Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha még egyszer újra kezdhetnéd...

Ha még egyszer újra kezdhetnéd a vásárlást a terhesség alatt, akkor mit vennél meg és mit nem? [Többedszerre terhesek is írhatnak! ]

Figyelt kérdés

Mit csinálnál másképp?

Pl. többet járnál turkálóba/börzére kis ruhát venni, mint újakat a boltba?

Aki többedik gyermekét várja, az mit vett meg pluszba, ami az első, X. gyermeknél még vagy már nem volt meg?

Egyszóval:

Mit találtok hasznosnak/elengedhetetlennek és mit nem?

Szeretnénk még egy gyermeket, de a játékokon és bútorokon kívül (jelenleg 16 hónapos) mindent eladtunk, mert akkor még 100%-ban úgy voltam a baba témával, hogy többet sosem. Most viszont szeretnénk pár hónap múlva újra próbálkozni a "ketteskével".

Sok hasznos dolgot szeretnék "ketteskének", ami "egyeskének" nem volt/nem vettünk meg.

Mint pl. hordozó mellkasra, pihenőszék, egy normális babakocsi.

Az első babakocsit is eladtuk. Nem volt rossz állapotba, de gyűlöltem. Életem legrosszabb vétele volt a Kunert Vip babakocsi. Nem is értem, hogy hagytam magam rábeszélni..

2012. dec. 1. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Én mikor a kisfiammal volta terhes nagyon sok pici ruhát halmoztam fel neki....90%-ka sosem volt rajta.

Nekünk szinte mindent újra meg kellene venni mert mindent eladtunk,meg mire tesó lesz azt is elfogjuk adni ami még megmaradt.

Ruhát biztos nem fogok venni neki,csak akkor ha lány lesz a második baba.És azt is csak akkor ha már megszületett.

Kisfiamra nagyon sok pici cuccot vettem 52-56-os méretűeket.Sosem volt rajta.Mikor kijöttünk a kórházból már a 62-es méretet hordtuk.

2012. dec. 1. 20:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Ami felesleges volt: babycomp(sose használtuk),ágynemü(1,5èvig hálózsákban aludt)

Amit vennèk a 2. babának:pihenöszèk,mellszívó

A ruhamèret babaès márka függö:mi sokáig használtuk az 56-os mèretüt. De volt olyan is ami kicsi volt rá.

2012. dec. 1. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha most kezdenénk, akkor tuti, hogy nem csak a második hónapban vettünk volna hordozókendőt:), hanem már várandósan megtanultam volna használni, nem a kicsimmel szerencsétlenkedtünk volna, mire eljutottunk tanácsadóhoz(vagyis ő hozzánk):).

Kevesebb 56- 62- es ruhát vennék.

Mérlegre így utólag már a kölcsönzési díjat is bánom:).

A hordozás "miatt" nem csúszós susogós overállt vennék, hanem polárt.

2012. dec. 1. 23:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Gumilepedő, köldökvédő, biztonsági babafürdető, pólya, és szintén a "susogós" overál - ezek azok, amiket megvettem de sosem használtuk.

Amire addig nem gondoltam, de szükség lett rá, ezért időközben megvettük: bébihinta, egy csomó 52-es ruha (pici babám volt), még több textil pelus, fürdető háló, flexibilis végű lázmérő, plüss hálózsák, termo overál, baba karám, mérleg, bébiétel melegítő, bébiőr (a bébiőrt azért nem akartam először, mert úgy gondoltam, hogy a lakásban mindenhol meghallom, ha sír, ami igaz is, de jobb, ha az első, halk nyöszörgést rögtön meghallom, mert ha akkor időben átszaladok, megsimizem és odaadom a cumiját, akkor nem ébred fel teljesen)

2012. dec. 2. 01:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia mi 4diket szeretnénk én már most veszem neki a dolgokat van csomo 56-62es ruhánk bady rugi ami tetszik meg veszem.. mellszivom el adtam sose használtam és 16hnaposan én vettem el töle a cicit..amit most vennék neki az tuti a babahinta elektromos...most vettem egy babakocsit hauck malibut ebbe még most a lányom lesz aki 21honapos de már vettem hozzá külön egy mozest és egy hordozot eddig nekem is kunert volt soha többet inkább mozesest..vettem most mérleget eddig az se volt..
2012. dec. 2. 08:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Szoptatós párnát nem használtam, bimbóvédő se kellett. Mérleget nem vettünk, pedig szükség volt rá, hogy megoldjam a rejtélyt miért sír.
2012. dec. 2. 10:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én babám még csak egy hónapos, de már most máshogy csinálnék egy csomó mindent vásárlás terén.

A mellszívót hamarabb megvenném, nem csak utolsó pillanatban, sajnos ráfizetéses volt mert sürgősen kellett.

A babakocsit (graco tour) most is megvenném, nem bántam meg, nekem ideális ez a kocsi.

Ruhák közül csomót vettem (vagy kaptam), ami felesleges:

- talpas nadrág / harisnya: egyáltalán nem használjuk őket, a fene se fogja teljesen leráncigálni a nadrágot a gyerekről pelenkázásról

- pulóverek, kardigánok: egyet sem használunk, nem szeretem ha a gyereknek nincs teljesen fedve a dereka, ezek meg felcsúsznak.

- hosszú ujjú body: sokat vettem, keveset használunk

- plüss rugik: nem bírja a babám, szerintem melege van mert ordít benne, nem használjuk egyiket sem...

- 72-es overall: nagyon nagy lett végül, inkább 62-est kellett volna vennem. Persze használom, mert nincs más, de elveszik benne a baba..

- zoknik: mivel mindig talpas rugdalózót adok rá, felesleges az összes.

nálunk a rövid ujjú body + hosszú ujjú rugi VAGY hosszú ujjú body + ujjatlan rugi kombináció vált be, semmi más. Nappal és éjszaka is ebben van, alváshoz még egy vékony hálózsákot adok rá, így nem fázik és nincs melege sem.

Játékot nem vettem egy darabot sem, de nem is baj, mert mindenkitől azt kapott, és már most is van neki egy csomó.

2012. dec. 2. 13:12
 8/8 anonim válasza:
Mikor megtudtam, hogy kislány lesz, akkor gondolkodás nélkül fűt-fát megvettem. Amúgy is szeretek vásárolni (főleg felesleges dolgokat), de így feljogosítva éreztem magam, hogy megvegyem őket. A ruhák több mint felére nem is volt szükség, mert nálunk is nagyobb baba lett, így a legkisebb ruhákat fel sem vettük. Vettem neki kiscipőt 2 párt is és egyikre sem voltszükség. Egyszer próbáltam a picire adni, de nagyon utálta. Gondolkodtam is rajta, hogy talán kényelmetlen lesz neki, de sokszor nem arra használom az eszem, amire kéne :) ha még egy gyerkőc lesz, akkor biztos, hogy nem fogok azon nyomban mindent felvásárolni, hogy megtudom a nemét. Sőt, lehet én is várok míg meg nem születik, pár hétig a nemétől függetlenül el tudja hordani a kislányom holmijait is. De ha a következő is kislány lesz, akkor valószínűleg nem lesz sok mindenre szükségem, főleg nem kiscipőre :D
2012. dec. 2. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!