Csak szerintem estek túlzásba az új szomszédaink?
> Ők azzal érvelnek, hogy van egy 4 hónapos gyerekük és
> ezek az állatok mennyi veszélyt jelentenek számára.
Ez egy kicsit szerintem is túlzás.
A szomszéd kutyája/macskája például miféle veszélyt jelent a gyerekre?
Szerintem túlzás. Gondolom nem galambot etettek, hanem tettetek ki madáretetőt.
Mondd meg nekik nyugodtan, hogy az egész világ veszélyes, és két lehetőség van: vagy sterilszobában nevelik azt a gyereket, és ezzel bebiztosítják, hogy gyenge és beteges legyen egész életében, vagy hagyják, hogy a szervezete megismerje a körülötte lévő világot, és kellően felvértezze magát.
Gondolom első gyerekük, az elsővel én is túl aggályos voltam, aztán kb. 4-5 hónapos korában rájöttem, hogy nem lehet burokban nevelni.
Egyik munkatársam ilyen szomszéd..Mindig elmeséli, hogy a szomszéd hajnalban locsol nyáron és ettől ők nem tudnak aludni.
Szerintem próbáld meg elkerülni, mert megmagyarázni úgysem tudod neki viszont a kertedben meg azt csinálsz amit akarsz semmi köze nincs hozzá, hogy van-e madáretetőd...
Azért tud nagyon bosszantó és fertőző is lenni a szomszéd macskája.
Hozzánk évekig járt a szomszéd 2 macskája sza@rni, folyamatosan nálunk intézték a dolgukat. Mi dolgozni jártunk, nem zavarta őket senki. A saját kertjükben nem volt nyugtuk, mert a 3 gyerek zavarta őket.
A végén már ott tartottam, hogy hangosan kiabáltam, ha valamelyiket elkapom, kinyírom. Mármint a macskát, nem a gyereket:)
Aztán megszületett a legkisebb lányom is, mászott volna a füvünkben, ha nem lett volna tele macskaürülék nyomokkal.
Hiába szóltunk a szomszédnak, állítólag bent végezték a dolgukat a lakásban.
Aztán elkezdtem visszadobálni hozzájuk a kakát, hogy kapjanak már észbe:)
Az lett a történet vége, hogy mindkét macska eltűnt. Az egyik kimúlt, a másik elszökött:)
Mi pl szerettünk volna kirakni madáretetőt, de a két rusnya macska miatt nem jöttek a madarak.
Most tele van madárral a kertünk, az ereszen üldögélnek, és csupa madárkaki a teraszunk:))
A kertes élet már csak ilyen!
A szomszéd kutyája/macskája milyen veszélyt jelent a gyerekre?
A kutya talán semmit, ha nem tud átbújni a kerítésen. De a macska??? Hát a mi szomszédunk macskája hozzánk jár át sz.rni! Ha a gyerek belenyúl és aztán a szeméhez, akár meg is vakulhat! Gondolom ti is hallottátok már ezt! De sajnos a macskákkal nem lehet mit csinálni, nem köthetik meg őket.
Amúgy persze, kicsit túlzásba estek a szülők. Biztos első gyerek, majd hozzászoknak a vidéki élethez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!