte, hogy akkor nem fizeti az edzést. Az edzőm meg azt mondta, hogy ettől nem fog éhen halni, járjak nyugodtan. Az utolsó csepp volt ez a rendőrös húzása, akkor szépen kiíratkoztam a suliból és leléptem otthonról két napra. Utána megtanulta értékelni, hogy jól tanulok, nem csavargok, sportolok, és tudomásul vette, hogy ha így folytatja, tényleg elüldöz. Nem mondom, hogy feldolgozta, továbbra is próbálkozott keménykedni, de elég volt meglengetni a bizonyítványomat, amiben benne volt, hogy "kiíratkozott" ill. az, hogy " a fenti bejegyzés érvénytelen", rögtön visszavett. Sajnos vannak ilyen szülők, akikkel nem lehet megbeszélni, akiknek nem lehet érvelni, az az alapelvük, hogy nekik mindig igazuk van, bocsánatot nem kérnek, a tévedést nem ismerik el, mindent és mindenkit irányítani akarnak. Pedig némi belátással, rugalmassággal sokkal többre lehet menni.
2012. dec. 2. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!