Menyemnek 8 hónapos határozatlan idejű jogviszonya van. Június óta táppénzen van, mert babát vár, és ragasztóval dolgozik. Ma a táppénzes papírját a háziorvos nem írta alá, mert azt mondja, kihasználta a jogosultságát. Ez lehetséges?
Ha nem kap táppénzt a szülésig, akkor a gyed sem jár? Nem lesz meg a kívánt jogviszony hossza! Vagy a munkaviszony megléte számít?
Arról nem is szólva, hogy nem lesz jövedelme, hiszen munkanélküli nem jár ha munkaviszonyban van. Mi erről a véleményetek?
Ha valakinek egy évnél rövidebb munkaviszonya van akkor csak annyi időt tölthet táppénzen amennyit előtte dolgozott. Ez az idő fogyhatott el most a menyednél és ezért nem jár tovább táppénz. Elméletben létezik a méltányossági táppénz intézménye, de azt nem tudom, hogy ezt kinek és milyen feltételekkel jár. Tgyáshoz gyedhez munkaviszony kell, ez meg lesz csak anyagilag kell addig kihúzni valahogy.
"Táppénz folyósítás időtartama az egy évnél rövidebb folyamatos biztosítási idővel rendelkező beteg esetén
Aki a keresőképtelenségét közvetlenül megelőzően egy évnél rövidebb folyamatos biztosítási idővel rendelkezik, az a személy táppénzt csak a folyamatos biztosításának megfelelő időn át kaphat."
ELŐZŐ, JÚNIUSBAN MEGSZÜNTETTÉK A MÉLTÁNYOSSÁGI TÁPPÉNZT!
bocs, cl. beragadt :)
szóval ez nem opcio és más se nagyon van.
pontosan leírod mi mennyi idő? mert lehet tgyást elkezdhetné
Méltányossági táppénz én úgy tudom,már nincs ha összesen 8 hónapja dolgozik semmire nem jogosult.-Csak Gyesre majd...
Mondjuk ennek utána kellett volna járnotok mert a munkáltató köteles más munkakört adni ha terhes vagy, és akkor a jogviszonya meglenne az ellátáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!