Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék nevelőszülő lenni!...

Szeretnék nevelőszülő lenni! Anyagilag megéri ez a hivatás?

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 18:18
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem itt a sok okos anyuka jobb estben sirva szaldna el, ha meglátná, hogy az állami intézményekbe milyen körülmények között kell élni a gyerekeknek. Sokan élnének inkább olyan nevelőszülőknél aki a pénzért veszi ki őket, mit az államiban. De aztért ne elsősorban a pénz legyen a fő ok, egy gyereknek szeretet kell főleg az állami gondozottaknak, akik amúgy ia szertetéhesek.

Még annyit kérdeznék itt a rosszalló szavakat iróktól, hogy ha a kérdező terhes lenne és el akarná vetetni a saját gyerekét a rossz anyagi körülmények miatt ugyan mit mondanátok? Itt mindig ez megy. Jót nem tud tenni az ember, olyat meg pláne nem, hogy Nektek megfeleljen. (még szerencse, hogy nem is nektek kell megfelelni)

Ha kiveszi a gyerkeket csak jót tesz velük, ezt hidjétek el!!!!!!!!

Kérdező! Remélem sikerrel jársz, és nagyon szeressd a gyerekeket.

2009. aug. 19. 23:02
 22/28 anonim ***** válasza:
55%

Csak egy kérdésem lenne. Azért szeretnél gyerekeket ki vinni , mert szereted a gyerekeket és segíteni akarsz a nehéz sorsú gyerekeken, vagy azért mert olyan körülmények között vagy hogy nincs más megoldás? (ezt te írtad) Gondolkozz el ezen és utána írj bármit. Egyébként ha meg mégsem jön be akkor még mindig vissza lehet adni őket.

Nekem van két gyerekem és nem kell hozzá kihoznom állami gondozásból még egy párat hogy mindent megkapjon. A párommal azon vagyunk hogy mindenük meg legyen (és hála égnek meg is van), de ehhez nem használunk fel ártatlan gyerekeket hanem megdolgozunk érte. És szerintem sokan vagyunk így.

2009. aug. 20. 08:52
 23/28 A kérdező kommentje:

Egyetértek!Az ember itt azért teszi fel a kérdéseit,hogy valamiféle pozitív visszajelzést is kapjon!

Nekem is van egy kislányom,aki megkap mindent,sőt,más szegény gyerekek még ennek a felének is örülnének!

Sajnálom azokat,akik nem tudják mi az,hogy család!Mert az anyja meg az apja(már ha lehet annak nevezni)a könnyebb utat választotta,és inkább az államnak szülte meg a gyerekét,mint sem látta volna azt,hogy nap mint nap hogyan cseperedik az a csöppség!Én még Gyesen vagyok,a párom dolgozik,úgy hogy nem éhezünk!De mint írtam,ki az aki itt egy kicsit nem gondol az anyagi részére is!Mivel ha egy gyerek kikerül nevelőszülőkhöz,ott sokszor a gyerekekkel is elbeszélgetnek,és egy gyerek nem hazudik!

Ha rosszul bánnak vele,akkor őket úgy is vissza viszik állami nevelésbe,vagy más szülőket keresnek nekik!

2009. aug. 20. 09:45
 24/28 anonim ***** válasza:
54%

Nos:

1.A gyerek nem focilabda,hogy ide-oda dobáljuk,ha mégsem olyan lovat kaptunk,amilyet akartunk.

2. Ha a kedves anyós ebből él,akkor miért nem őt kérdezed meg ennek a menetéről?

3. Most akkor megvan a gyerekednek mindene,vagy olyan szar helyzetben vagy,hogy nem látsz más megoldást?

4. Ha pozitív válaszokat vártál csak,akkor másképp kellett volna a kérdést feltenni.

2009. aug. 20. 09:49
 25/28 anonim ***** válasza:
Hogy mennyi álszent hülye van ebben az országban. Annyira bírom, hogy a neten csak ilyen sopánkodásokat olvasni, hogy jaj, ez a szemét ezen akar meggazdagodni, közben meg a való világban az ember nap mint nap csak kegyetlenségekről hall meg azt lát. Nyilván ha az ember gyereknevelésre és vállalásra adja a fejét (főleg, ha már van is neki gyereke), akkor nagyon jól tudja, hogy nem csak annyiból tart az egész, hogy hozzávágom a szárazkenyeret és bevágom az ágyba, hogy menj aludni azt kussolj te kis fattyú, én meg felveszem utánad a lóvét. Miért ne kereshetne valaki úgy pénzt, hogy még közben jót is tesz egy kis gyermekkel, miért zavar ez bárkit? Azért, mert meg merte kérdezni, hogy mennyi az ellátmány? Más nem is lenne erre kíváncsi? Ha rossz az anyagi helyzetük, akkor is megéri, mert ha azt a 80 ezret el is költi a gyerekre, megkapja a 12 ezret meg a családit, emellett egy csomó kedvezményt kap az államtól a gyerek ellátására, ne mondjátok már, ha pár 10 ezer ft is, hogy nem számít! látjátok, ezért sír a magyar társadalom, mint a fürdős k., mert nem becsüli a kicsit! és mindenkiben csak a rosszat látja! A 80 ezer meg azért van, hogy a gyerek semmiben sem szenvedjen hiányt! Váratlan kiadásokra is, ha pl. ne adj isten beteg, stb., akkor ne legyen gond! Igen, autót is vehet nyugodtan, hiszen nem hiszem hogy az a gyerek nem ülhet bele abba az autóba! Vagy ha boltot nyit, nem hiszem, hogy az a gyerek nem tanul belőle, nem lát példát, hogy hogyan kell önállóan élni vagy nem hiszem, hogy az a bolt nem profitál és csak a nevelőszülők élvezik a hasznát. Egyszerűen gusztustalan ez az irigység, rosszmájúság, begyöpösödötség. Nem hiszem, hogy itt csak szent emberek élnek, akiket nem érdekel, hogy mennyit is adnak az elvégzett feladatáért, ami ráadásul egy nemes feladat! Moért szégyen ezt megkérdezni?
2010. márc. 30. 11:39
 26/28 anonim ***** válasza:
Előttem szóló! Tökéletesen igazad van, de vannak akik ezt jobban tudják /holott fogalmuk sincs miről szól az egész/. Egyetértek veled.
2010. márc. 30. 13:50
 27/28 anonim ***** válasza:

Hát én nem akarok ítélkezni...jelen pillanatban csak az van előttem, hogy nem lehet gyerekünk, pedig nagyon szeretnénk és ez egy megoldás lehet (amúgy ez nem örökbefogadás ugye, de később lehet belőle?) Végül hogy alakult kedves kérdező?

Engem nem érdekel a nyaralás, a kocsi....az most is megvan...de elcserélném egy babáért bármikor:(

2010. máj. 18. 11:28
 28/28 anonim válasza:
Ma 2011 van egy gyermek ösz visz 42 ezret kap,húsz éves koráig családit,fiatalfelnőttként semmi családi és 24 ezer és hatezer ellátmány ,ebből mehet egyetemre,te meg kisegíted a fizetésedből és a nyugdíjadból.Ennyit a jól él a nevelőszülő szituhoz.Ha nincs saját jövedelmed,vagy hitel van a házadon,hiába vagy tökéletes a hivatásra,legfeljebb SOS faluba mehetsz
2011. febr. 2. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!