Miért nem érzem egyik névnél sem, hogy ez az igazi?
Babát várunk és főleg a fiúnévvel vagyunk bajban. Lánynévvel nem lesz gondunk. De ha egy fiúnévnél mgállok, ízlelgetem és pár perc múlva úgy érzem, idegenül hangzik a számból.
Volt már így valaki közületek?
A Laras valaszolo vagyok. Elfelejtettem leirni, hogy fiunevekkel meg mi sem vagyunk kibekulve. 3 befuto van nalunk, neki is ket neve lesz (ha lesz fiunk) Az egyik nevet nem mondhatom el, mert ilyen nev nincs a vilagon, mint keresztnev. (Párom talalta ki a nevet, utananeztem, es Amerikaban van ilyen csaladnev:D De tok normalis nev, nem olyan, hogy Eperke, Szupermenke, meg ilyenek. Egy mar meglevo keresztnevet alakitott at.)A masik nev (mert tudom, hogy ezen a neven nem tudnam szolitani, de párom nem mond le rola)Adam, Balazs, vagy David lesz. De nem tudunk donteni, mert a Balazsban ott a Zs, es kulfoldon az nem jo, ha ez maradna, akkor ugyanaz lenne, mint lanyomnal, otthon maskepp hivjuk:D Az Adammal azert nem vagyok kibekulve, mert karacsonykor lenne a nevnapja, es megigertem magamnak, hogy ilyen ugyben nem szurnek ki a gyerekkel, a Daviddal meg paromnak van baja, egyreszt fonoket hivjak igy (birja a fonoket, de nem akarja, hogy mindig o jusson rola eszebe), meg azt mondja, zsido nev es ilyet nem akar a gyereknek....De szerintem ermefeldobas lesz a vege, mert nekem kabe mindharom ugyanugy tetszi. A Balazs pont a Zs miatt tetszik, az Adam es a David, pedig marha jol hangzanak angolul is:D
Hat sok sikert, de vegul akarmelyik nev mellett dontesz, kis ido mulva ugy fogod gondoloni, hogy tokeletes valasztas volt:D
Itt a 14-es :)
Igen, igy könnyü volt. DE! Nekem iszonyatos sziv fajdalmam volt, hogy vegülis nem en/mi döntöttük kizarolagosan a picik neveröl. Es a sivem verzett neha, hogy ez a szep nev se lehet es az sem, mert nem birjak kimondani :(
Egyszer nagyon kifakadtam (köszönet erte a horonoknak...) es közöltem az összes baratunkkal, orditva, hogy nekem igenis tetszik a nev, ugyhogy az egesz orszagnak muszaj lesz megtanulnia a nevet, de jobb lenne, ha mindenki tudna magyarul... Es a nagy ordibalas közbe elfolyt a magzatvizem.... Akkor iszonyat ideges voltam, de igy visszagondolva viccesen nezhettem ki :)
(Bocsanat a törtenet miatt, de akarhanyszor szoba kerül, hogy miert ezek lettek a picik nevei mindig eszembe jut ez a törtenet :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!