Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék nevelőszülő lenni!...

Szeretnék nevelőszülő lenni! Anyagilag megéri ez a hivatás?

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 18:18
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Az utolsó hozzászólónak köszönöm a normális választ!

Teljesen egyetértek vele!Ha egy nevelt gyerek éhezne,rongyokban járna,akkor már rég nem lenne a nevelőszülőknél az a gyerek!

Nyílvánvaló,hogy nem kell minden pénzzel elszámolni!

Ha nem éri meg,akkor miért nevelnek sokan gyereket?Csak mert tudok olyat is,aki már nyugdíjas,és 5 gyerek van kint nála,és mind az 5 gyermek kicsi!

Csak hobbiból csinálják?Hát biztos nem!

Nem csak a pénzért szereti az ember azokat a gyerekeket!

Azoknak család kell,és szeretet!Ha ez nincs meg,akkor nem is kaphatsz gyermeket!

2009. aug. 19. 07:30
 12/28 anonim ***** válasza:
80%

Egy kicsit ellentmondásos amit írsz. egyszer azt írod hogy rossz anyagi helyzetben vagy és nem látsz más megoldást, máskor meg hogy a gyerekeknek szeretetre van szükségük. Őszintén te miért akarsz nevelt gyerekeket?Pénzért vagy szeretetből. Nekem nem lenne mindegy. Ja és ne felejtsd el más gyerekét (akit nem te neveltél születése óta) elég nehéz feltétel nélkül szeretni, bízni benne. Szerintem ezt csak az tudja megcsinálni aki szívből csinálja.A gyerekekre nem gondolsz? Ha viszont csak a pénz a lényeg akkor mehetsz dolgozni is.

Nyugodtan le lehet pontozni nem érdekel akkor is ez a véleményem.

2009. aug. 19. 09:43
 13/28 anonim válasza:
67%
Ez undorító és gusztustalan! Ha olyan rossz körülmények között élsz akkor miért akarsz még egy kisgyereket is a nyomorba rántani magaddal! Tudod te mennyibe kerül egy gyerek? Az a 80.000 ft pont el is megy rá , ha azt akarod hogy rendezetten járjon és nem magadra akarod költeni! Ennyi-
2009. aug. 19. 10:18
 14/28 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon jól írtad a kérdésedben, hivatás! Ha anyagilag nem érné meg, nem is csinálnák. AZ egyik válaszoló meg jó nagy baromságot írt, látszik fogalma sincs az egészről: rongyos cuccokba járatják meg ilyenek: elmondom h akkor nem is lehetnének ott a gyerekek. De amíg szeretetben nőnek fel, addig miért zavar bárkit is hogy boltot nyitottak stb? Kinek mi köze van hozzá? Egy gyerek érzi azt hogy hol szeretik, pénztől függetlenül. Ha tényleg szeretnél nevelő szülő lenni, el kell végezni egy tanfolyamot, ha az sikerül, környezet tanulmányt végeznek, ahol pl. ilyen dolgok számítanak, hogy egy gyereknek meg kell lenni a 6 négyzetméternek stb. Ami pedig a kort illeti, a nevelt gyerek és a nevelő szülő között maximum 45 év lehet, a nevlőszülőnek pedig minimum 25 évesnek kell lennie.

Egy benfentes anyuka :)

2009. aug. 19. 11:25
 15/28 A kérdező kommentje:

A bennfentes anyukának köszönöm szépen a válaszát!

Teljesen egyetértek Veled és köszönöm válaszodat!

Megpróbálom,és elvégzem a tanfolyamot!

2009. aug. 19. 12:11
 16/28 anonim ***** válasza:
30%

Többedik kommentedből.kedves kérdező már én is látom,hogy nem a szeretet visz téged előre,hanem hogy szeretnél Te is boltot nyitni a gyerekekért kapott pénzből.

Hát lelked rajta....

2009. aug. 19. 12:36
 17/28 anonim ***** válasza:
65%

Hàt én szégyellném magam ha ilyeneken jàrna az agyam,gyerekekböl meggazdagodni....

Egyébként ha annyira kevés a pénzed,annyira rosszul àllsz,soha nem adnak ki hozzàd gyereket nevelni...

2009. aug. 19. 14:48
 18/28 anonim ***** válasza:
72%

Hát itt látszik hogy valami nagyon rosszul működik a rendszerben. Történetem "főhőse" egy 45 év körüli asszonyka. Kint van nála 5 gyerek.A gyerekek iskolás korúak (1-6 osztály).A vadi új autóval begördül az "anyuka" a bolt elé. Hátul ül mind az 5 gyerek, nehogy már előre is ülhessen valaki, neki így kényelmes. Beküldi a legkisebb gyereket 5 db zsömléért és 5 szelet nagyon vékony és nagyon olcsó párizsiért (így kéri a gyerek).Majd leteszi a gyerekeket az iskolánál és ő beül a kávézóba kávézni és megreggelizni. Ja a gyerekeken ugyan nem szakadt ruha van de 1-2 számmal biztos kisebb rájuk mint ahogy kellene. Egyszer nem volt a legolcsóbb párizsi 150 ft vel drágább volt a kilónkénti ára a másiknak. A gyerek tétovázott majd nagy nehezen azt mondta hogy jó lesz reméli nem kap ki érte. Hát mondanom sem kell "főhős" asszonyka bevágta az ajtót, hogy átvágtuk a gyereket mert 18 ft tal többet fizetett és hogy mit képzelünk magunkról. Na ez biztos a szeretetből neveli a gyerekeket. Sok- sok ilyen hivatásos anyuka kellene még!!!!!!!!Tisztelet a kivétel.

Egyébként megkérdezném hogy van- e már gyereked? Tudod- e mennyibe kerül egy gyerek havonta. Bár ahogy írtad már biztos kiszámoltál mindent legfőképpen azt hogy mennyi marad neked.

Sok sikert.

2009. aug. 19. 15:11
 19/28 anonim ***** válasza:
51%

Na erröl beszélek,amiröl az utolso....

Tiszta szégyen,nevelöanyukàk...

Akkor fogadj örökbe,vagy menj ovonönek,babysitternek.Vagy a rendes munka màr nehezedre esik?

2009. aug. 19. 15:32
 20/28 A kérdező kommentje:

Tudom mi az,hogy szeretet!Hisz azt kaptam a szüleimtől,és adhatom Én is tovább ezt,hisz van egy csodaszép kislányom!

Tudom,mi az gyereket nevelni!Nyílvánvaló,hogy szeretetből hoznám ki a gyerekeket!De ki az,aki nem gondol itt egy kicsit az anyagiakra is?Mindenki tegye a kezét a szívére!De nem hiszem,hogy sokan vannak ilyenek!

A volt anyósomnak 3 gyereke van,igaz ebből már 2 huszonéves!De már egy éve van nála 3 gyerek!És miért is?Azóta új kocsi,nyaralás és megy a pénzszórás!Ezt tapasztalom Én is,hiszen amit kinyögök nekik,hogy vegyenek meg az unokájuknak,az meg is lesz!A pénz ott nem számít!És a sok szépet nem a munkahelyen megkeresett fizetésükből veszik meg!

És a 3 gyerek,aki náluk van,gyönyörűen,tisztán járnak és nem éheznek!Márkás ruháik vannak...stb!

Úgy hogy biztos nem csak a szép szemeikért vitték ki a gyerekeket!

2009. aug. 19. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!